1

Topic: Niet onderzocht en onderzoeksfouten of slordigheden

Wat hebben de speurders tot nog toe met zekerheid niet onderzocht? Welke pistes werden niet bewandeld of afgewezen? Welke routes werden niet behandeld? Welke fouten werden er gemaakt?

Kenners die hier zeker zullen aanwezig zijn, moeten dit hebben afgeleid uit de vele informatie en de parlementaire commissies etc. Misschien kan toegevoegd worden in welk jaar en wanneer dat gebeurde? Eventueel ook mogelijke sabotages mogen ingevoegd worden (bv. wat frituuruitbater meemaakte.)

De gevonden VW Golf GTI werd per ongeluk vernietigd = fout.

Re: Niet onderzocht en onderzoeksfouten of slordigheden

Voor zover ik weet werden de getuigenissen van David Van De Steen tot op heden nog niet voldoende onderzocht. Zo verklaart David o.a. dat vooraleer hij met een jachtgeweer met schuin afgezaagde loop in de heup werd geschoten de dader een postzak heeft neergezet. Later werd deze dader door David herkent als Patrick Haemers. En wie Patrick Haemers zegt, zegt drugs.

De grote Manitou ziet alles

3

Re: Niet onderzocht en onderzoeksfouten of slordigheden

Als de getuigenis van de kroongetuige zelfs al niet meer wordt onderzocht? Dan was Patrick Haemers dus de reus, die David in het bekken geschoten heeft... Die Patrick kan dan ook vlot Frans (of althans toch Frans) en een gebroken Vlaams (dixit David, in reportage Telefacts Crime).

Dat is conform de getuige die hier op het forum kwam zag toen ze met vier in de wagen zagen: op een kruispunt staat een Golf in het Bois de la Houssières, met daarlangs achter het portiek Patrick Haemers, op de weg de oude, en achter de wagen een lichaam. Daarna zijn ze gestopt -> Lichaam = opperbevelhebber bende dan, of toch de killer, waardoor ze niet meer kunnen of willen verder doen? Is het dan toch zo simpel?

4

Re: Niet onderzocht en onderzoeksfouten of slordigheden

  • Danielle Zucker (experte profiling, opgeleid door CIA) mocht na een lijvig rapport te hebben geschreven van 70 pagina's over de eerste serie misdaden, niet meer hetzelfde doen voor de tweede reeks misdaden. Bovendien beweert ze in de krant dat er uit haar rapport geen onderzoeksdaden volgden, wat wel de bedoeling was! Excuus: "geen geld".

  • Deze profilester ontdekte verwijzingen naar een kok in het dossier. Deze was naar Zwitserland verhuisd en niet verder ondervraagd of onderzocht door de onderzoeksrechters

  • Schietclubs in Nijvel, noch Dendermonde werden onderzocht. Reden Troch: taakverdeling waarbij Nijvel ook Dendermonde zou doen - dit gebeurde echter niet - wij zouden iets anders doen wat nadien niet mogelijk bleek (nl controleren of er in een toestel herlaadbare munitie zou zijn gebruikt. Zie hier » Forum

5

Re: Niet onderzocht en onderzoeksfouten of slordigheden

[Aanvulling: in 1996 werden de schietclubs wel onderzocht.]