901

Re: Nijvel: 17 September

honortomarcel wrote:

Marcel Morue had al zijn eigen dossier aangelegd over de toen nog onbekende “Bende Van Nijvel”. Omdat zijn collega’s roddelden dat hij veinsde ziek te zijn nam hij de dringende oproep dan toch aan. Tegen zijn vrouw zei hij dat hij misschien niet meer ging terug komen…

En waar kunnen we dit terugvinden dat dit zo is? Waar is het dossier dat hij heeft aangelegd en van welke feiten? Zonder bron of zonder bewijs is dit alleen het creëren van mist!

Re: Nijvel: 17 September

Of het gaat misten, daarvoor moet je het KMI raadplegen. Voor het andere kan je Laurence eens aanspreken in de taal van Voltaire. Vorige maand 38 jaar geleden dat ze haar vader afgemaakt hebben op een beestachtige wijze. Of zelfs niet, een beest wordt zelfs op die manier niet afgemaakt tenzij een Duits herder. De verificatie ervan hoort het Federaal parket toe.

Heel veel succes edd.

Re: Nijvel: 17 September

» sites.google.com/site/tueriesdubrabant/

honortomarcel wrote:

De verificatie ervan hoort het Federaal parket toe.

Het federaal parket zal dit ook wel gelezen hebben.

Re: Nijvel: 17 September

honortomarcel, bijzonder om dit te lezen. Voor zover mijn kennis reikt, zat Philippe De Staerke op 16 en 17 september 1983 in de gevangenis te Doornik, waaruit hij en anderen op of rond 16 december 1983 wisten te ontsnappen. Vooropgesteld dat zijn of dit verhaal (uit 1991) waar is, is dat onvoldoende concreet om daar een touw aan vast te knopen. Het is iets en niets, zoals in de zaak van de Bende van Nijvel zo vaak het geval is geweest.

905

Re: Nijvel: 17 September

Asjemenou wrote:

Vooropgesteld dat zijn of dit verhaal (uit 1991) waar is, is dat onvoldoende concreet om daar een touw aan vast te knopen. Het is iets en niets, zoals in de zaak van de Bende van Nijvel zo vaak het geval is geweest.

Is dit "205 bladzijden dik document" ooit publiek gemaakt?

Re: Nijvel: 17 September

Jean DeLay de alias Johnny Philippe Benjamin De Staerke is pas omstreeks 3 uur met zijn maatje Serge Apostolos Papadopoulos met een gepikte BMW naar Brussel gevlucht.

Nee, met de als toevallige-getuigen-van-een-inbraak-die-dan-toch-eigenlijk-gebeurde-nadat-ze-beiden-al-vermoord-waren-vermomde-liquidatie van Jacques Fourez en Elise Dewit had hij inderdaad niks te maken.

907

Re: Nijvel: 17 September

Je bent  nogal zeker van je stuk honortomarcel. Heb je ooit de getuigenis gelezen van Franstalig forumlid Wolf? Een recontructie van de feiten in Nijvel waarbij hij dezelfde namen van verdachten noemde als Deprêtre later kort voor zijn dood zou doen. Wolf beschikte over kennis van zaken in dit dossier. Hij beschreef ook de moord op het echtpaar Fourez - Dewit. Volgens hem waren ze toevallige slachtoffers die zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevonden.

Je kan de bijdrage van Wolf hier vinden » Forum

908

Re: Nijvel: 17 September

Ik was wat te vlug met mijn commentaar. In de bijdrage van Wolf staat niets over de moord noch over het motief.

Re: Nijvel: 17 September

Django68: Francis Zwarts, Willy Pans, Antoine Brouwers, Léon Finné,

» www.tijd.be

Zelfde werkwijze, andere motieven. Of ze waren rechtstreekse getuigen of ze kenden een (cruciaal) deel van de plannen.

Doreane had absoluut gelijk. De mogelijke banden tussen slachtoffers en (mogelijke) verdachten is absoluut onvoldoende onderzocht. Het onderzoek was toen vooral gebaseerd op wapens die doorgegeven werden en zeer uitgebreid bewerkt werden, voor en na de aanslagen. En er was duidelijk invloed en manipulatie ervan op de ballistische rapporten.

Jullie zoeken de Bende van Nijvel? Maak jullie geen zorgen. Er zal niets meer gebeuren.

910

Re: Nijvel: 17 September

Zoekt de huidige cel dan niet verder denk je?