41

Re: Koningshuis

In de zaak Boël heeft onze voormalige koning recent ongelijk gegeven, nadat hij ook de zaak voor het Hof van Beroep verloor. De media hebben er uitvoerig over bericht.

Tot zover dus de macht van ons koningshuis om de rechterlijke macht en de media te beïnvloeden.

42

Re: Koningshuis

Hahaha, 51 jaar na de geboorte van zijn kind. Van manipulatie gesproken! Mogelijk kunnen nu Sybille de Selys Longchamps en Delphine Boël hun rechten laten gelden. De neergang van de monarchie hebben ze zelf in de hand gewerkt!

43

Re: Koningshuis

De vordering werd ingesteld in 2013. Zes jaar later is er een uitspraak van het Hof van Cassatie na een cassatieberoep door de voormalige koning. Er rekening mee houdende dat de zaak nog is gepasseerd langs het Grondwettelijk Hof is dat zeker geen uitzonderlijk lange duur. Al helemaal niet omdat Brusselse rechtbanken onderbemand en overwerkt zijn. Ik heb zaken geweten die veel langer aansleepten.

Wat bedoeld wordt exact bedoeld met "hun rechten laten gelden"? Qua erfenis komt Delphine Boël er waarschijnlijk minder goed van af daar het vermogen van de Boëls veel groter is dan dat van de koninklijke familie en koning Albert haar waarschijnlijk zo veel mogelijk zal proberen uit te sluiten van de erfenis. Zij is daarnaast als buitenechtelijk kind ook uitgesloten van de troonopvolging. Eventueel zou zij de titel Prinses van België kunnen voeren, afhankelijk van de interpretatie van het toepasselijke koninklijk besluit van 12 november 2015. Haar moeder heeft daar echter geen recht op.

Re: Koningshuis

Iedereen weet dat Boël een buitenechtelijk kind van Albert is en dat het DNA dit extra zal bewijzen. Misschien is de reden dat Albert al jarenlang weigert een DNA-test af te nemen en daardoor al jaren hiermee in de media komt simpelweg omdat zijn DNA dan kan matchen in andere zaken?

Re: Koningshuis

De documentaire gisteren i.v.m. de (uiteindelijke) erkenning van Delphine Boël door gewezen koning Albert, was de bevestiging van we al wisten over de van Saksen-Coburgs. Albert en zijn voorvaders hebben allemaal, links en rechts, kinderen rondlopen. Bovendien kunnen we door het interview van de moeder van Delphine, minnares van Albert, nog een aantal dingen beter kunnen plaatsen.

Vooreerst de houding rond de mogelijke scheiding van Albert en Paola. Boudewijn bleek geen tegenstander geweest te zijn, doch indien deze scheiding toch doorgegaan zou zijn, zouden er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen waarmee de toenmalige vorst geen rekening heeft gehouden. Op het moment van de vraag tot scheiding was het huwelijk van Boudewijn nog steeds kinderloos en de zoon van Albert, Filip, nog niet in staat om als troonopvolger te kunnen fungeren.

Tel daarbij de toenmalige politiek waarbij vooral Vlaanderen naar autonomie wou streven, dan zijn de verhalen over een mogelijke "staatsgreep" niet volledig verzonnen. Bovendien bleek (uit het interview), dat Albert na de weigering van Delphine's moeder om samen door het leven te gaan (na de scheiding door beide partijen van hun partner), er nadien nog een aantal "vrouwen" het hof heeft gemaakt... En als de moeder zegt dat ze haar herinneringen heeft begraven om ze pas na 100 jaar vrij te maken voor kennisgeving, dat zou ik aan de cel te Charleroi opdracht geven om deze dame eens te spreken.

46

Re: Koningshuis

Koningin Paola d’r naam komt verdacht vaak voor in dossier Bende van Nijvel

Het ziet er naar uit dat bepaalde leden in de koninklijke familie misschien stiekem meer weten.

De Bende Van Nijvel zaaide in de eerste helft van de jaren tachtig dood en verderf in België. Bij hun terreurdaden vielen in totaal achtentwintig doden en veertig gewonden. In vergelijking met het buitensporig geweld dat ze telkens gebruikten, was de buit telkens relatief klein. Dat én het feit dat de politie aan het begin van het onderzoek zo chaotisch tewerk ging, zorgde ervoor dat er gedacht werd dat de Bende politieke motieven had, en dat ze bescherming genoot.

De Bende van Nijvel werd nooit ontmaskerd, en de motieven zijn tot op heden niet bekend. Ook nu nog wordt af en toe een nieuw element of een nieuwe foto van een eventueel lid naar voren geschoven, alsof het gerecht wil bewijzen: “We zijn er nog steeds mee bezig.”

Een naam die geregeld in het dossier voorkomt, maar waar eigenlijk nooit aandacht aan wordt besteed, is die van koningin – toen nog prinses – Paola. Zij wordt geregeld vermeld in het notitieboekje van bendespeurder Acke. Ze werd blijkbaar af en toe gespot op plekken waar er (toevallig?) wapens en andere goederen van hand wisselden.

