21

Vermits er bomen in de weg staan, kan je het inderdaad niet goed zien:

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/overij10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ben, mijn oprechte dank!

23

Villa stond in de streek gekend als de Bende van Nijvel-villa. Deze was op een gegeven moment omsingeld door politie of rijkswacht, men had Bouhouche en anderen in het vizier. Men kreeg het bevel van commando af te breken en terug te keren naar Brussel (kazerne?). End of story. Iedereen kent hier dit verhaal.

De wandelaar zal gerust die bewegingen gezien hebben en tenzij hij dementeert is hij zeker van de datum (dag Aalst). Wat niet wegneemt dat ze een paar maanden eerder > Overijse bezoek kunnen gekregen hebben van de politie. Deze villa was gekend bij het gerecht en ik neem aan zijn eigenaar ook, gezien zijn relaties en proffessie. Het is dan logisch dat je na de overval daar gaat kijken.

Wat ik minder logisch vind is dat ze toen nog niets afwisten van de loods ... luttele 2 km verder.

Zal natuurlijk wel toeval zijn dat er 2 deuren verder een ijzergieterij/smelterij lag... Met een rechtstreekse prive-tramaansluiting. Zou bijvoorbeeld wel erg ideaal kunne zijn om je van auto's en andere metalen objecten te ontdoen als je ze om kan smelten naar bijvoorbeeld putdeksels.

Van bovenuit gezien geeft het een nog veel interessanter uitzicht, (de rode pijl is nummer 72, bij de rode auto iets eronder links ervan moet nummer 70 zijn). Qua ligging bij de gieterijen wel erg duidelijk dat dit de ideale plek zou zijn om ijzer te laten "verdwijnen" » Google Maps

Zie net als ik op de Google Maps-link klik dat de rode pijl weg is uit de link (sorry niet zo bekend nog met Google Maps) maar de rode auto in het midden/links staat toch echt vor nummer 70. Als ik me goed herriner is het ook dit pand waar een (zwarte?) Golf de oprit op komt gevlogen? Mocht dit laatste fout zijn graag correctie.

26

» www.realo.be

Google Maps is niet accuraat mbt huisnummers. Het is de wat achter inliggende villa links van de wandelende mevrouw, voor de Kapelstraat. Op de brievenbus staat het juiste huisnummer. Dit was de villa van Philippe Lebrun.

Vooraanzicht » prntscr.com