11

Overval in België op postkantoor

In België is vanmorgen opnieuw een overval gepleegd. Drie gewapende en gemaskerde mannen drongen omstreeks zeven uur binnen in het postkantoor van Lodelinsart, een plaatsje nabij Charleroi, en gingen er vandoor met een bedrag van ruim 125.000 gulden. Er is niet geschoten.

Twee van de overvallers droegen een carnavalsmasker. De derde had een bivakmuts over het hoofd getrokken. Het drietal nam de vlucht met een Volkswagen GTI, hetzelfde type wagen waarmee de Bende van Nijvel zich meestal verplaatst. Maar de politie neemt vooralsnog aan dat er geen verband bestaat tussen deze overval en de doorgaans uiterst bloedige overvallen van de bende.

De politie vermoedt dat de Bende van Nijvel voor een deel uit buitenlanders bestaat die, geholpen door één of twee Belgen, in België paniek zaaien. Het gaat mogelijk om een afsplitsing van de SAC (Service d'Action Civique), een ultra-rechtse Franse organisatie.

Bron: Leeuwarder courant: hoofdblad van Friesland | 14 November 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube