1

Jean-Marie De Laet was voorzitter van het extreem-rechtse l'Union des Belges (UDB), waar ook zijn ex-vriendin Yvette Doumont actief was, en de directeur van Jeunes au Travail, dat bescherming genoot van PSC'er Etienne Noël. De Laet stelde de lokalen van Jeunes au Travail ter beschikking van Ecoovie en nadien ook aan het Front National van dr. Féret als drukkerij en als hoofdkwartier aan Thierry Hallard, die destijds leider was bij het FN. Bij een huiszoeking door de BOB in verband met een handel in pornovideo's, (waarbij De Laet zou betrokken zijn geweest) werden er trouwens FN-affiches gevonden.

De Laet zou, als 'homme à tout faire' van Paul Vanden Boeynants, een tussenpersoon geweest zijn tussen Féret, Vanden Boeynants en Ecoovie. Verder was De Laet bevriend met Etienne Delhuvenne, wat ook tot uiting kwam in de samenwerking tussen Jeunes au Travail en Stop Chômage, een vzw opgericht door Delhuvenne. Het zou interessant zijn om na te gaan indien De Laet in verband kan worden gebracht met Alphonse De Laet, dewelke te zoeken is in de sfeer Lhoist/Dumont Wautier/ Roels of Charles De Laet. Charles De Laet was actief in het bedrijf Etcom met Robert Darville in 1984, alsook in Somarlux en Ascendo, naast ene Freddy Bracke. Er is sprake van een Eric Bracke die opdrachtgever was van Robert Darville en Michel Gauthier.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube