1

In bijlage 3 van het verslag van de Tweede Bendecommissie staat een inventaris van het dossier in Charleroi. Onder F22 staat een overzicht van "onderzoek naar criminele feiten". Bij F22b1 staat Colruyt Evere (18.03.1983). Op die dag werd het Colruyt-warenhuis van Evere overvallen. Meer informatie ontbreekt maar vermits de speurders interesse hadden in deze overval, lijkt dit er op te wijzen dat de overval nooit werd opgelost.

Heeft er iemand meer informatie over deze gebeurtenis?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Geen idee of het hier iets mee kan te maken hebben maar op diezelfde dag 18 Maart 1983 verschijnt In Nouvel Europe Magazine een artikel met de titel: "La Sûreté de l’Etat prépare-t-elle un coup d’Etat d’extreme droit?" Massart, geïnformeerd door Libert, heeft Albert Raes op de hoogte gebracht dat Christian Smets de aanstoker was van dit artikel.

3

Interessant toeval. Misschien ook de reden waarom de onderzoekers ooit interesse hebben gehad in deze overval? Momenteel zijn er in Evere twee Colruyts: één aan de Haachtsesteenweg 1031 en één aan de Oud-Strijderslaan 42. Geen idee hoe de toestand in de jaren '80 was. 

Een andere toeval: Evere is natuurlijk vooral bekend vanwege de aanwezigheid van het NAVO-hoofdkwartier.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Je hebt er ook het Carrefour, toemalig GB hoofdkwartier en een enrom industrieterrein vol andere hoofdkwartieren van internationale spelers. Het is een klein land, er ligt veel dicht bij elkaar.

Zo waren er erg veel links met Ukkel, garageboxen en woonplaatsen. In Ukkel heb je ook veel ambassades waaronder die van Israël. Op Israëlische ambassade is het de regel dat de station-chief "katsa" zijn bevoegdheid uitstijgt boven die van de ambassadeur. De Mossad krijgt er boven alles prioriteit, de rest moet volgen. 

Ook toeval dat men deze link heeft in Ukkel. Maar geen aanwijzing jammer genoeg.

Servo per Amikeco