Vergeet niet dat de bende vermommingen gebruikte!

22

Eigenlijk zou het interessant zijn om eens zo een boek over vermommingen te bekijken, want ik denk wel dat men veel kan veranderen als men het goed doet. En alleen zigeuners kan niet en ik denk niet dat een bende zoveel geluk kan hebben, toch niet als er zoveel moorden bij betrokken zijn.

Waarom werden er dan sommige pistes geblokkeerd? Omdat er namen van hoge pieten boven kwamen en dan stopt het onderzoek. En vergeet niet dat ze in '85 vooral in Aalst, eerst moorden en dan om hun buit gingen, dat zouden die zigeuners niet doen, eerst geld en dan als het moet schieten. Ook kinderen vermoorden ligt gevoelig.

23 (edited by Columbo 18-02-2009 12:34)

De blondharige kan een zwartharige met een pruik zijn geweest. De manier waarop ze spullen wegsmijten wijst ook op zigeuners. Die kopen geen vuilzakken, maar sluikstorten. Het idee om die nummerplaat of die afstandsbedieningen in een vuilbak te kieperen kwam misschien niet eens in hun op. Zoals naar gewoonte dumpten ze hun spullen op een afgelegen plaats. Op een slordige en domme manier.

Ze leven bijna volledig op zichzelf, maar soms moeten ze wel in contact komen met de lokale bevolking. In kringen van tweedehands-auto-onderdelen of schroothandel weet men misschien iets. Maar dat is ook een speciaal wereldje. Het zijn meestal niet het soort mensen die hun klanten gaan verlinken. Daar zitten véél zware jongens tussen. En men moet nog in zijn zaak durven blijven staan. Voor 25.000€ gaan die niks loslaten. Voor een miljoen misschien wél.

24 (edited by club_le-happy-few 13-03-2008 23:38)

Gisteren stond er in de krant een artikel van de transformatie van Koen Crucke naar Alberto in Samson. Misschien iets doms, maar hierbij wordt ook het gezicht aangepast (in dit geval dikker gemaakt). In Amerikaanse films wordt dit soms ook gebruikt. Wie zegt dat ze voor de overval ook niet zo'n nepgezicht hadden. In de film en theaterwereld moeten hier toch specialisten voor zien. Bij Bouhouche hebben ze alvast een visitekaartje gevonden van iemand die gespecialiseerd was in vermommingen.

Stel je voor ze hebben gedeeltelijk nepgezicht met bepaalde opvallende kenmerken die de getuigen zullen bijblijven (pukkel, grote neus, kromme neus, andere kleur ogen, ...) en daarboven dragen ze dan nog een masker of sjaal. Getuigen zullen zich dan hoofdzakelijk de opvallende kenmerken herinneren zoals bv. grote neus, waardoor ze minder aandacht gaan besteden aan andere uiterlijke kenmerken. Je bent dan automatisch gefocust op die neus, en van daar uit zal men dan "verkeerd" starten met robotfoto.

Of ze hebben opzettelijk uiterlijke kenmerken nagebootst van populaire gangsters of beruchte rijkswachters. Bv. kenmerken Lekeu? In één van de Delhaizes in Waals-Brabant deden ze hun maskers af. Omdat de mensen hun 2de vermomming zouden zien? Misschien ver gezocht maar Bouhouche zie ik wel tot zo'n verkleedpartij in staat.

25

club_le-happy-few wrote:

Misschien ver gezocht maar Bouhouche zie ik wel tot zo'n verkleedpartij in staat.

Ik heb dat artikel ook gezien van meneer spaghetti. smile Wel indrukwekkend zoiets. Wat die gevonden haren betreft denk ik wel dat het echt haar was en geen pruik. En ik ga er ook vanuit dat men kan zien of het een echt haar was en ook dat het zeker geen geverfd haar was. Maar bij een reus valt natuurlijk zijn grote en breedte op, bij een lange zijn lengte, dat kan hij niet wegsteken en zoveel lopen er nu toch niet rond hé van die grote,toch de moeite om te onderzoeken. Was er sprake van bescherming? Dan zie ik mensen als Haemers hun masker afdoen, gezien of niet gezien.

