Ben wrote:

Wapendieven lieten parkeervignet liggen

Op de plaats van de diefstal werd later een parkeervignet, dat aan rijkswachters wordt uitgereikt wanneer ze hun wagen binnen de kazerne willen parkeren, gevonden. Dit vignet, op naam van een rijkswachter, een gewezen lid van de Groep Diane uit het Westvlaamse, was vervallen.

Bron: Het Nieuwsblad | 8 januari 1982

Wel wel wel, het zal toch niet toevallig die van de havenbrigade in Oostende zijn?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Ben wrote:

Tevens verdwenen uiterst gesofistikeerde infra-roodkijkers en simpele blauwe zwaailichten.

Zijn deze kijkers ooit teruggevonden? Wat voor kijkers? Een soort verrekijker of een infrarood vizier dat op een wapen kan gemonteerd worden? Op de Kriko die opgevist werd in Ronquières was een vizier gemonteerd maar blijkbaar was dit een courant model. Dus geen link met de diefstal in Etterbeek?

Plusieurs armes utilisées par les tueurs du Brabant wallon sont précieusement conservées - dans une pièce blindée - à Jumet par la Cellule Brabant Wallon. L'une d'elles, un fusil de chasse Kriko (fabricant allemand installé à Stuttgart) retient l'attention. C'est un des indices matériels encore jamais montré au public.

L'arme telle qu'elle a été repêchée à Ronquières a deux particularités: son utilisateur l'avait équipée d'une lunette de visée. Cette lunette de précision également en possession des enquêteurs est hélas d'un modèle trop courant pour susciter des témoignages utiles.

Bron: La Dernière Heure | Gilbert Dupont | 9 September 2003

Ben wrote:

Dat kan een vergissing geweest zijn. Het is niet omdat iets in de krant staat, dat het ook waar is.

De basis van de info van de wagen in Halle is een persbericht van de Generale Staf van de rijkswacht, dit wordt bevestigd in het tweede bericht in de krant.

Ben wrote:

Hoe je hier infraroodkijkers met Armfelt verbindt, is me totaal niet duidelijk.

De link tussen nachtzichtapparatuur en Armfelt kan je hier vinden » Forum

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Ben wrote:

Wapendieven lieten parkeervignet liggen

Op de plaats van de diefstal werd later een parkeervignet, dat aan rijkswachters wordt uitgereikt wanneer ze hun wagen binnen de kazerne willen parkeren, gevonden. Dit vignet, op naam van een rijkswachter, een gewezen lid van de Groep Diane uit het Westvlaamse, was vervallen.

In de Mazda zelf is ook nog een parkingskaart gevonden:

Nu blijkt dat er vragen rijzen over de manier waarop kolonel Lhost in ’82 het administratief onderzoek heeft geleid naar de daders van de diefstal bij de Dyna rond de jaarwisseling 81/82.  Het verliep parallel aan het gerechtelijk onderzoek terzake van onderzoeksrechter Bellemans en Lhost werd ermee belast als toenmalig adjunct-commandant van het Mobiel Legioen. Naar verluidt zou Lhost toen verwaarloosd hebben om enkele extreem-rechtse rijkswachters en ex-rijkswachters wat nader aan de tand te voelen ivm deze diefstal. Zo werd in de gestolen Mazda achteraf een toegangsbewijs voor de Dyane-gebouwen gevonden dat zou toebehoren aan WNP’er rijkswachter Marbaix (RH in LS schrijft dat Lhost bepaalde pistes, zoals laatstgenoemde, in zijn onderzoek zou verwaarloosd hebben).

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Ben wrote:

De volledige lijst van de gestolen goederen in Etterbeek:

  • 5 machinegeweren van het merk Heckler und Koch,model M8PA2 (nummers 238304 - 238309 - 238310 - 238311 -238312);

  • 10 machinegeweren van het merk Heckler und Koch,model MP58D2N met geluiddemper (nummers 892502 tot 892508 en 892510 tot 892513);

Ben, ben je zeker dat die 2 types H&K kloppen? Over die M8PA2 vind ik niets terug online. Merovinger spreekt ook over 2 verschillende types MP5: een met geluidsdemper, en een zonder » Forum

Iemand die kan bevestigen wat nu exact gestolen is van H&K types bij Dyane/SIE. Ik wou vooral weten of er een P7 pistool bij zat of niet.

