111

Re: Psychologisch profiel

Minister van Staat Armand De Decker over de zaak-Zucker:

"Christian De Valkeneer (l'ex-procureur du Roi de Charleroi) doit faire des excuses à Danièle Zucker, la profileuse engagée pour tenter de démasquer les tueurs, dont le travail a été qualifié "d’escroquerie intellectuelle". Or, il y a des pistes à suivre dans son rapport".

Comme à la RTBF, ce midi, où il était l’invité de Véronique Barbier, Armand De Decker n’y va pas par quatre chemins dans l’interview à paraître demain dans Paris Match. "Cette polémique est lamentable et indigne du pouvoir judiciaire. Le profiling est aujourd’hui, lorsqu’il est pratiqué par des scientifiques, une technique de recherche criminelle appréciée par tous les services policiers de haut niveau."

"Il est regrettable qu’un magistrat de premier plan de notre pays semble l'ignorer et conteste ce rapport alors même que, de son propre aveu, il ne l'avait pas lu initialement. Le professionnalisme de Madame Zucker est reconnu internationalement, je pense dès lors que Monsieur De Valkeneer devrait lui présenter ses excuses."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Psychologisch profiel

Het is heel jammer dat Zucker zomaar op een zijspoor is gezet. Maar laten we eerlijk zijn. Het bende dossier stapelt al 30 jaar blunder na blunder op. Tot op de dag van vandaag.

113

Re: Psychologisch profiel

Merovinger wrote:

Een derde dader is een Spanjaard. Hij is een dief en gespecialiseerd in lasmateriaal. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de diefstal van de Santana in Lembeek, de Saab en de inbraak in de Colruyt in Nijvel.

Elke mecanicien kan een snijbrander gebruiken! Het lasapparaat kwam uit een Brico. Brol en te licht om een deur vlot door te branden, laat staan een eventuele brandkast binnen, prutsers dus. Dit is een van de redenen waarom de inbraak een afleiding was en niet de hoofdredenen voor Nijvel.

De saab zou gestolen zijn door V. want deze zou gezien zijn een week later aan het stuur van de Saab in Braine zelf! Nogal idioot als piste hé. Reden te meer om ook deze diefstal als pipo te zien een pseudo diefstal, bv. voor de verzekering bv. zoals de Peugeot. Mogelijke redenen is de niet doorgegane verkoop aan de rijkswacht zelf van dit opgetutte koers-voituur.

De rijkswacht had nl. wat slip-lessen gekregen van de chauffeur V. op het niet meer ingebruik zijnde circuit van Nijvel. Zoals je leest ga ik telkens tegen de stroom in om niet gevolgde sporen eens te overwegen. Zoals je kan imagineren heb ik dit niet uit mien duim gezogen en is dit gebaseerd op soufleurs en mythomanen!? Maar wat moet je daar nu van geloven.

Allez, zeggen dat de TBW zich hebben proberen te laten depanneren? Geloof je dat nu? In ieder geval een wiel konden ze niet vervangen!

114 (edited by K& 05-02-2013 23:01)

Re: Psychologisch profiel

V. zelf stond bekend voor het uitvoeren van valse slippertjes met voertuigen, als vriendendienst >perte totale > verzekeringsoplichting. Hij werd hiervoor veroordeeld met ne depanneur, ne gendarm en ne paar eigenaars uit het koerscircuit enz maar moest geen straf uitzitten aangezien hij een filmken heeft gemaakt daarover voor de RTB . Ondertussen was hij ook int film-milieu actief dus ballekens dat deze op hetzelfde ogenblik zich ook nog zou bezig houden met autodiefstallen. Zijn omgeving rond braine kan echter wel interessant zijn. Nu zijn ze echter bijna allen dood of vertrokken naar de zon. Dit is zowat wat Depretre naar voor schoof.

Om het belang van deze piste af te wegen moet je weten wat er de maandag na Nijvel is gebeurd. Nogal straf dat al die kenners en journalisten er nergens meer over gesproken hebben en ook de killersbrabant-site zwijgt hierover. Misschien puur toeval en 't heeft er niets mee te maken misschien?

115

Re: Psychologisch profiel

Eddy Vos over het onderzoek van profiler van Danièle Zucker en het feit dat ze ook de tweede Golf van de feiten gaat onderzoek » YouTube (RTBF). Dat tweede is natuurlijk nooit gebeurd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

116

Re: Psychologisch profiel

Met een schat aan kaartjes op de achtergrond. smile

Re: Psychologisch profiel

Grappig Ben, 'Golf' met een hoofdletter. smile Ook duidelijk teveel met het dossier bezig. wink

Re: Psychologisch profiel

Hestur wrote:

Met een schat aan kaartjes op de achtergrond. smile

Daar gaat het vrije weekend van Boemerang.

119

Re: Psychologisch profiel

Over profiling van een mogelijke achtergrond van de daders schrijft Johan Braeckman het volgende:

Dit nog: ook de zogenaamde 'profiling' techniek waarover sprake is, is momenteel wetenschappelijk nog niet bepaald geaccepteerd

» filosofieblog.nl

120

Re: Psychologisch profiel

Hoe kan een'' profiling' techniek' ooit wetenschappelijk worden bepaald? Net zoiets zoals een psychiater de ene zot verklaart terwijl het voor zijn collega gene zot is. Nochtans hebben beiden dezelfde studies gedaan en diploma's behaald. En de acceptatie van zoiets heeft alles te maken met politiek, gedachtengang, overtuiging, ... en de centen.