31 (edited by Hestur 07-01-2013 20:44)

Robert French wrote:

Die die op de hoogte zijn zijn de BOB met alle datums ed. Ik heb met het Comité P op 5 september 2012 de oude getuigenissen terug bekend gemaakt. Ik heb nu kortelings vastgesteld via het internet dat op 28 november 2012 het dossier nieuwe elementen zou hebben, en zo "ergens" ook nieuwe huiszoekingen werden uitgevoerd. Heeft dit te maken met het contact van 05-09-2012. Ik denk het wel. Waarschijnlijk is dit, en de andere "verklaring" dan ook ernstig genomen.

Bedoel je daarmee de laatste huiszoekingen naar de Bende van Nijvel op woensdag 28 november 2012 » Nieuws

Robert French wrote:

Tevens, de MP5SD is in verschillende versies en munitie en op militaire basis gebouwd vanaf .22. Deze special-force MP is enkel te verkrijgen in publieke versie, met speciale vergunning, de Nato uitvoeringen 5.6 zijn onmogelijk "officieel" aan te schaffen in België.

Dag Robert French, de MP5SD bestaat in 9mm, en onlangs ook een uitvoering in .22. Deze .22 is een copy, en kan met elke sportschtutterslicentie gekocht worden. Heb persoonlijk al met een MP5 SD geschoten, en ken een burger die hem legaal heeft kunnen kopen als verzamelaar. Is één der beste geluidloze pistoolmitrailleurs ooit gemaakt, en zelfs nu heeft hij heel weinig concurentie in dit caliber.

Andere modellen van Heckler & Koch zijn inderdaad als burger zeer moeilijk te verkrijgen. Invoerder momenteel is Dekaise in Waver, maar deze kan inderdaad enkel de civiele versies van bestaande militaire versies leveren VB H&K 416 voor militairen, en de H&K mr 223 voor burgers.

Vroeger waren er winkels van Kettner, en Frankonia op de Frankrijklei, was dit eveneens jullie winkel?

Robert French wrote:

Ik ken deze uitgave persoonlijk en heb hem ook in de winkel en thuis gehad. Zelf, voor persoonlijke interesse had ik vele Amerikaanse boekdelen. Inderdaad, de meeste van deze uitgaven zijn in zeer kleine oplage verschenen. ze waren ook niet goedkoop. Doch iemand die dergelijk bezit heeft van zo een hoog waardig technisch boek, moest ook begrijpen waarover de inhoud gaat. Ballistische waarde berekeningen, was in dergelijke boeken ook belangrijk voor het juiste gebruik van wapen en munitie. Men kocht zoiets niet om de plaatjes te bekijken! Ook munitie verzamelaars zouden eigenaar zijn van deze uitgaves.

Tevens, dit soort van boeken, werden het meeste verkocht aan mensen die oude wapens hadden, en die het herladen van munitie uitvoerden. de berekening van de juiste zwart-poeder lading ten overstaan van de juiste grain..(gewicht van de kogel).....de vormgeving van de kogel en inpakt en ballistisch traject.

Ook meeste scherpschutters gebruiken dit boekdeel om te leren....

Dan kunt u misschien de speurders van de Cel Jumet wat helpen die hierover meer informatie zoeken: zie de website van de speurders » www.killersbrabant.be

Hestur wrote:

Bedoel je daarmee de laatste huiszoekingen naar de Bende van Nijvel op woensdag 28 november 2012 » Nieuws

Beste Hestur, dat is een van het begin van het jaar 2012 onderzoek dat op een andere datum werd uitgevoerd. Er zijn weer huiszoekingen geweest.

35 (edited by Robert French 07-01-2013 22:22)

geronimo wrote:

De MP5SD bestaat in 9mm, en onlangs ook een uitvoering in .22. Deze .22 is een copy, en kan met elke sportschtutterslicentie gekocht worden. Heb persoonlijk al met een MP5 SD geschoten, en ken een burger die hem legaal heeft kunnen kopen als verzamelaar. Is één der beste geluidloze pistoolmitrailleurs ooit gemaakt, en zelfs nu heeft hij heel weinig concurentie in dit caliber. Andere modellen van Heckler & Koch zijn inderdaad als burger zeer moeilijk te verkrijgen. Invoerder momenteel is Dekaise in Waver, maar deze kan inderdaad enkel de civiele versies van bestaande militaire versies leveren VB H&K 416 voor militairen, en de H&K mr 223 voor burgers.

