Re: Danièle Zucker

Wie heeft besloten dat het werk van Mevrouw Zucker geen waarde had?

Re: Danièle Zucker

Lorenzo wrote:

Spijtig dat ik het moet zeggen maar Danièle Zucker was weggesmeten geld.

Zegt hij zonder enige verdere argumenten. Maar dat is je algemene benadering blijkbaar.

We zitten hier niet onderaan de berg en je bent - vermoed ik - niet Mozes die met de stenen tafelen afdaalt, dus op wat is dat inzicht gebaseerd? Ik mag hopen geen inside dossierkennis die hier helaas niet mag gedeeld worden. Of is het een krantenartikel waarin nog maar eens een advocaat een uitspraak doet?

Re: Danièle Zucker

Minister Koen Geens:

(...) Betreffende de pistes die in het verslag van mevrouw Zucker vermeld worden, citeer ik de procureurs-generaal:

  1. De betrokkene werd in Zwitserland gehoord en heeft geen concrete informatie verstrekt die het onderzoek vooruit kunnen kunnen helpen

  2. Mevrouw Zucker heeft als profiler een verslag over de moorden in 1982 en 1983 opgesteld, dat echter niet ernstig, wetenschappelijk en nauwkeurig genoeg was, waardoor men heeft beslist geen beroep meer te doen op haar diensten voor de moorden die in 1985 gepleegd werden

Bron: De kamer

Re: Danièle Zucker

Lorenzo wrote:
  1. Mevrouw Zucker heeft als profiler een verslag over de moorden in 1982 en 1983 opgesteld, dat echter niet ernstig, wetenschappelijk en nauwkeurig genoeg was, waardoor men heeft beslist geen beroep meer te doen op haar diensten voor de moorden die in 1985 gepleegd werden

"Men"!?

Georges Demanet = men?

Re: Danièle Zucker

"Men" is een onbepaald voornaamwoord. Zou U misschien liever hebben dat minister Geens het geheim van het onderzoek schendt door namen te noemen?

Re: Danièle Zucker

"Het geheim". Ben je serieus?

Re: Danièle Zucker

In dit geval ben zeer serieus, ja.

Re: Danièle Zucker

Lorenzo wrote:

"Men" is een onbepaald voornaamwoord. Zou U misschien liever hebben dat minister Geens het geheim van het onderzoek schendt door namen te noemen?

In je citaat verwijst Geens naar info die hij krijgt van de PG's.  Hoe kan hij het geheim van het onderzoek schenden door bekend te maken welke PG/PG's vond(en) dat het verslag rommel was?  Hij gaat op geen enkele wijze in op een concreet element van het dossier.

Om enkel Demanet te noemen, datzelfde verslag van de commissie stelt expliciet dat deze het maximale heeft gedaan om de toegang van de experts zoveel mogelijk te beperken.

Re: Danièle Zucker

Uiteraard gaat minister Geens op geen enkele wijze in op een concreet element van het dossier. Anders zou hij het geheim van het onderzoek schenden.

Als U zich niet akkoord kan verklaren met het antwoord van voormalig minister van Justitie Koen Geens kan U hem contacteren via deze website » www.koengeens.be

100

Re: Danièle Zucker

Geens is hier niet belangrijk, hij was een spreekbuis en zijn verklaring maakt duidelijk dat hij zich baseerde op de woorden van derden.

Het punt is dat het bekendmaken van de namen van de PG's die het het rapport zouden afgekraakt hebben, niets te maken heeft met schending van het onderzoeksgeheim zolang er niet op een materieel element van het onderzoek zelf en de inhoud van het rapport wordt ingegaan. Er zouden geen persmagistraten zijn bij elk parket als het anders was.

Er is Demanet maar ook bv. de figuur van De Valckeneer. Zeggen dat het rapport op niets lijkt en tegelijkertijd beweren dat hij het nooit gelezen heeft is weinig ernstig. Als dat de souffleurs van Geens waren zegt dat wel iets.