Vanden Steen zei dat ze geschminkt waren. Wilden ze er zuiders of Oosters uitzien. Maar aan hun taalgebruik vermoedt ik dat het in Aalst toch Vlamingen waren en Frans spraken voor te camoufleren (of was het omgekeerd?). Wat ik eigenlijk niet versta dat er echt onduidelijkheid is of ze nu carnavalsmaskers droegen of gewoon bivakmutsen. Of beiden, ondanks de vele mensen die er waren (en natuurlijk in paniek waren en alleen aan hun eigen leven dachten,wat normaal is) is er geen duidelijkheid.

Dit kan door de gangsters komen dat ze zelf voor verwarring zorgden, denk toch als je zoiets doet dat je toch heel professioneel bezig bent. En dan op andere vlakken waren ze dan "precies" amateurs.

26

Columbo wrote:

De CWB slaagt er al 10 jaar niet in om een werkzame website te maken.

De onderzoekers moeten ook rekening houden met het 'geheim van het onderzoek' en kunnen daarom niet alle informatie beschikbaar heb. Het voordeel van dit dossier is dat er zoveel over geschreven is dat je er een gigantische website over kan maken. Omdat ik niet vasthang aan het geheim van het onderzoek, kan ik zo'n website maken. De onderzoekers kunnen enkel informatie publiek vrijgeven als de onderzoeksrechter daar toestemming voor geeft, robotfoto's zijn daar een goed voorbeeld van.

Columbo wrote:

Het herhaald inbreken in dat kasteeltje in Beersel en daar zitten schransen en wijn drinken.

Het is natuurlijk niet zeker dat het iedere keer de Bende van Nijvel was die daar 's nachts ging inbreken voor wat wijn en voedsel. Zoals ik eens in een andere post verklaarde, is het restaurant aan het kasteel van Beersel perfect gelegen voor een inbraak. Het is rustig en toch snel bereikbaar en het heeft een bepaalde naamsbekendheid waardoor gangsters waarschijnlijk vermoeden dat er wel wat geld te rapen valt.

Columbo wrote:

Op dat moment hadden ze geen gestolen wagen en dus zat er misschien iemand van hun kliekje zonder kar...

Waarom stelen ze dan niet ineens de taxi maar enkel de spoetnik (de lichtreclame op de taxi)? Die lichtreclame gebruiken ze dan waarschijnlijk later tijdens hun ontsnapping in Nijvel. Hebben ze dan die lichtreclame gestolen omdat ze wisten dat ze hem later nogmaals gingen gebruiken? En wat dan met het - toevallige (?) - verband tussen Angelou en Vanden Eynde? En wat dan met het gegeven dat Angelou tot over zijn oren in het Libanese milieu rond het Brusselse Zuidstation zat?

Columbo wrote:

Veel van die lui zijn niet bang om te doden. Voor wat olie...of een walkman.

Dat betwijfel ik niet, maar veel van die lui worden nadien gepakt, net omdat er vanuit de publieke opinie een roep is om de daders te pakken. Zeker bij zo'n gruwelijke moorden. Moesten er in het begin aanwijzingen geweest zijn dat er zigeuners bij betrokken waren, dan had Deprêtre daar als een razende op af gevlogen. Net omdat zo'n mensen zijn wereldbeeld bevestigen (Zijn wereld = Waals-Brabant, zijn wereldbeeld = De hardwerkende mensen worden bedreigt door gevaren uit Henegouwen). Hij had de heilige plicht zijn grondgebied te verdedigen en moest hij nog maar het kleinste vermoeden hebben gehad dat er zigeuners bij waren, dan kon hij onmiddellijk verkondigen dat hij gelijk had.

Columbo wrote:

Het zou daarentegen hun plannen om een multiculturele samenleving te forceren niet ten goede zijn gekomen als de zigeunerdaders gevat werden.