Vroeger waren er winkels van Kettner, en Frankonia op de Frankrijklei, was dit eveneens jullie winkel?

Beste geronimo, juist zoals ik het geschreven heb over de MP5SD. Verschillende kalibers en vrij moeilijk te bekomen als burger. Ik ben op de hoogte, van dichtbij, met H&K. De winkel Kettner ja, Frankonia is de concurrentie en was iets meer jacht gericht.

36 (edited by Robert French 07-01-2013 22:23)

Merovinger wrote:

Dan kunt u misschien de speurders van de Cel Jumet wat helpen die hierover meer informatie zoeken: zie de website van de speurders www.killersbrabant.be

Beste Merovinger, u zal wel gemerkt hebben dat in mijn schrijven, op de blog als hier, ik niet over deze onderzoekcellen ga werken, daar men de twijfel heeft over de juiste behandeling van "informatie"...wat zelfs belangrijke personages intern de onderzoekscel reeds bevestigd hebben. Tevens lezen ze mee hier, en zijn zeker ingelicht over mijn schrijven hier op het forum. Ik heb ook via Willyvandamme zijn blog, dat sinds de eerste bijdrages over bepaalde situaties, zijn blog onder toezicht staat.

Omdat "mijn bron" zijn werk ook wil zien worden erkend en intern bij de politiediensten bepaalde corruptie is aangetoond, daarom schrijf ik dit "aanstotend tot op een bepaald niveau" openbaar..zodoende deze informatie niet kan worden "geweigerd" uit dossiers. Dit soort van openbaarheid brengen "gebeurt zeer zelden"... dus is er en reden voor mijn deelname bij jullie en de blog van Willy. Zoals geschreven op de Blog:

Ik denk ook dat de stress op zijn hoogste punt staat, en dat dit een, in de kringen van de politie, een belangrijke therapeutische waarde kan hebben voor toekomstige politieagenten en hun gedrag. Ook dat bepaalde magistraten en diensten geherstructureerd kunnen worden, dus mogelijke dergelijke “daden” moeilijker uit te voeren zijn. Dat ook deze meer controleoverzicht krijgen in hun werk en beslissingen en administratie. En dat het “informanten en infiltreer systeem” eindelijk gebonden word aan een vast en erkend statuut.

Waarom de blog van Willy is de reden dat willy, zoals zeker enkele personen hier, "neutrale" experten zijn in bepaalde misdaad dossiers en ook dat "mijn bron" in dezelfde sfeer gewerkt heeft als de zaak Superclub, en andere moeilijke dossiers (marc de schutter)..

Het is vandaag en na zoveel jaren moeilijk om vertrouwen op te bouwen met journalisten of politieagenten, zelfs advocaten in vertrouwen te nemen, zeker met juridische zaken waar lange periodes geen onderzoek meer werd gedaan of bewust werd "weggemoffeld" en politiek gevolgd om welke reden dan ook, dus daarom deze uitleg...

37

Beste Robert, maak u maar niet ongerust, ik ben gewoon een hobbyist met een saai beroepsleven (zoals velen hier waarschijnlijk al wel doorhadden wink ). En ik ken u niet, evenmin als onderzoekers, evenmin als daders & medeplichtigen. Ik vind het echter wel fijn dat u hier uw licht op de zaak laat schijnen. Misschien dat u als u tijd heeft ook nog eens wat andere posts /info kan doornemen om daar wat over te vertellen?

De vraag was dus louter hypothetisch, wat u als wapenexpert (en niet als verdachte natuurlijk) bij een recontstructie van de feiten zou denken: zijn riot guns "domme wapens" (misschien haperen ze, moet men te vaak herladen) tijdens zo'n warenhuisoverval in vergelijking met H&K's? Of zijn ze zeker geen slechte maar misschien zelfs een superieure keuze?

