11

Goed zo, the end. Dit is niet minder dan de eigenlijke aanloop naar de Bende, WNP, ... Wie dit niet beheerst, moet er niet eens aan beginnen.

Weet iemand welke 'fiduciaire in Geneve' (pag. 4 van doc Eurosystem-Tuna) in 1975 tussenkwam bij het tekenen van de konventie?

dim wrote:

Goed zo, the end. Dit is niet minder dan de eigenlijke aanloop naar de Bende, WNP, ... Wie dit niet beheerst, moet er niet eens aan beginnen.

Er duiken inderdaad veel bekende namen, organisaties, ... op. Er moet daar iets gebeurd zijn dat het hof zwaar in diskrediet kan brengen. Het is het begin van de miserie en meteen ook de reden waarom het nog niet is opgelost.

Dit is zo, dit dossier is wat op de achtergrond geraakt door ander gebeurtenissen in de jaren 80, het stuk over Eurosystem Libanon is voor het Bende van Nijvel-dossier super interessant, vooral i.v.m. de aanslag op Vernaillen, Waver, de moord op Angelou en Nijvel en waarschijnlijk Temse ook.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

15

Herr Flick wrote:

Er moet daar iets gebeurd zijn dat het hof zwaar in diskrediet kan brengen.

Het hof (en dan denken we vooral aan de toenmalige prins), maar misschien ook gewoon de Staat. De Generale, bv. Of een ministerie/minister. Of een combinatie.

Het lijkt wel alsof de wapenleverancies aan de Falangisten in Libanon de put bij de overgebleven partners in Eurosystem moesten helpen vullen. We weten dat deze betaald werden met drugs uit de Bekavallei. In dit dossier hadden reeds meerdere ministers en een kroonprins de nek uitgestoken en ook de Generale speelt een hoofdrol.

De ingewijden van de Libanese trafieken moeten dus over vrij explosieve informatie hebben beschikt. Mij lijkt het duidelijk dat ook de Mossad intussen op de hoogte was van de hele zaak. Wat deden deze mensen met die informatie?

En een andere vraag: was de kroonprins een van de 'ontvangende' partijen van de commissies die via Zwitserland terug naar België kwamen? Als je de timing bekijkt, valt het toch op dat hij door de eerste minister ineens buiten wind wordt geplaatst op het moment dat het systeem van de kickbacks werd ontdekt (pagina 21 bovenaan in het document op Scribd).

Als je dan bedenkt dat de kroonprins op de fot staat met Al Faez en dat Al Faez in een nota van de staatsveilighed naar Cauhie verwijst voor het 'roze luik' van Eurosystem ...

Ik heb ook ooit nog een ander verhaal gehoord, dat volgens mij hierbij aansluit, en daar is ook meer dan een dode bij gevallen alleen missen we in dit verhaal 2 lijken: dat van de non die verdween en dat van een pastoor die zich ook moeide in de zaak. Laat dit duidelijk zijn van in het begin een rechstreekse link naar de bende is er niet, wel een link naar Aalst.

Tijdens een lezing van de auteur van een boek over deze zaak is mij wel een en ander opgevallen en maakte ze ook indirect een toespelling op die link met Aalst,  ze voelde zich niet op haar gemak toen ze haar relaas deed en ze gaf eerlijk toe dat ze schrik had. Hier kun je meer lezen » willyvandamme.wordpress.com

Het komt erop neer dat Zuster Gaby tijdens haar uitstapjes met de priester, de nummerplaten noteerde van de wagens van andere bezoekers en dat ze ook foto's nam. Na haar verdwijning waren haar fotospullen weg en was ook het lijstje met nummerplaten zoek. Het kan natuurlijk altijd dat de zuster haar kap over de haag heeft gesmeten en naar de Bahama's is getrokken, maar  gezien al het andere.

19

Sex, drugs, afrekeningen. Beton, drugs.

Inderdaad : "Dood van een Non?" van Kathelijne De Brauwer.

Hierop aansluitend verwijs ik naar het boek 'Bruidssluier' van Piet Duthoit die in de vorm van een  'fictieverhaal' ware feiten (naar eigen zeggen) beschrijft inclusief onvoorstelbare 'jachttaferelen' in het omheinde park van een kasteel in de Ardennen.