511

De quote hierboven is Wikipedia. In het gespecialiseerd boek gaat het zeer in het bijzonder over de ontwikkelingen in 1984 1985, dan wordt kevlar voor het eerst gebruikt in de bodyparts van Porsches voor Le Mans.

EricF wrote:
Trojan wrote:

Twee paragrafen vroeger gaat het over Jacky Ickx, die Le Mans reed met Porsche.

Straks ga je nog vertellen dat Jacky Ickx de reus was..

Nee. Want dat mag niet van Ben. Ik spreek enkel over de geschiedenis van Kevlar en over de inhoud van gespecialiseerde boeken.

512

Wat is de relevantie tav het topic?

513

Wat in dit topic nog niet aan bod gekomen is, is de link naar Portugal via Wittock-Van Landeghem die daar een dochtersfirma had. Er is via die weg een link naar naar een privébewakingsbedrijf in Marseille en ook naar Brazilië. Dit privébewakingsbedrijf had daar ook een agentschap, FN had een dochtermaatschappij in Brazilië. Er is zelf een link met koffieapparaten die geleverd geweest zijn in de "3 Eenden" in Ohain.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

514

Toen ik bezig was vergelijkingen tussen de robotfoto van de diefstal van de Mazda gebruikt bij de aanslag op Vernaillen en andere foto's viel de sterke gelijkenis op met de robotfoto nr. 8 die met de diefstal in Temse te maken heeft. Robotfoto dief Mazda is blauw, robotfoto nr. 8 van Temse is groen.

https://lh3.googleusercontent.com/-629M9clpnj0/XJLUsFfujTI/AAAAAAAABb4/IuK5pcwXopwe6VBkEDhQCFfwlGlGNtPmgCL0BGAs/w530-d-h749-n/robotf8%252Bvernailomg.png

In beide - de aanslag op Vernaillen en de diefstal/moord in Temse - is Lekeu van ver of dicht betrokken, dit terzijde.

Er is ook nog de robotfoto G5 (Saab) die sterk overeenkomt met de nr. 8 van Temse, ook met de Saab.

https://lh3.googleusercontent.com/fPEAzsBymSnqU41veQHyvN5rehoeRq-6UcfXh4XrBSRKqoKzDEMIJPzrrv4Y47gOxchLIvIzkj8y45gT5T0OFG7lUnGKSi-BFGVk1lPJoMn1f2_Dwe-RlC2GDNKztdIoMYD-iWd1vlvQc2T2APjqrwclLKQXXNn06ZYmyFhOmgrifcIrzgHfQ-ZX2FizWVUubQ08uUnOenBRxFTWX6mDbLiMSU43CNIvppKFdHVxaxTIXd9cSEtvtSJ29VueXM8KXuipd0hV9jYChRME8I5zykVU22dzj3PJtG3mYFE7FAZ3twdNeki_3Qe2TF6atFgyHP6FV264f0dizVD6XRPOGIn75zWJ1fEXoifmYjcugTE5yXJXylxx1n0dteLoqrB_FZ3fj4M2zbNLU057DN0aCzLdw4YbUbUv_hAhHpjMBAl87DNU0izMZYB4hPoz7jjhAZQUxsGmvZLQ_iM78LMR0PFOYdlvq_nWEcJO534rmVT9jkh7n7URGTTpNqHbbcqfTFnoHTUG5Z2--l8_PwGDiouRhYuAWnl9hKAuc0zDe2mQvNzOdnpkbNLWCqoT8InRUjvrSipBrlROORlh1Zxckh6uT5oL_9E=w558-h612-no

Bovenstaande combinatie is de G15 in kleur bewerkt en de robotfoto nr. 8 in het rood.

De kans dat het steeds om dezelfde dader gaat, is redelijk groot. Tussen de nr. 8 en de G5 zijn er een paar weken, de nr. 8 voor Temse, de G5 de dag voor Nijvel. Dat beide feiten - Termse en Nijvel - in relatie staan met de rijkswacht en het NDB-dossier is heel goed mogelijk waarbij de aanslag op Vernaillen dus ook sterk in beeld komt.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

515

patrick111 wrote:

Even samenvatten wat de getuige gezegd heeft:

  • De getuigenis speelt zich af op 4 september 1983 aan kruispunt De Ster in Sint-Niklaas, zes dagen voor de inbraak en moord bij Wittock-Van Landeghem in Temse. Da's op zeven minuten rijden van de fabriek volgens het artikel.

  • De getuige, een jonge fotograaf, stond 's ochtends foto's te nemen van voorbijrijdende auto's.

  • Getuige meent zo de daders van die inbraak "betrapt" te hebben tijdens hun verkenningstocht. (Voor die stelling is er echter geen bewijs.)

  • De vermeende daders keren op hun stappen terug en besluiten de getuige af te dreigen.

  • Getuige spreekt van vier personen (drie mannen en een vrouw).

  • Een persoon sprak Frans en deed zich voor als GP Charleroi.

  • Nummerplaat van het voertuig verwijst naar een Griek uit Brussel.

  • De getuige herkent een van de personen in de robotfoto uit 2010.

Over die ontmoeting en de nummerplaat die op een vreemde naam staat het volgende:

Ben wrote:

La Saab 900 des tueurs

Sur sa Saab, les tueurs apposent de fausses plaques SX.976 pour copier une autre Saab. Tout un temps, il y a donc eu deux Saab 900 turbo bleu nuit SX.976. L'autre, la vraie, appartenait à un diamantaire bruxellois voisin - hasard accidentel ou calculé? - du lieutenant général Beaurir, le patron de la gendarmerie.

