21

'Eddy' zal uiteraard niet echt 'Eddy' heten. Zucker heeft het dossier grondig bestudeerd en geanalyseerd. Zij is een hooggeschoolde topspecialiste inzake profiling, of men dat nu leuk vindt of niet. Dat ze een voornaam gebruikt die dezelfde is als de belangrijkste speurder in het dossier, is een teken dat de verdachte 'Eddy' alvast niet die voornaam draagt. Hoe heet hij dan wel? In dit geval, lijkt me, moeten we op zoek naar iemand met een voornaam met twee lettergrepen. Maar zo zitten er een flink aantal in het dossier. Het betreft ook iemand die verbonden kan worden met de Auberge. Ik onderschrijf overigens de opmerking van Patrick111 dat de toetakeling van Vanden Eynde een afrekening zal geweest zijn. Kent iemand de naam van het vermelde vrouwelijke personeelslid van de Auberge?

En toch nog even zoon Marc aan het woord laten: "Mijn vader was een gokker. Spelen zat hem in het bloed. Roulette en black jack, de tiercé, maar vooral kaarten. Hij was eigenlijk voorbestemd om zijn eigen vader op te volgen, die had in Matadi, een buurt in Heverlee bij Leuven, een bedrijf waar ze metalen meubelen maakten. Maar de Amerikanen hadden de fabriek per vergissing platgebombardeerd in de oorlog, en mijn vader werd toen handelsvertegenwoordiger in keukenapparaten. Hij verdiende goed de kost, maar verspeelde zijn geld in de casino's".

22

Ben wrote:

Wel redelijk straf dat je van een persoon die exact één keer voorkomt in dit gigantisch dossier opeens een hoofdverdachte kan maken.

Misschien niet zo heel erg straf. Als ik toegang had tot bepaalde databanken, zou ik dat ook doen: elke naam, zonder uitzondering, door de databanken trekken. Als ik zou zien dat een bepaalde naam ambsthalve uit zijn woonplaats is uitgeschreven in de jaren na de feiten, zou ik dieper gaan. En als ze specifiek aan het inzoemen was op kok en dat korte zinnetje zegt kok...

23

Tijdens het bekijken van deze documentaire over de Bende van Nijvel viel mij tijdens het interview met Zucker op dat er tussen de Bende-items die aan haar bureau hangen, er ook een foto van een man hangt. De fameuze Eddy?

http://i39.servimg.com/u/f39/11/22/12/24/img_2510.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Enkele punten uit het artikel uit Paris Match, 1 maart 2012.

Volgens Zucker bestaat de bende uit minimum 5 of 6 leden van diverse etnische afkomst. Ze zijn tussen 18 en 45 jaar. Sommigen onder hen hebben geen crimineel verleden, anderen hebben een verleden dat niet gewelddadig is (autodiefstal, diefstal), anderen hebben wel een gewelddadig verleden: car-jacking, diefstal met geweld, moord, ... 

Ze hadden verschillende beroepsbezigheden: lasser, garagist, kok, opererend in wisselende bezetting. Meest intrigerend is natuurlijk de fameuze Eddy, 18 jaar oud in 1982, wonend in Lembeek en kok. Zijn zuster werkte in de Auberge du Chevalier tussen februari 1981 en september 1982. Op zijn 18de had hij reeds een indrukwekkend strafblad: druggebruik, inbraak, bedreiging, verkrachting en andere geweldsdelicten. Zijn moeder en toenmalige vriendin legden getuigenis af over zijn gewelddadigheid en koelbloedigheid die indruk maakten op zijn omgeving. Ook heeft hij geweld gebruikt tegen een taxichauffeur tussen Beersel en Mons met de bedoeling hem te beroven, een feit dat doet denken aan de moord op Angelou, wiens portefeuille gestolen werd.

Volgens Zucker was Eddy aanwezig zijden de feiten in Beersel zonder eventueel aan de moord deelgenomen te hebben. Intrigerend is dat Eddy de dag na de feiten gevlucht is. Zoals bekend zijn Zucker en Ruth Eddy gaan ondervragen in Zwitserland. Eddy Vos verwees het rapport meteen naar de prullenbak hoewel Zuckers rapport gevalideerd werd door de meest eminente prfilers ter wereld. Patricia Finné, nog steeds volgens hetzelfde artikel heeft er sterk op aangedrongen om ook de tweede golf door Zucker te laten onderzoeken.

Volgens Patricia Finné was het rapport van Zucker ook niet vaag maar noemde effectief met naam enkele personen van wie ze ook de onderlinge verbanden met elkaar kenbaar maakte. Zucker heeft 2 jaar 7 op 7 aan het dossier gewerkt, heeft de getuigenissen minitieus gelezen en vele personen geïnterviewd.

26

Kunnen wij mensen van het forum niet eens een beroep doen op Daniel Zucker?

Er was al eens een lezing met haar (zie dit forum) maar dat was enkel over profiling in het algemeen omdat zij contractuele geheimhouding moet nakomen.

Er zijn op die lezing vragen gesteld aan haar, oa door Bouten. Maar ze bleef altijd heel oppervlakkig in haar antwoord.

Servo per Amikeco

Voor Zuckers zienswijze op profiling kunt u haar boek lezen. Ook daaruit blijkt dat ze niet mag praten over zaken waarbij ze betrokken is (geweest). Dat is overigens een vrij gewone gang van zaken bij profilers. Het boek gaat vooral over seksuele misdrijven, maar soms heb je weleens het gevoel dat ze naar de Bende refereert.

30

Ik weet dat dit niet bij het topic hoort maar de advocaat van de bende-slachtoffers zou die persoon eens geen zaken kunnen uit de doeken doen?