101

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Welke zaak is er ooit opgelost door een robotfoto. Toch ligt de oplossing voor de hand. Waarom is juist de auto van Faez al Ajjaz gebruikt voor de aanslag. Als Al Ajjaz nergens vanaf wist, waarom moest hij dan een hartaanval simuleren?

102

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Enkele dagen na de bomaanslag op de auto van Goffinon, ontving het Brusselse parket een telefoontje waarin bedreigingen werden geuit aan het adres van onderzoeksrechter Biseau de Hauteville die het onderzock i.v.m. het NBD leidde, van Guy Goffinon, van Herman Vernaillen en van een zekere Deprez, een ambtenaar bij het Hoog Comité van Toezicht, die de BOB en onderzoeksrechter de Hauteville getipt had over een reusachtige internationale drugtrafiek in bevroren vlees. Het was en blijft een raadsel hoe de naam van de ambtenaar, waarvan slechts een handjevol mensen wisten dat hij een tipgever was, had kunnen uitlekken.

Na dit dreigtelefoontje bij het parket wordt op 16 oktober 1981 beslist de geviseerden Biseau de Hauteville, Goffinon en Vernaillen en hun families te beschermen. Op 26 oktober heeft de aanslag op Vernaillen plaats. Op 10 november wordt de speciale politiebescherming al opgeheven en wordt ook het onderzoek naar de diepvries-drugs stopgezet.

103

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

the end wrote:

Aanvullend op bovenstaande en de link met Piet Clement, hij heeft voordien in Spanje gewoond en is enkel tevreden met de beste kwaliteit van coke. De cocaïnehandel in kadavers kwam via Spanje naar Belgie en Nederland, hij zit in de ideale positie om daar deel van te zijn. Als hij dan ook nog eens via de haven van Antwerpen hasj invoerde en als dit via de dokken van Hage Moroun gebeurde dan komt er veel samen.

Luc Vandendaele had niet alleen ‘Congel’ ontdekt, …

Luc Vandendaele gaf Van Reybroeck zeer gedetailleerde informatie over een andere zaak. Enkele microfiches met zeer bezwarende informatie over een rijkswachter waren uit de database verdwenen.

De hier eerder op dit forum vermelde Johan Kercher (zonder n dus) heeft hier ook mee te maken. Maar met hem nog flink wat hier zeer gekende namen en ook enkele nog niet eerder aan bod gekomen namen.

Net zoals de unieke collectie Ingrams die Dekaise tijdelijk in zijn bezit had, net zoals de unieke prototypes van kogelwerende vesten die tijdelijk in het labo van Wittock-Van Landeghem te vinden waren, net zoals de zeer exclusieve H&K’s waarover de groep Diane pas als tweede interventie-escadron in Europa kon beschikken, etc… waren ook hier maar een handvol mensen op de hoogte van de cruciale informatie die Luc Vandendaele had.

De grootste gemene deler. Het gerecht weet op dit moment ook wie deze grootste gemene deler is. Wie de enkele personen zijn die alle bovenstaande zeer specifieke informatie ter beschikking had.

Enkele dagen nadat hij cruciale informatie gaf aan het team van Vernaillen pleegde Luc Vandendaele, medewerker van de Generale Staf bij de rijkswacht,‘zelfmoord’.

Vernaillen’s team waaronder zijn medewerker Van Reybroeck ging verder aan de slag met de info met de gekende gevolgen, gedocumenteerd in de vorige posts hierboven.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Tiens wrote:

blijkbaar bestaat er een andere tweede robotfoto gelinkt aan deze aanslag. Een robotfoto van een man die voor de aanslag op Vernaillen in de buurt van zijn woonplaats werd gezien

Het buurtonderzoek levert toch nog iets op. 'Een van de buren werd voor de aanslag aangesproken door een nors figuur die de weg vroeg. We hadden een robotfoto. Drie getuigen van een familie herkenden de man van de robotfoto. Ze zagen hem de avond van de aanslag rond half acht vertrekken van bij Willy D., een gangster-garagist, in een geelbruine Mazda.'

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens

105

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Tiens wrote:

De grootste gemene deler. Het gerecht weet op dit moment ook wie deze grootste gemene deler is. Wie de enkele personen zijn die alle bovenstaande zeer specifieke informatie ter beschikking had.

En mogen wij dat ook weten aub, beste Tiens?

106

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Ik hoop het thomas2.

107

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

De grootste gemene deler zat in of rond de Generale Staf van de Rijkswacht, Tiens?

108

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

BAX: het is een - ik wik mijn woorden - mogelijk sluitende verklaring…

Het is echter aan het gerecht om bepaalde mensen te beschuldigen en die beschuldiging hard te maken middels bewijsvoering.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Is dit, waarin ook opgenomen de aanslag op Herman Vernaillen op 26 oktober 1981) soms de door oud-rijkswachtoverste Herman Vernaillen zelf in de derde persoon opgestelde 'brief', die hij in 2018 aan procureur-generaal Christian De Valkeneer heeft overhandigd? Ik kan mij sinds ik die 'brief' heb gelezen, moeilijk aan die indruk onttrekken.

» archive.org

110

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

BAX wrote:

De grootste gemene deler zat in of rond de Generale Staf van de Rijkswacht, Tiens?

Dit had een ander forumlid hier eerder al gepost:

Jo001 wrote:
Vermeulen wrote:

Hoe is het leven van commandant François verder verlopen?

Op 24 april 1982 werden commandant François en zijn medeplichtigen van het NBD veroordeeld tot lichte en zelfs voorwaardelijke straffen. François zelf, beschuldigd van 27 misdrijven, kwam er vanaf met één jaar gevangenisstraf met uitstel. De goede afloop van het proces werd ten huize François in aanwezigheid van Martial Lekeu en diens echtgenote rijkelijk met champagne overgoten. Hij had dan ook een goede reden om een feestje te bouwen. Voor zijn verdere carrière had de bijna symbolische veroordeling nauwelijks nadelige gevolgen.

Dank zij de hoge bescherming van minister van Defensie Freddy Vreven
kan François als commandant bij het logistiek eskadron te Etterbeek rustig zijn pensioen afwachten.

Bron: "De Bende & Co:20 jaar destabilisering in België" | Hugo Gijsels

Een summier maar uitstekend boek wel van Hugo Gijsels. Er werd al vaak verwezen naar het ook uitstekende boek “De Bende” van Ponsaers en Dupont (makkelijk integraal te vinden op het web) maar dit boek blijft/bleef wat onderbelicht.

Vermits andere forumleden hier reeds uit citeerden is het raar dat bijvoorbeeld de informatie over rijkswachtgeneraal Maurice Deneve hier nog niet geciteerd werd…