Hoe de buur van Beaurir noemde weet ik niet vanbuiten, het is wel een buitenlandse naam. Als het dezelfde plaat was op de Saab (waar ik van uitga, omdat er niet veel zulke Saab's rondreden en de weinig kilometers). Dan is die naam deze van de buur van Beaurir.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

516

Boodschap aan Beaurir: je houd je koest of we weten je wonen? Zoals anderen op dezelfde manier geïntimideerd werden: auto stelen, dezelfde nummerplaat gebruiken, ... Ik ken er zo nog die zo benaderd werden. O.a. Albert Van den Abiel en de eigenaar van die auto met dat lijk in. Ook in 'De laatste leugen' beschrijft Beijer met trots die manier van werken. En het ergste is, dat hier smeerlappen op dit forum kunnen zitten die te laf zijn om te zeggen waarom die mensen moesten sterven!

517

Omstreeks 2u30 wordt de 73-jarige getuige Hector Riské plotseling wakker. Op het parkeerterrein schieten mannen de verlichting stuk. Ze gebruiken hiervoor een riot gun. Riské woont drie huizen ver van de oprit naar Wittock-Van Landeghem met zijn vrouw Josephine Claus in de Gasthuisstraat 114. Riské stapt uit bed. Tussen de overgordijnen kijkt hij de straat in om te kijken wat er gaande is. Rechtover zijn deur, aan de ingangspoort van het stedelijk kerkhof zie hij, gedeeltelijk op het fietspad en gedeeltelijk op het voetpad, een donkergrijze gemetalliseerde personenwagen staan, ter hoogte van de woning van zijn dichtste buur, de weduwe Maria Van Puyvelde. Riské en zijn vrouw Joséphine, die intussen ook wakker geworden is, kijken een drietal keer tussen de gordijnen.

Zij zullen het in eerste instantie hebben over een Audi. De laatste keer zien zij aan de overkant van de straat een man met een zwarte kap over het hoofd, die gewapend is met een geweer. Hij beweegt zich naar de autokoffer en kijkt tezelfdertijd zeer snel van raam tot raam. Op het moment dat het overgordijn lichtjes beweegt, ziet hij het echtpaar staan, hoewel het licht uit is. Hij schoudert zijn geweer en richt op het echtpaar Riské-Claus. De vrouw kan no net roepen: "Hector laat u vallen". De ruiten van de slaapkamer worden door een salvo uit het geweer versplinterd. Twaalf projectielen slaan in het plafond en halen een gedeelte van de zoldering neer. De overgordijnen zitten vol gaten. Het laatste wat het opgeschrikte echtpaar Riské-Claus nog ziet, is dat er nog twee mannen, met een zwarte kap over het hoofd getrokken, om het hoekje komen gelopen, die ook ieder gewapend zijn met een geweer. Het is Joséphine Claus die de rijkswacht verwittigt, die snel ter plaats zal komen.

Door het geluid van de schoten wordt ook de buurvrouw, Maria Van Puyvelde, gewekt. De nietsvermoedende vrouw gaat naar haar badkamer, ontsteekt het licht, kijkt door het venster en ziet de schutter staan, terwijl hij op zijn medeplichtigen roept. Welke taal hij juist spreekt is niet duidelijk. Zij associeert het met een Slavische taal. De weduwe wordt eveneens beschoten maar kan tijdig wegduiken. Het raam gaat aan diggelen, de gordijnen aan flarden.

Nog een huis verder is ook Frans de Bauw wakker geworden. Hij ziet twee daders in een auto duiken en de Gebroeders Boellaan inrijden, een woonwijk in, naast de begrafenisplaats van Temse. De auto van de daders was volgens de getuigen een donkergrijze Audi 100 of een Citroen CX. De mannen springen in de auto waarvan de lichten zijn gedoofd en verdwijnen met hun buit via de rijksweg Sint-Niklaas-Breendonk, richting Temse. Onmiddellijk daarna rijden ze nog eens voorbij de fabriek, deze keer met de lichten aan en een man minder aan boord. Later zal blijken dat het niet gaat om een Audi, maar om de Saab 900 Turbo, (*) de wagen die op 8 juni 1983 werd gestolen uit garage Denuit in Eigenbrakel.

(*) Twee getuigen hebben onafhankelijk van elkaar en met een tijdsverschil van een tiental minuten de op het fietspad langs de Gasthuisstraat fout geparkeerde auto bekeken. Eén van hen keek zelfs nauwkeurig, omdat hij aan een lekke band dacht, waardoor het voertuig achtergelaten werd. Beiden waren het erover eens dat het een zwarte Saab 900 Turbo was.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

518

Merovinger wrote:

Nog een bericht van gisteren van lesommetdumonde op het tueries-forum:

lesommetdumonde wrote:

De deux choses l'une ou le PG vient de prendre connaissance du dossier relatif aux tueries du brabant ou alors il ne veux pas comprendre ou pire encore. Aucun enquêteur honnête n'est surpris par l'apparition soudaine d'un ancien du groupe Diane. Ils sont omniprésent dans le dossier. Pire encore les faits de Tamise ont été commis par la gendarmerie soit comme auteur co-auteur ou complice et ça s'il ne le sais pas il n'a rien à faire au poste qu'il occupe.

Les faits de Tamise sont la clé de cette enquête.

Nog eens dit onder de aandacht brengen, wat die man toen bedoelde was voor velen niet duidelijk. De details die er zijn de Saab de riotgun en de vesten bevestigen wat die bedoeld, de uitvoering in Nijvel een week later is ook op die niveau te zoeken.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.