Re: Etienne Delhuvenne

Ha, ik had het moeten weten. Delhuvenne zal wel namen gelost hebben, de man kan onmogelijk zijn mond houden (of wat eruit komt klopt is een andere kwestie). De juristen bij la Dernière Heure zullen tot de conclusie gekomen zijn dat een rechtspraak wegens laster moeilijk te winnen was wanneer ze zich baseerden op de uitspraken van een persoon waarvan ze wisten dat hij onder voogdij staat wegens ontoerekeningsvatbaarheid.

Soit, zot of niet, ware ik de OR ik zou een paar onderzoekers op pad sturen en Delhuvenne uit zijn oude mannentehuis gaan halen voor een praatje. Er is in dit dossier al zoveel met geld gemorst dat enkele uren extra om met 99.99% zekerheid naar bullshit te gaan luisteren ook geen verschil meer zullen maken.

22

Re: Etienne Delhuvenne

Maar zoals het artikel ook aangeeft besluit een tegenexpertise dat er geen sprake is van ontoerekeningsvatbaarheid... Ikzelf heb er nog niet de mogelijkheid toe gehad, maar iedereen die ik al gesproken heb, nadat ze meerdere uren naar het verhaal dat advocaat Delhuvenne te vertellen heeft geluisterd hebben, zijn allemaal in de grootste overtuiging dat deze zeker en vast wel nog helder van geest is.

23

Re: Etienne Delhuvenne

Indien Delhuvenne even "zot" is (terminologie die ik liever niet in mijn mond neem) als de kolonel dement, dan kan ik u verzekeren dat ik waarschijnlijk zotter en dementer ben. Verschillende mensen die hem gedurende langere periode kennen en spraken hebben mij dit bevestigd. Diagnose die trouwens ook door een arts bevestigd werd. (Staat eveneens in het artikel.) De man zou beter ook naar de Seychellen getrokken zijn of naar Thailand en zou nu in een dikke villa gewoond hebben. Alles, maar dan ook alles hebben ze hem afgepakt. Hij heeft nul vrijheid en nul centen. De grote gangster uit Asse die onlangs gestorven is had het in mijn ogen 10 keer beter. Zijn getuigenis heeft juridisch gezien dan ook geen enkele waarde. 1 ding is zeker, er moet ergens te velde een soort ministerie of bureau van desinformatie bestaan. Vanaf de eerste seconde van de eerste zogezegde bende aanval heeft dit uitstekend werk verricht. Te beginnen met de robotfoto's die langs geen kanten blijken te kloppen.

Re: Etienne Delhuvenne

Fenix, ik spreek me niet uit over die kolonel. Delhuvenne is ontoerekeningsvatbaar want lijdt aan een achtervolgingswaan. Kan niet anders dan dat dat door een psychiater werd vastgesteld. Het kan best zijn dat hij helder en coherent lijkt zolang je wegblijft van het voorwerp van zijn fixatie. Kijk eens naar zijn track-record ...

Ik vind het sterk dat jij op basis van een krantenartikel waarin beweerd wordt dat een niet bij naam genoemde arts het anders ziet concludeert dat dat allemaal onzin is en er een complot achter zit waarin dus noodzakelijkerwijs een rechter en een psychiater betrokken zouden zijn. Da's toch niet ernstig? 

Publicatie van de beschikking van de vrederechter een beheerder aan te stellen terug te vinden in staatsblad van 6 maart 2020.

Alainke wrote:

Maar zoals het artikel ook aangeeft besluit een tegenexpertise dat er geen sprake is van ontoerekeningsvatbaarheid ... Ikzelf heb er nog niet de mogelijkheid toe gehad, maar iedereen die ik al gesproken heb, nadat ze meerdere uren naar het verhaal dat advocaat Delhuvenne te vertellen heeft geluisterd hebben, zijn allemaal in de grootste overtuiging dat deze zeker en vast wel nog helder van geest is...

Er is geen tegenexpertise. Er is hoogstens een in de krant afgedrukte tekst waarin een niet bij naam genoemde arts op papier zou gezet hebben dat hij coherent is. Dat papier werd door Delhuvenne aan de journalist getoond. Bestaat dat document? Is het echt?

Als hij onterecht ontoerekeningsvatbaar werd verklaard en het beheer van zijn goederen werd hem ontzegd kan hij of om het even wie uit zijn omgeving gelijk wanneer een procedure tot herziening opstarten waarbij eea door een andere specialist of een college van experten zal worden herbekeken.

Dat is blijkbaar niet gebeurd tot op heden.

25

Re: Etienne Delhuvenne

Xenophon wrote:

Ik vind het sterk dat jij op basis van een krantenartikel waarin beweerd wordt dat een niet bij naam genoemde arts het anders ziet concludeert dat dat allemaal onzin is en er een complot achter zit waarin dus noodzakelijkerwijs een rechter en een psychiater betrokken zouden zijn. Da's toch niet ernstig?

Waar staat geschreven dat ik mij baseerde op een krantenartikel om dit te schrijven?

Ik ben gewoon blij dat dit in het artikel gemeld werd. Ik zou nooit de persoon zijn die hierover op een publiek forum begint te schrijven, ook al wist ik dit gedurende geruime tijd. We schrijven hier wel over mensen he. En ik ga in de verdediging van die mensen op het moment dat zij naar mijn mening zeer onheus en onrespectvol behandeld worden.En het bovendien zeer goed past in het kraam van ...

Hij zou volgens jou lijden aan achtervolgingswaanzin. Awel, in zijn plaats zou ik daar meer dan waarschijnlijk ook aan lijden.

Sorry he dat ik hier aanwezig ben met mijn hoofd en met mijn hart.

Maar je hebt gelijk, theoretisch gezien zou dit ter herziening kunnen bekeken worden. Misschien wil geen van zijn collegae zich hier aan verbranden? In de zin van "Met deze zaak valt geen eer te behalen" (dixit een speurder van de zaak Bende van Nijvel).