Verder wil ik nog even herhalen (wat elders op de site staat en te lezen is in een boek van Beijer) dat er (destijds nieuwe) H&K's gestolen waren van het SIE en dat die nutteloos in een garagebox gehuurd door de Staatsveiligheid lagen te liggen. In de buurt van die garagebox was een garagebox gehuurd door Haemers met daarin de befaamde Legia-patronen. Het probleem van België: ons kent ons en het landje is zo klein dat iedereen over elkaar struikelt.

38 (edited by Robert French 08-01-2013 01:30)

Hallo Charly, wat ik hier schrijf, is in naam van mijn Bron! U zegt ons land... ik, ben reeds zeer lang niet meer woonachtig in België door omstandigheden. Doch wat meegemaakt en vrij op de hoogte wat ons landje van belangrijke figuren heeft in de gangsterwereld en uitgegroeid in alle uithoeken van de wereld. Of het nu over moord gaat, witwassen van misdaad geld, infiltratie, eigen criminele opbouw en pistes, en zeer betrokken bij grote namen in bepaalde maffia, wapens, explosieven, en extreem beschermd geweest in het voordeel van beide partijen, dit is een leven "waar velen van dromen". En waar men normaal niet oud word. Ik ben ook zeer jong uitgestapt en laat ons maar zeggen op vervroegd pensioen gegaan, met redenen.

Het gaat niet uitsluitend over ons landje, maar de halve wereldbol heb ik afgereisd ... ook door omstandigheden. Ik heb gewerkt onder toezicht en als lobbyist, dus "niet werkelijk" met de vinger op de trekker. En heb regelmatig zaken en situaties meegemaakt die inderdaad zouden verfilmd moeten worden. Tussen de bekende films zoals stukken uit "de bodyguard", The Godfather, French Connection, Gofast, en tientallen andere films...hier en daar brokken natuurlijk die voorkomen als een "déjà Vu" ...

Ik ken dus grotendeels de denkwijze en organisatie van maffia groeperingen en gangsters, dat is zeker. Ik kan mij echt weinig bezighouden met de ideeën rond de bende van Nijvel, Staerke, Haemers ed. Om uit het dossier te komen en een conclusie te maken, blijken me vele zaken door elkaar gehaald.

Als ik lees over de zakken met wapens opgedoken in een kanaal of dergelijke, bekijk ik dat als een zeer onprofessionele daad. Ook zoals enkele beschreven hebben rondom de verkoop van de wapens dat Haemers zich persoonlijk heeft aangeboden in de winkel zonder enige vorm van het bewerken van zijn herkenbaarheid.

Iemand die bv wapens wil uit de weg ruimen en ook bv lijken zoekt een autosloperij op en drukt deze samen met het eerste voertuig dat word samengedrukt als er alle waardevolle stukken van verkocht zijn. Die worden dan meestal in bulk getransporteerd en in de oven gesmolten zonder verdere controle. Of voor elke soort van wapen kan je met de slijpschijf je een uurtje amuseren en er bestaat geen enkel bewijs meer van, als je ze mengt met het oud ijzer.

Daarom stel ik mij de vraag of bepaalde sporen niet werden geplaatst op bepaalde plaatsen die zeker een dag aan het licht zouden komen. Het vervangen van slagpinnen na een overval, brengt al snel twijfel, en met riotguns kon je zo de "chocke" vergroten of zelfs de loop verkorten of vervangen ... weg bewijzen.

Je ziet ook dat ze pas later op zoek gingen naar kwaliteitswapens, en zoals gezegd bij de overvallen op de wapenwinkels, die ik snel even heb doorgenomen, bleek de helft slecht georganiseerd en zeer chaotisch beslist waar en welke wapens ze wouden meenemen. Terwijl de beste in de toonbank bleven liggen. De Bende van Nijvel en Haemers waren in mijn ogen "avontuurlijk" op zoek naar adrenaline, en zonder bepaalde technieken dat wel is teruggevonden bij andere gangsters. De wapenkennis hebben ze leren vaststellen na ervaring op elke rooftocht..en denkelijk stuk door mij.