36

Het gaat om 5 geweren HK-MP5 A2 en 10 machinepistolen HK-MP5-SD2.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Toch wel iets om onder de aandacht te brengen. Het is op basis van stukken uit het Mendez dossier dat de link ivm de wapens van de diefstal bij de Diane meer over Mendez loopt. De rol van Bouhouche en de gevonden wapens is volgens mij meer met Mendez te maken die iets met die wapens van doen had. Beijer schrijft er volgende over op het franstalig forum;

Pour répondre à votre prochaine question, je vous dirai que je ne peux pas encore vous révéler le mobile. D’ailleurs, il est tellement simple. Il est là, sous votre nez!
N’oubliez pas que ces armes ne pouvaient jamais servir et ne devaient plus jamais apparaître. Il y a eu une dérive. Une de ces armes s’est retrouvée chez Mendez. Je crois que c’est ce qui a motivé le vol Mendez. La récupération de cette arme!

Hij smijt alles op een hoop, bij Mendez is geen wapen van de Diane gevonden, hij had er één in Peru gekocht. En over de rol van Bouhouche zegt Beijer:

Non! Bouhouche a volé les armes de l”ESI, car on lui a dit de le faire! Ce n’est pas lui qui en a eu l’idée et ce n’est pas lui qui a choisi le moment. Mais il a accepté de le faire, car ça le faisait “marrer” et “plaisir” en même temps. Ne me demandez pas pourquoi! Je ne suis pas dans sa tete! Il avait de toute façon un côté ”je défie tout le monde et je suis le plus fort”. C’est pourquoi, malgré son caractère, il était manipulable!

In bovenstaande is duidelijk dat Bouhouche eerder een bijrol had. Over de rol van Bouhouche en de link over Mendez met de bende is het moment dat de wapens gevonden zijn op aangeven van Bouhouche heel interessant.

"Eind 1987, begin 1988 verneemt de hoofdinspecteur bij de Gerechtelijke Politie van Nijvel via Anne Bouhouche dat haar man hem zou willen spreken. De hoofdinspecteur weet niet goed hoe hij hierop moet reageren en vraagt raad aan onderzoeksrechter Schlicker, die hem verwijst naar de procureur des Konings Deprêtre. Deze zegt dat het gesprek kan doorgaan. Bouhouche stelt de hoofdinspecteur inlichtingen voor onder twee voorwaarden:
1. Anne Bouhouche moet vrijgelaten worden;
2. Alle wapens die bij Bouhouche in beslag genomen werden moeten terugbezorgd worden.
Op 21 december 1987 worden de wapens aan familieleden teruggegeven en komt Mevrouw Bouhouche vrij. Bouhouche houdt zich aan de afspraak. Hij onthult waar de wapens, gestolen bij het speciaal interventie-eskadron van de Rijkswacht, zich bevinden en verklaart dat hij op verzoek van de Staatsveiligheid lid is geworden van de extreem-rechtse paramilitaire organisatie Westland New Post. Hij verstrekt bovendien inlichtingen over Robert Beijer, zodat deze kan worden aangehouden.

Die verklaringen aan Schlicker gaan over de bende want daar was hij onderzoektrechter in! Dit in combinatie met de reactie op de bende feiten van Mendez zegt heel veel.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Met die "on lui a dit" werd dan de DEA bedoeld. Van uit het standpunt van deze DEA  had Bouhouche natuurlijk een bijrol.

Wie waren dan de hoofdrolspelers in Belgie? VDB oa en G?

VDB heeft er een fortuin aan overgehouden, François manchetknopen en Bouhouche en Beijer een leven op de vlucht. En wij raketten in onzen hof. Maar vooral veel slachtoffers.

Waarom werd het dossier Mendez niet bij de rest gevoegd? Bevel van hogerhand. Bevel van wie? Van G himself.

Wij zitten ons hier suf te zoeken in details. Honderden speurders hebben dat ook gedaan. Zijn wij met zijn allen dan zo lomp dat we het niet vinden? Ik denk het niet.

coconut wrote:

Met die "on lui a dit" werd dan de DEA bedoeld. Van uit het standpunt van deze DEA  had Bouhouche natuurlijk een bijrol.

Het heeft wel iets met de DEA te zien, maar zij zijn niet de opdrachtgevers.. Vlak voor het proces François is in Amerika een wet gestemd die ervoor zorgde dat agenten van de CIA en de DEA zich konden onttrekken aan beschuldigingen. Het geknoei van de DEA heeft er wel mede voor gezorgd dat het zo ver is kunnen komen.

Zoek de falingen van bedrijven in de maanden na het proces François, en de link met bende feiten. Mendez is blijkbaar van te veel op de hoogte voor Bouhouche is het een muur waar het stopt voor hem. De tunnel die gegraven is door Bouhouche en zijn vrienden in functie van afpersingen is een doordenkertje. En over het zogezegd extreem rechts zijn van Mendez en Bouhouche moet er toch eens afgevraagd worden of dat dit wel echt zo was.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

40

Als ik het goed heb zijn er van de 4 Riotguns getolen bij het SIE (als 4 klopt, in de eerste post worden er 5 genoemd) minstens 2 nooit teruggevonden. Klopt dat?