Is hij nu nog in leven? Lijkt wel van de planeet verdwenen.

Zou dit onze "Georges" zijn? » www.maradiofm.be

Het blijft natuurlijk in dezelfde regio, maar dan aan de andere kant van de taalgrens.

43

George ... (S)? Lison is een veel voorkomende naam. Ik vermoed dat het een andere Lison is.

Op zijn visitekaartje op vorige pagina ook met 's'. Vermoedelijk foutje in boek van Bouten. Geografisch goed mogelijk, is net voorbij Lessines. Zijn winkel was in Overboelare op baan naar Lessines (max. 5 min rijden naar Lessines en dichtbij Everbeek) en dus ook veel clienteel uit die regio. Zijn Franstalige singletje moet zeker gekend geweest zijn bij vrije radio's net over taalgrens.

45

club_le-happy-few wrote:

Geografisch goed mogelijk, is net voorbij Lessines. Zijn winkel was in Overboelare op baan naar Lessines (max. 5 min rijden naar Lessines en dichtbij Everbeek) en dus ook veel clienteel uit die regio. Zijn Franstalige singletje moet zeker gekend geweest zijn bij vrije radio's net over taalgrens.

Geografisch inderdaad zeer goed mogelijk, is vlakbij en de mensen uit die regio steken al sneller de taalgrens over dan in andere gebieden in Vlaanderen/Wallonië heb ik de indruk. Ik ken mensen uit die regio die zelfs hun lagere / middelbare school over de taalgrens deden bijvoorbeeld (terwijl het dus niet hun moedertaal was).

Lison maakte ook reclame voor zijn winkel in het frans, gericht dus op diegene die van over de taalgrens kwamen.

Absoluut kenden ze zijn franstalige singletjes (meervoud) daar.

club_le-happy-few wrote:

Dit is hem toch ook op de platenhoes dacht ik?

Je hebt al antwoord gehad op deze vraag, toch een laattijdig extra antwoord: ja, dat is Lison op die platenhoes. Op de platenhoes in bericht #20 had ik het niet goed genoeg kunnen zien om dit te kunnen zeggen, in bericht #40 is de foto wel duidelijk genoeg om dit te kunnen zeggen.

Non semper ea sunt quae videntur

Op die platenhoes staat inderdaad Georges Lison, ooit heeft hij zelf postzegels laten maken met zijn afbeelding. Zijn winkel was waar nu de Dats benzinepomp staat te Overboelare, toen was er daar nog geen sprake van Colruyt. Ooit heeft hij op tv nog verklaard dat hij de oliesjeik van België was, met een tulband om en pochte met het vele geld dat hij had. Kort daarop hebben ze van de BBI eens een grondige controle uitgevoerd en Georges is bij zijn overlijden begraven via het OCMW, hij had toen geen rode duit meer. Zijn riante woning met gouden koepels zijn toen openbaar verkocht geweest. Georges volgde vlieglessen voor helikopter en heb zelfs nog mogen meevliegen. Ik was goed bevriend met zijn kinderen.

Ook was ik bevriend met de zoon van Paul Matthijs, we zaten samen op het vakantiepatronaat Sint Bartel te Goeferdinge en ben zelf nog met mijn fietsje tot bij hem thuis geweest te Everbeek. Hij had inderdaad vele prachtwagens staan en er was ook nog een Rolls-Royce Phantom, zijn zoon vond het leuk om aan het beeldje op de motorkap te trekken en toen ging de toeter aan. Samen met zijn zoon heb ik nog gezwommen in het binnenzwembad. Ooit heb ik daar een helikopter gezien, het was een tweezit en de onderkant vooraan was rood. Matthijs was een grote persoon en toen noemde ik hem toen al een reus, dit was zeker 8 à 10 jaar voor de feiten van de bende.

denooze, bedankt voor je bijdrage.

denooze wrote:

Ook was ik bevriend met de zoon van Matthijs, we zaten samen op het vakantiepatronaat Sint Bartel te Goeferdinge en ben zelf nog met mijn fietsje tot bij hem thuis geweest te Everbeek. Hij had inderdaad vele prachtwagens staan en er was ook nog een Rolls-Royce Phantom, zijn zoon vond het leuk om aan het beeldje op de motorkap te trekken en toen ging de toeter aan. Samen met zijn zoon heb ik nog gezwommen in het binnenzwembad. Ooit heb ik daar een helikopter gezien, het was een tweezit en de onderkant vooraan was rood. Matthijs was een grote persoon en toen noemde ik hem toen al een reus, dit was zeker 8 à 10 jaar voor de feiten van de bende.

Over de helikopter met ronde neus bij Matthijs, gaat het dan over een van de 2 volgende:

Ben wrote:

Maar het merkwaardigst vond ze dat er op het domein militaire helikopters landden voorzien van een typische rode neus en met de kentekens OP 951 en OP 651. Van Matthijs mocht iedereen van het personeel dan naar huis zodat niemand kon zien wie er op komst was, maar zij had gemerkt dat Vanden Boeynants en prins Albert de heer des huizes frequenteerden en dus deel uitmaakten van zijn netwerk.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

Weet je bijvoorbeeld de kentekens nog?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Gendarmerie helicopter Alouette II die er als tweezitters uit zien (maar eigenlijk 5-zitters zijn) » www.helis.com

Duidelijk zichtbare kenletters G90 -> G95, officiële registratie bv. voor deze G93 is OT-GCC. Voor informeel vervoer per helikopter van hogere officieren en VIP's werd er al gemakkelijker een Aloutte gebruikt ipv. de veel grotere Puma's. Oranje streep loopt door aan de onderkant.

(Open deze foto in een nieuw tabblad en verander in de adresbalk de "93.jpg" in "94.jpg" om beter de onderkant te zien.)