J.P. Heb jij iets met Vilvoorde te maken ? Ik herinner mij die naam uit Vilvoorde.

Mijn hersenen hebben waarschijnlijk de verkeerde connectie gemaakt. Wuestenberg  en in de touwen hangen brachten mij bij een bokser uit Vilvoorde die Bruno noemde en niet Jean Pierre. Sorry.

Ben wrote:

Commissie kende identiteit van 'Reus'

In het BRTN-programma De Zevende Dag heeft VLD-senator Hugo Coveliers gezegd dat de speciale commissie die belast was met het onderzoek naar de bende van Nijvel de identiteit kent van de 'Reus van de Bende van Nijvel'. Volgens de senator kreeg de commissie twee jaar geleden een brief van twee gerechtelijke onderzoekers die zeiden dat de reus een rijkswachter was bij het Speciale Interventie Eskadron. De 'Reus van de Bende van Nijvel' was een van de daders van een reeks bloedige overvallen in de jaren 80.

Minister van Justitie De Clerck zegt dat dit geen nieuw element is, maar dat hij de informatie nog eens zal laten natrekken.

Ik aas op de prijs van domste vraag ooit op het forum gesteld. Maar gezien bovenstaande verklaring. Waar zoeken wij eigenlijk nog naar? Het zijn bijna verkiezingen. Moeten we niet dringend een paar mailtjes doen naar politici? Ik neem Willy Cuypers voor mijn rekening.

Oud nieuws maar het hoort hier te staan:

Vermassen: "Ik weet wie er achter de Bende van Nijvel zit"

"Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van de Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane.

Lees meer » Nieuws

Een paar artikels op een rijtje:

Speurders zijn (bijna) zeker: alles wijst naar Groep Diane » Nieuws

(...) Was je effectief betrokken bij het onderzoek naar de bende?

“Laten we zeggen dat ik in die periode informatie had via zeer kostbare tipgevers - een informant uit Grimbergen. Die informatie heb ik ook overgemaakt aan de bevoegde diensten, maar binnen de kortste keren was er al gelekt dat die informatie van mij kwam. Het systeem was toen al rot. We ontdekten in die periode een lading van veertig wapens, afkomstig uit de wapenfabriek FN Herstal, maar met vervalste serienummers. Niet veel later werd de directeur van dat bedrijf, Juan Mendez, vermoord teruggevonden. Hij bleek later zélf gelinkt te zijn aan criminele oud-rijkswachters.”

Lees het hele artikel » Nieuws

De bende van Diane? » vuyewouters.be

“Wie Bende van Nijvel onderzoekt, riskeert nog altijd zijn leven” is een artikel uit 2017. We zijn nu drie jaar later, ik vraag mij af ... Wat ik mij ook afvraag, waarom hebben we slechts 8 pagina's besteed aan deze piste? Of waren er oorspronkelijk meer dan 8 pagina's?

"We ontdekten in die periode een lading van veertig wapens, afkomstig uit de wapenfabriek FN Herstal, maar met vervalste serienummers. Niet veel later werd de directeur van dat bedrijf, Juan Mendez, vermoord"

Heeft er zich iemand al de vraag gesteld waar die wapens ontdekt werden? Toch niet in Aalst? En indien ze niet in Aalst gevonden werden, werden de serienummers dan vervalst in Aalst?

Nog meer vragen; Uit een post van The End:

the end wrote:

"Dit vind ik heel interessant, Aubanel. Er is namelijk een ontbrekende naam op de lijst van te onderzoeken ex-SIE'ers, van een lid die oneervol ontslaan is en later betrokken is bij een moord en drugshandel (ik kan geen naam op het forum plaatsen). Het is duidelijk dat er daar iets verborgen wordt gehouden."

Kan je dan mss alleen de eerste letter van de familienaam vrijgeven? Dat zijn zelfs geen initialen he.

Tweede vraag. Op de luchthaven zat een ex- Diane die ontslag kreeg nadat hij bij een nachtelijk uitstapje wegwijzering en verkeersplaten had beschoten. Hij zat als burger bij de veiligheidsdiensen van de luchthaven. Kent iemand de naam.

Derde vraag, kent er iemand een ex-Dianer wiens familienaam met een G begint (neen, een andere als die van de kleurpotloden).

En dan nu nog een vraag in het algemeen. Men kende blijkbaar in een zeer vroeg stadium de naam van de Reus. Maar die reus liep niet alleen rond he, dus had men logischerwijze toch een paar andere namen. Of niet?