Volgens bely, de frituuruitbater uit Machelen, zou niet ver van de dancing Top Ten van Claude Dubois, een uitgebrande Golf zijn teruggevonden langs de Zennedijk in Eppegem of Weerde rond 1985. Het voorval stond met foto in Het Laatste Nieuws.

Zie dit topic » Artikel: De Bende en de Slachter

Heeft er iemand ondertussen al meer info over deze gebeurtenis gevonden?

Bely, heb je dat artikel nog? Weet je daar verder nog meer over (jaartal, omstandigheden, locatie)?

3

Merovinger, uiteraard heb ik dat artikel niet bijgehouden. Wie kon destijds voorzien dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel zo een chaos zou worden. Trouwens is het niet zeker of dit feit met de Bende van Nijvel of Bouhouche/Beijer te maken had. Maar een uitgebrande Golf in die periode 1985 of 1986 op de Zennedijk ergens tussen Weerde en Eppegem niet ver van Vilvoorde. Misschien de moeite om eens op te zoeken. Zeker nu Ben vandaag ieders geheugen opfriste met de vondst van de onderdelen van een Golf en een bivakmuts in het domein 3 Fonteinen in Vilvoorde.

Als je de omgeving van de Zennedijk bekijkt, het ligt op een steenworp van Vilvoorde via de A1 en de omgeving is erg geschikt om dingen te dumpen. Misschien was de omgeving Vilvoorde wel een soort comfortzone voor het duo Bouhouche & Beijer. Misschien ligt daar nog veel meer verborgen in de Zenne en onder de grond.

Had Bouhouche en of Beijer een link met de streek? Het lijkt wel Bois de la Houssière -Bis, maar Vilvoorde ligt wat dichter bij Brussel, ongeveer 10 km, Braine Le comte is rond de 20 km. Zouden beide zones zijn uitgekozen als dumpplaats? Hebben de bezoekers van Bely de opdracht gekregen om in Vilvoorde iets te gaan verbergen? In opdracht van Bouhouche misschien, die Vilvoorde goed lijkt te kennen?

Servo per Amikeco

Ik heb het artikel eindelijk op de kop kunnen tikken. Deze VW Golf werd op dinsdag 11 december 1985 gevonden in Weerde. Merkwaardig is dat dit de zoveelste stukgesneden Golf is die in de periode 1984-1985 in Vlaams-Brabant teruggevonden wordt.

Alarm rond stuk gesneden Golf

Aan de Zenne, in Weerde, is dinsdagnamiddag [10 december 1985] een Volkswagen Golf ontdekt die in stukken was gesneden. Onmiddellijk trad het volledige politieapparaat in werking. De brokstukken van de wagen werden naar de Rijkswacht van Vilvoorde overgebracht voor nader onderzoek.

Over de wagen zelf en over het hoe en waarom van de zaak, wilde men bij de Rijkswacht niets kwijt. Wel raakte bekend dat zelfs de Rijkswachttop ter plaatse kwam. Allicht zal ook hier weer naar een mogelijke link met de Bende van Nijvel worden gezocht.

Bron: Het Laatste Nieuws | 11 december 1985

6

Merovinger wrote:

Ik heb het artikel eindelijk op de kop kunnen tikken. Deze VW Golf werd op dinsdag 11 december 1985 gevonden in Weerde. Merkwaardig is dat dit de zoveelste stukgesneden Golf is die in de periode 1984-1985 in Vlaams-Brabant teruggevonden wordt.

Vergeet niet dat er in diezelfde periode een bende actief was die zich had gespecialiseerd in het stelen (en ontmantelen) van Golf GTI's. Zie hier voor meer info » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ben, dit zou idd goed kunnen, is er bekend wie er lid was van de Golf-bende dan? Zo ja, hier zou dus evt een link kunnen zijn met de Bende van Nijvel? Wie weet haalde men daar de auto's vandaan. Wie weet pleegde deze bende misschien de diefstallen van auto's voor de Bende van Nijvel? Het is in theorie dus zelfs mogelijk dat de robotfoto's gelinkt aan autodiefstallen leden van deze bende zijn?

8

Zou iemand de namen van de Golf-bende kunnen opzoeken aub? Wel lang geleden maar toch ... Er zouden misschien verassende namen kunnen opduiken die gelinkt kunnen worden aan de Bende van Nijvel.