Schietstanden konden ze niet betreden met die wapens, dus ook geen belangrijke trainingen op voorhand..alles eigenlijk salon-ervaringen. Het is ook, wat ik constateer, duidelijk met de tijd van het bestaan verbetert, en daarom moesten ze belangrijke bijstand hebben gekregen. U vertelt mij dat de huur garage boxen naast die van de staatsveiligheid lagen, dat verbaasd mij niets..

Het gebruik van riotguns van goedkope makelij is ook bewust gekozen. Het is moeilijk deze op te sporen door de hoeveelheid van deze "rommel" verkocht werd in die periode. Wij deden "succes omzetten" in die periode alleen al met de goedkope riotguns over de toog te smijten.

Het uitslijpen van serienummers heeft geen enkele zin, met zuur krijg je elk uitgeveild nummer terug op zicht in enkele seconden. Denk maar aan de tijd dat bij FN er een handeltje werd vastgesteld van Frames van FN 9mm pistolen die door het personeel "per ongeluk" op de freesbank een fout hadden gekomen door de onhandige beweging van het personeel. Deze Frames waren dus niet genummerd en werden direct in de container gekapt, daar ze nooit de kwaliteit controle zouden doorkomen. S'avonds werden deze containers buiten gezet, en konden volgens afspraak deze frames meegenomen worden dooe personeel of zelfs derden. De zaak ging ook zo met de loop van het wapen...die kerels die zo een frame en loop hadden, kwamen in de winkel, oprecht en zonder zorgen alle onderdeeltjes bestellen, want er was vrije verkoop van deze in gans België.

Dat is een van die histories hoe het in de 80 er jaren er allemaal aan toe ging ... In Turkije kan je "vandaag" voor 50€ een ak47 kopen bij de schoenhandelaar. Granaten kosten ook 50€. In Rusland, Griekenland, enz. liggen miljoenen oorlogswapens in hallen op elkaar gestapeld. Keuze zat. dus denkelijk zal de toekomst niet verbeteren.

Computer specialisten vind je op elke hoek van de straat, die elke website kunnen hacken, en voor enkele duizenden euros vind je er die de inhoud van Interpol kunnen bezorgen. Swifft-lijsten van elektronisch banken kan je ook hebben met enkele goed contacten enz. Wat is nog veilig, en allen kunnen met weinig geld een misdaad organisatie opbouwen in zeer korte tijd. Europa is prachtig, het openstellen van verkeer, mensen, enz. Maar minder samenwerking met politiediensten en communicatieproblemen. Aanwerven doen ze mondjesmaat bij de politiediensten, want de goede worden 10 x meer betaald bij de maffia.

Gelukkig was dat niet zo in de tijd van de bende van Nijvel ende andere bendes. Anders waren ze nog veel rijker geworden en misschien zonder zoveel doden te moeten achterlaten. De vrouw van Haemers begrijp ik maar al te goed in de laatste openbare verklaringen van jl. als je ziet dat ze praktisch alles in eigen beheer deden, valse papieren ed. was de groep al te groot en het gevaar reeds dat er informanten aanwezig waren. Er was reeds belangrijke stress in de groep wegens dat intern verwerken "en de info" werd dus ook afgekocht bij. Zij die ze hadden!

Waar wilt u naar toe?

40 (edited by the end 08-01-2013 16:59)

Dag Robert, welkom op het forum. Ik heb je bijdragen gelezen alsook de blog op de andere site, en het is duidelijk dat je een man van de wereld bent, en veel boeiende verhalen kunt vertellen. Uw kennis over wapens alsook paco opleiding kunnen ons op het forum verder helpen.

Er word verteld dat de Liga munitie zeldzaam was en gebruikt werd in een kleine kring is dat zo in 1982/85? Alsook het laden met verschillende soorten munitie in een riotgun zoals je beschrijft is dat meer het pratical shooting of deden jagers dit ook? Ook het herladen van oude munitie is dat iets dat veel voorkwam? en is dat voorbehouden voor specialisten? en wat is het nut ervan?

Alvast bedank.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.