Je zegt dat de SP het onderzoek hebben gedwarsboomd. Dat lijkt me vrij onlogisch, omdat de man die controle had over het dossier een magistraat was met een christlijke achtergrond en dankzij Vanden Boeynants op die plaats zat. Het was dus een persoon waarover de PS absoluut niets te zeggen had. Hoe kon de PS dan het onderzoek blokkeren of sturen als ze op geen enkel moment controle hadden over de bevoegde magistraat?

Renne wrote:

eerst moorden en dan om hun buit gingen

Dit is inderdaad één van de grootste argumenten tegen een Bende van Nijvel waarbij het te doen is om de buit. Een logisch denkende gangster zou eerst zijn buit proberen te bemachtigen, een paar keer schieten om de mensen bang te maken, en dan - als het echt niet anders kan - mensen doodschieten. Bij de Bende is het zéér duidelijk andersom. Al kan je natuurlijk ook argumenteren dat de Bende mensen doodschoot zodat iedereen schrik kreeg en het stelen van de buit veel makkelijker ging. Maar zij hadden er ook plezier in om mensen te pesten. Zo hebben ze op een bepaald moment iemand verplicht om verschillende keren achter elkaar iemand te laten rechtstaan en terug te laten zitten. (een pestmethode die ook in de Nazi-concentratiekampen veel werd gebruikt) Is de buit een bijkomend gegeven en vinden ze het plezant om mensen te pesten, te vernederen en te vermoorden? Waarschijnlijk wel, omdat ze weten dat ze niet gepakt gaan worden en dat ze oppermachtig zijn hebben ze tijd om zich met zo'n pestgedrag bezig te houden.

Columbo wrote:

Die kopen geen vuilzakken, maar sluikstorten.

Dan hebben ze toch iets goed geleerd in al die jaren, want de vondst in het kanaal Brussel-Charleroi zat ingepakt in vuilzakken.

Columbo wrote:

De manier waarop ze spullen wegsmeten wijst ook op zigeuners.

Deze zin snap ik niet zo goed. Hoe kan een manier van spullen weggooien, wijzen op een bepaalde groep mensen?

Het blijkt inderdaad dat de leden van de Bende van Nijvel meesters waren in het vermommen. Zo gebruikte één van de reuzen een lange jas om zijn indrukwekkend gestalte nog wat groter te maken. Ditheeft een groot psychologisch effect op de mensen in het warenhuis. Is het dan weer toevallig dat Madani Bouhouche contacten had met een Brusselse meester in vermommingen?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

27 (edited by Columbo 19-03-2008 17:02)

  • De CWB zou een website kunnen maken waarop ze alle feiten duidelijk weergeven. Aangevuld met informatie uit het onderzoek die ze kwijt kunnen zonder het onderzoek te schaden.

  • Dieven gaan vaak terug naar dezelfde plaats als het hun daar meeviel.

  • Het zou dom zijn om een trage dieseltaxi te stelen. Dan krijg je honderden zoekende taxichauffeurs en die zoeken beter dan de politie. De 'spoetnik' konden ze blijkbaar niet nalaten te stelen. Zoals de autoradio's. Konden ze wellicht ergens verpatsen in hun milieuke.

  • De SP en de CD&V denken soms hetzelfde. Het hangt er van af óf ze in een loge zitten en zo ja dewelke? Eén doel van die loges is om ten allen koste de bevolking te doen groeien om aldus meer winsten te kunnen maken.

  • Als je eens rond zoekt op zigeuners, gypsies, verschiet je soms toch. Ze worden in NL soms 'weggekocht' uit dorpen. Overlast. Sommigen zetten zelfs foto's op het net van de rommel die ze wegsmijten. Diefstal en zwendel alom. Vooral auto's. Ze moeten met 300 gemaskerde mannen, special forces inbegrepen, zijn of ze kunnen geen huiszoeking doen in hun kampen. Zoals in Charleroi enkele jaren geleden. Ook interessant : 'gypsy sweetheart swindlers' !

28

Ik denk dat je je te hard focust op die zigeunerpiste, ik sluit niet uit dat er zigeuners bij deelnamen, maar dat de Bende een zigeunerbende was daar geloof ik niet in. Onthoudt goed dat de buit eigenlijk de slachtoffers waren en niet het geld. Dus de aanslagen werden dus gepleegd om een bepaalde redenen. Bv. afpersing.

Ik denk eerder dat zigeuners zouden moorden plegen in een huuropdracht maar niet in open publiek (iemand thuis opzoeken en neerknallen) en als ze een winkel zouden overvallen zou het om geld te doen zijn en niet om eerst te moorden en daarna pas de buit te gaan halen. En daarbij zouden ze dan zoveel geluk moeten gehad hebben dat ze door de mazen van het net glippen. Ik geloof er niet echt in, wel dat er zigeuners in opdracht werkten, maar een bende op zich alleen daar geloof ik niet in.

29

Columbo wrote:

De CWB zou een website kunnen maken waarop ze alle feiten duidelijk weergeven.

Dat spreek ik niet tegen. Het is ook al een zeer oude website waar totaal geen overzicht is. Ze kunnen inderdaad meer informatie aanbieden. Maar het is zeer moeilijk te bepalen wat mag en wat niet mag, zeker als je hoopt de daders ooit nog te berechten. Maar als ze een webbeheerder zoeken, moeten ze het maar vragen. wink Een klein overzicht van hun jaarlijkse persconferenties en ontmoeting met de familie van de slachtoffers zou ook handig zijn.

Columbo wrote:

Dieven gaan vaak terug naar dezelfde plaats als het hun daar meeviel.

Ik betwijfel ten zeerste of de Bende van Nijvel na hun moorden nog terugkeren naar de plaats van de misdaad, daarvoor waren ze te professioneel om zo'n fouten te maken.

Columbo wrote:

Het zou dom zijn om een trage dieseltaxi te stelen.

Waarom? Je haalt de reclame eraf, je overschildert de wagen en je maakt de gaatjes dicht waar de spoetnik zat, zo heb je een nieuwe en bruikbare wagen. Maar taxichauffeurs zijn - zoals je zegt - waarschijnlijk in team betere speurders dan agenten. Zij komen met verschrikkelijk veel mensen in contact en horen waarschijnlijk af en toe eens iets op de achterbank dat ze eigenlijk niet mogen horen. Dit zou een motief kunnen zijn voor de moord op Angelou. Daarom kan je jezelf ook de vraag stellen of er misschien geen taxichauffers zijn in Brussel die na de moord iets hebben opgevangen maar - eventueel uit angst - niet hebben gemeld aan de ordediensten. Na de moord heerste er een grote woede onder de taxichauffers, sommigen zullen toch zelf een klein onderzoek zijn begonnen.

Renne wrote:

Ik denk dat je je te hard focust op die zigeunerpiste, ik sluit niet uit dat er zigeuners bij deelnamen, maar dat de Bende een zigeunerbende was daar geloof ik niet in.

Ik vind het ook zeer moeilijk om te geloven dat de Bende enkel en alleen bestond uit zigeuners. Het is natuurlijk een zeer interessante theorie omdat het veel onbeantwoorde vragen kan oplossen. Maar je stigmatiseert ook wel een hele gemeenschap. Nu lijkt het alsof het allemaal bloeddorstige criminelen zijn. Ik wil er natuurlijk ook geen heiligen van maken maar de meeste zullen zo weinig mogelijk aandacht willen. Ze zullen daarom hun criminele activiteiten met zo weinig mogelijk geweld proberen te plegen. Ze zullen 's nachts ergens binnen breken, maar als er iemand komt zullen ze het eerder op een lopen zetten dan een confrontatie aangaan.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

30 (edited by Columbo 22-03-2008 12:53)

Natuurlijk zijn niet alle zigeuners bloeddorstige criminelen! Maar er zitten er toch nogal wat tussen. Anders zou de politie er niet doodsbang voor zijn. Het is niet mijn bedoeling om 'zigeuners' te stigmatiseren. Er zijn een reeks aanwijzingen in hun richting. Dus zijn ze de moeite om eens onder de loupe te nemen.