981

Zoals Django opmerkte dat zingen van Bouhouche heeft met de 9 mm te maken die gebruikt is in Waver. Dit is heel belastend voor Bultot ( zie de 9mm gevonden de middag voor Aalst). Het gekke is dat Destaerke nogal loslippig is tegen mede gevangenen over wapens en noem het toeval of niet die nacht van Nijvel is er door een gat in de muur van zijn cel de ontsnapping van de eeuw.

982

https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 020#p72020

983

Het einde is nu....

984

Now wrote:
Now wrote:

Dit detail is belangrijk het gaat over de bende; En wat geeft hij de speurders in de herfst van 87: de garagebox in de Hippocrateslaan te Zaventem in november 1987!

Dit is de enige keer keer dat Bouhouche begon te zingen over de bende! Wees maar gerust dat wat daar gevonden is vuurwerk was en dat Bouhouche echt aan het zingen was. Dus ruwweg vanaf 10 sept. 5 man in Namen in een Saab erna 9 dagen van uitzonderlijke daden en de 4 robotfoto's.

Zie eens hier: https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … php?id=379

Die wapens die via de tip van Bouhouche in het onderzoek naar Waver gevonden zijn lagen in een garage van een firma die in het topic/onderzoek naar Ohain bovenkomt, zijnde Progrime.

Zie:

Darty wrote:

Op deze website - killersbrabant.be - zou informatie over de (specifieke) zaak-Finné met het publiek kunnen worden gedeeld, met in het achterhoofd de volgens ex-Rijkswacht-overste Herman Vernaillen, door Leon Finné zeer terloops gemaakte opmerking ‘dat er een staatsgreep werd beraamd’. Finné was directeur bij de Banque Copine, wier dochtermaatschappij Progrime garageboxen en appartementen verhuurde aan Beijer en Bouhouche, met dien verstande dat zij dat deden onder valse namen.

Erbij is het specifiek gebruik van de RG2 opvallend enkel gebruikt de nacht in Nijvel Overijse en Aalst. Dus de RG2 komt in Nijvel in actie het feit erna is bij de moord op Finné!

Now wrote:

Zoals Django opmerkte dat zingen van Bouhouche heeft met de 9 mm te maken die gebruikt is in Waver. Dit is heel belastend voor Bultot ( zie de 9mm gevonden de middag voor Aalst). Het gekke is dat Destaerke nogal loslippig is tegen mede gevangenen over wapens en noem het toeval of niet die nacht van Nijvel is er door een gat in de muur van zijn cel de ontsnapping van de eeuw.

Die ontsnapping vond pas plaats op 16-12-1983 en niet op of rond 17-09-1983, zo las ik (bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Philippe_De_Staercke), maar goed, Wikipedia kan ernaast zitten.

De link: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Philippe_De_Staercke

987

Dan staat het fout op wikipedia. Op 16 september om 19u45 vindt de ontsnapping plaats!

988

..gelukkig dat het (federaal) parket zich niet op Wikipedia moet beroepen om de correcte informatie op te halen...

een tip, er is een persoon die een forum gemaakt heeft over de Bende Van Nijvel... dat heb je blijkbaar wel ontdekt
maar deze persoon -heeft ook een naam, Ben- heeft ook een website met alle informatie:
https://bendevannijvel.com/daders/bende … /feiten/2/


nog ne keer duidelijk, informatie op Wikipedia is dus FOUT
een goede advocaat of journalist zou zijn bronnen checken en verifiëren

- Philip 'Johnny' de Staerke is een eerste keer ontsnapt op 16 september 1983
- minder dan een maand later wordt hij opnieuw gearresteerd
- op 13 maart 1985 ontsnapt hij ne tweede keer en verzamelt een groep gangsters rond zich, 'de bende van Baasrode'

(de auteur op die Wikipedia-pagina heeft deze verschillende feiten met verschillende data tot 1 feit gereduceerd)

Asjemenou!

990

krant van maandag 19 september 1983...
ontsnapping was vrijdagavond 16 september 1983
aanslag in Colruyt Nijvel was zaterdagochtend 17 september 1983 (nacht van vrijdag op zaterdag) omstreeks 1u

https://imgur.com/ecqvUXC.jpg

In het Nieuwsblad op 13 april 2019 zei Johnny De Staercke: "La Grande Evasion , zoek het maar op in uw archief. Met 28 man zijn we toen door een gat in de muur van mijn cel gekropen. De cipiers staakten en de rijkswachters namen de bewaking over, maar legden ons geen strobreed in de weg. We klommen met zelfgemaakte haken en touwen over de buitenmuren en net gelijk in de film stoven we alle kanten uit. Ik liep weg met een kerel die een autodief bleek te zijn. Geen professionele dan toch, want hij moest wel 5 auto's open breken voor hij er één aan de praat kreeg: een BMW. Daarmee zijn we omstreeks 3 uur 's nachts naar Brussel gevlucht. De overval in Nijvel was dan al lang gebeurd.” De Staerke grijnst. “Dus evengoed een alibi.”


Is er een reden waarom gebruikers die hier blijkbaar al lang online zitten -zoals die Asjemenou- opnieuw foute informatie in dit forum aanbrengen?