21

Re: Julien Lahaut

Bakerstreet 221B wrote:

Niettegenstaande men mij hier al een paar keer belachelijk heeft gemaakt

Coconut is daar met regelmaat van de klok ook meermaals het slachtoffer van. Of haar berichten verschwunden.

Er zijn wel andere personen die zich belachelijk maken. De zaak B, waaromtrent veel te doen was terwijl de naam al meer dan 16 jaar in het dossier vermeld staat. Een minister van Justitie die niet alleen de bevolking voorloog met zijn toevoeging van enquêteurs onder andere aan de CWB dat tot op heden nihil is.

Trouwens het Comite P heeft in het verleden ook al meermaals bewezen tot wat zij in staat zijn.

Te zwijgen over de namen die in het dossier vermeld staan. Natuurlijk staan de namen van half België in het dossier vermeld bij wijze van spreken.

Re: Julien Lahaut

Het "goed fatsoen" is hier inderdaad soms ver zoek, maar dat is zo op bijna alle fora. Terug on topic, voor we er een "klaagmier" van maken.

23

Re: Julien Lahaut

Uiteraard had Robert Beijer hier ook mee te maken. Of hoe de wildste getuigenissen opdoken en opduiken rond 'de Bende van Nijvel':

In de twee plastic zakken met wapens allerhande die vrijdag op aanwijzen van Robert Beijer in het Waals Brabantse Sart-Dames-Avelines zijn opgegraven, zou ook wel eens de colt 11 mm. kunnen zitten waarmee 44 jaar geleden de communistische voorman Julien Lahaut werd vermoord. Dat beweerde in ieder geval een inwoner van Neufchâteau. De man gaf in oktober 1994 de tip door aan het parket van Brussel en de speurders nemen de zaak bijzonder ernstig op. De plaats waar de zakken met machinepistolen, vuistvuurwapens, munitie, documenten, explosieven en een granaat, verstopt waren, werd onthuld door Robert Beijer tijdens zijn proces voor het Brabantse assisenhof.

De nieuwe tipgever, een man uit Neufchâteau, belde naar het parket van Brussel met de mededeling dat zich in de buurt van Sart-Dames-Avelines de plek bevindt waar het wapen verstopt zit dat gebruikt werd voor de moord op een Belgisch politicus. Al vlug werd duidelijk dat de man Julien Lahaut bedoelde, de communistische leider die in 1950 doodgeschoten werd. Bij het wapen zouden trouwens ook documenten en foto's zitten die zouden kunnen leiden naar de drie moordenaars van Lahaut. De tipgever zelf zou het hele verhaal pas onlangs van een vriend gehoord hebben.

"Van horen zeggen - de speurders namen de zaak bijzonder ernstig op... "