1

Een overval op een juwelierszaak in Almelo op 16 juni 1988 » kranten.kb.nl | kranten.kb.nl | kranten.kb.nl | kranten.kb.nl | kranten.kb.nl

In het laatste bericht is sprake van een zaak tegen een 44 jarige R.R., een 35 jarige L.P. en een 45 jarige M.L.. Meer bepaalt via kranten.kb.nl en zoeken op "overval almelo juwelier".

2

Bedankt voor je zoektocht. De Anderlues-speurder bij de politie had contacten met zijn Nederlandse collega's die het onderzoek naar deze hold-up deden. Het spoor leidde niet alleen naar Italianen in Almelo, maar ook naar een club Sicilianen uit La Louvière en Anderlues met connecties met de Cosa Nostra.

Ik vat ook even de belangrijkste info uit de artikels samen:

De overvallers worden ook in andere Europese landen gezocht. Het gaat dus over een internationale bende. Een van de verdachte heeft omstreeks 1986 in het zuiden van Duitsland twee moorden gepleegd. Een van de verdachten heeft in België een reeks overvallen gepleegd.

De overval in Almelo was een nachtelijke overval. De overval is gepaard gegaan met een schietpartij met de politie. Daarbij raakte een overvaller lichtgewond. Zes mensen werden aangehouden, een dader was voortvluchtig.

Rond kwart voor twaalf drongen de mannen de boven de zaak gelegen woning van de juwelier binnen. Hij werd onder bedreiging meegenomen naar zijn winkel en moest daar een aantal afgesloten kasten met sieraden openen.

De politie was opvallend snel ter plaatse, de politie werd door onbekenden getipt (klinkt bekend) en kon het perceel in de Almelose winkelstraat nog tijdens de overval omsingelen. Kort nadien openden de mannen het vuur op de agenten. Een andere dader werd in de juwelierswoning gearresteerd. Een derde gewapende man kon, zonder buit, ontkomen.

Ook drie inzittenden van een personenwagen met een Duits kenteken, die mogelijk bij de overval is gebruikt, werden gearresteerd. Alle zes arrestanten zijn buitenlanders, die niet in Alemelo wonen.

De echtgenote van de juwelier werd met een slagaderlijke bloeding aan een been naar een ziekenhuis in Almelo gebracht. De vrouw was, met een van de twee kinderen in een kamer opgesloten, en probeerde door het intrappen van een ruit te ontsnappen.

Het is een piste met een paar interessante elementen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube