Re: Videotape

Spectator Of Life wrote:

De eerste die me een serieuze link kan uitleggen tussen MOTIEF schietpartij Delhaize Aalst en heel dat roze gedoe moet nog altijd opstaan.

Met de overvallen niet natuurlijk, maar deelnemers worden ondermeer hierdoor wel het voorwerp van chantage en alzo beïnvloeding van onderzoekers en magistraten.

Zo bijvoorbeeld:

  • Het onderzoek ivm Lydia Montaricourt (call girl netwerk) komt vreemd genoeg tereeht bij de eerste Substituut van Brussel Jean Depretre, op dat moment bevoegd voor de afdeling Jeugd van het Brussels parket en dus onbevoegd in deze zaak. Verrassend milde straf. Fortunato Israel die eveneens een prostitutienetwerk uitbaat maar de zaak wordt door Depretre om onbegrijpelijke redenen zonder gevolg geklasseerd. Tijdens een huiszoeking in haar appartement te Brussel op 19 februari 1979, werd een lijst van haar klanten gevonden, brieven en foto's van de "roze balletten"

  • De centrale figuur in het dossier van de Roze Balletten is Josianne Jeuniau ex-echtgenote van Dr. Pinonwelke de minnares is van een agent van de Staatsveiligheid (Smets). Na haar scheiding van Pinon kwam Jeuniau als privé-secretaresse van Jean Gol op diens kabinet van Justitie terecht.

  • Ook Paul Latinus is in het bezit van een kopie van het gerechtelijke dossier van de Balletten. Latinus heeft een hele stapel dossiers, maar dat van de Balletten beschouwt hij als zijn levensverzekering.

  • Onderzoeksrechter Francine Lyna onthult dat procureur des konings Jean Deprêtre van Nijvel in het bezit is van dat dossier en het bewaart in zijn kluis. Want dat is wat hij haar heeft verteld. Als zij hem om dat dossier vraagt voor haar onderzoek weigert hij het te geven, met als argument dat er niets zou instaan. Maar merkt zij op, en wellicht wij allemaal, waarom moet hij dat dan in zijn kluis bewaren als er niets zou instaan?

Enzovoort... enzovoort...

Re: Videotape

thomas2 wrote:

Met de overvallen niet natuurlijk, maar deelnemers worden ondermeer hierdoor wel het voorwerp van chantage en alzo beïnvloeding van onderzoekers en magistraten.

Zo bijvoorbeeld:

  • Het onderzoek ivm Lydia Montaricourt (call girl netwerk) komt vreemd genoeg tereeht bij de eerste Substituut van Brussel Jean Depretre, op dat moment bevoegd voor de afdeling Jeugd van het Brussels parket en dus onbevoegd in deze zaak. Verrassend milde straf.

Neen. Het parket is één en ondeelbaar. Het kan zijn dat er om organisatorische redenen verschillende afdelingen zijn maar dat wil niet zeggen dat parketmagistraten onbevoegd worden wanneer ze een dossier van buiten hun afdeling behandelen.

Uiteindelijk zijn al die substituten enkel 'verlengstukken' van de procureur, die korpshoofd is en die finaal beslist over wie welk dossier toebedeeld krijgt. Het gebeurt regelmatig dat substituten dossier buiten hun afdeling behartigen wanneer het bv erg druk is op een andere afdeling.

Voorts zou ik graag eens een bewijs zien van die veronderstelde afpersing en chantage. Deelname aan orgieën is zo oud als de Romeinen en zolang het gaat om volwassenen, niet strafbaar. De betrokkenen zouden misschien thuis iets uit te leggen gehad hebben maar deden niets strafbaars, een ophalen van de schouders en een 'et alors' zouden volstaan. Afpersing daarentegen is een misdrijf. Deprêtre heeft voor zover ik weet steeds gezegd dat er geen aanwijzingen van strafbare feiten waren maar dat hij niet wilde dat de namen van deelnemers uitlekten. Trouwens, in het proces tegen de uitbaters van 'The Dolo' en voordien 'Les Atrébates' heeft de voorzitster van de rechtbank ook korte metten gemaakt met die discussie.

33

Re: Videotape

Xenophon wrote:

Deelname aan orgieën is zo oud als de Romeinen en zolang het gaat om volwassenen, niet strafbaar

Ja,daar draait het om natuurlijk. En de (gedwongen minderjarigen) mogen ook niet "verdwijnen".

Re: Videotape

Is er ergens betrouwbaar bewijs dat er minderjarigen bij betrokken waren?

35

Re: Videotape

Notaris Deferre (CEPIC) … medewerkster van de Notaris was Dewit, zij had info op het kantoor ontvreemd over kindermisbruik met gekende namen en was hiermee bij Latinus terecht gekomen … Zij is hierdoor ontslagen op het kantoor van Deferre.

Ondertussen had Latinus zijn info doorgespeeld aan het blad Pour. Kort hiervoor had een groep immomakelaars veel geld hiervoor betaald aan het CEPIC als afpersing, waaronder de Pauw. Het werd verkocht als enige bestaande video, dit was natuurlijk buiten Dewit gerekend. Fourez draaide ook mee in dit geheel.

Dit is tenminste wat wij er van gelezen hebben in dossier die zouden moeten in het onderzoek zitten.

36

Re: Videotape

Bedankt Hipa. Dit komt heel wat logischer over dan een cassette over 'Roze Balletten'. Paul Latinus zou die cassette aan meerdere personen gegeven/verkocht hebben. Ben jij daar iets over tegengekomen?

37

Re: Videotape

Niet dat ik mij herinner, wel namen uit onze monarchie en politiek en de top van de rijkswacht. Deze waren gekend op het parket aangezien enkel hoge officieren mij zelf vertelden over het bestaan hiervan … lang geleden. Het is een luik van meerdere facetten, drugs en wapenhandel zaten hier ook in verweven. Men moet zoeken naar een logé waar alles zich afspeelde en ten alle tijde elkaar beschermde . Het dossier zede was hun pleziertjes naast het zakelijke.

Aalst speelde zich vermoedelijk af onder de categorie afpersing drugs en import. De cel zit aan de bron van alle info en bestaande dossiers. Sommige politie mannen deden ongelooflijk speurwerk maar bekochten het met overplaatsingen en dreigementen. Wat men vandaag nog doet, geen idee … geheim van het onderzoek.

De namen zijn verkeerd gespeld, ze staan zo letterlijk in de documenten.