Auteur Guy Bouten schreef maar liefst vier boeken over de Bende van Nijvel, en ook hij heeft het over Paola.

Paola, in haar tijd een buitengewoon appetijtelijke prinses, houdt er verschillende minnaars op na. Koning Boudewijn is dat zo beu als koude brokkenpap, en hij laat Paola’s telefoon controleren. Eenieder die haar wenst te spreken, die moet eerst Boudewijn of één van zijn dienaren passeren. Om te vermijden dat ze haar minnaars nog aan de lijn krijgt? Guy Bouten ziet ook nog een andere reden. Paola ging in die tijd blijkbaar ook nog om met regelrecht krapuul.

Toenmalige BOB’er François Raes doet zijn zegje in een van de boeken: “Ooit heb ik samen met Besbrugge in Gesves, bij Namen, wekenlang een villa moeten observeren. Het was net een vesting met camerabewaking en prikkeldraad. De eigenaar was André Delhamende, hij werd verdacht van drugs- en wapenhandel. De feiten waren ernstig. Op het vliegveld van Gosselies landde regelmatig een klein vliegtuig met cocaïne uit Bolivia via Paraguay of met hasj uit Libanon. Al de transacties gebeurden in een vliegtuigloods waar officieel de firma in huishoudtoestellen General Contractors was gevestigd.”

“In de raad van bestuur zaten een Libanees uit Beiroet en Roger Volcher, een gewezen rijkswachter die succesvol in zaken ging en in een Rolls-Royce reed. Samen met baron de Bonvoisin lanceerde hij de carburator SVB 3 en probeerde deze te slijten aan het leger en enkele grote automerken. Experts deden de zogenaamde mirakeluitvinding af als pure oplichterij. Delhamende was ook de invoerder van de Marchetti vliegtuigen en ontwikkelde later met de steun van het Waalse gewest de Squales, een verkenningsvliegtuig voor de luchtmacht. Opnieuw pure oplichterij.”

“Hij (Delhamende,td) had zijn entrees op hoog niveau. VDB (Vanden Boeynants) kwam er op bezoek en zelfs prinses Paola is in de villa gesignaleerd. Getuigen hebben gezien hoe Thaise en Filippijnse officieren, eigenlijk wapenhandelaars, in grote zwarte Mercedessen zwaar materiaal in- en uitlaadden. De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) ontdekte een storting van 2 miljoen frank (50.000 euro) voor een bedrijf in Liechtenstein in handen van de Bonvoisin. Ik heb het onderzoek moeten stopzetten. Mijn collega Ameloot die overnam, pleegde kort daarna zelfmoord.”

Bron » pnws.be

Re: Koningshuis

Houdt prinselijke betrokkenheid doorbraak Bendedosier tegen?
De implicatie van de prins maakt de zaken zeker niet makkelijker

De bekentenis van Christian Smets van de VSSE dat Delhaize het voorwerp werd van racket in 1985 zou de definitieve doorbraak van het Bendedossier moeten zijn, ware het niet dat de implicatie van een prins (en later koning) de zaken bemoeilijkt volgens diverse bronnen.

Die prins wordt al meermaals genoemd in het dossier-Pinon van eind de jaren 70 en begin de jaren 80 dat we onlangs integraal konden inkijken. Als jeugdrechter Agneessens in de problemen komt, stelt de eerste letterlijk dat deze laatste “zich niet te veel zorgen moet maken”. De prins wordt ook meermaals genoemd in het fraudedossier Eurosystem Hospitalier. De prins die later koning werd, kon die aangeleerde slechte gewoonte ook niet afleren.

De redenering is niet zo moeilijk: de prins is de mindere van zijn oudere broer die dan koning is. Deze laatste kan alle fouten van de prins oplossen en de koning doet dat ook. Zijn oudere broer vraagt de prins om na al die avonturen zich te verzoenen met zijn vrouw. Dat gebeurt ook in 1983. Geen toeval.

Als dé fraudespecialist van de BOB in de eerste helft van de jaren 80 een zoeking verricht in het kader van die andere fraudezaak-Feluy met valse cheques stoten ze op geheime rekeningen van het koningshuis (en Delhaize) bij de Generale Bank. Het dossier moet afgesloten worden op bevel van Victor Van Honsté. Gelukkig vertelt de moedige speurder – die later extreem gesaboteerd werd – meermaals over die merkwaardige zoeking met alle details.

De prins wordt ook genoemd in een Libanees schema met drugswinsten rond het falangisme (drugs tegen wapens). Er zijn ook andere connecties met illegale wapenhandel: Faez Al Ajjaz en de prins werden in een adem genoemd.

Een andere wapenhandelaar werd omgebracht met een nekschot. Op in zijn woonst aangetroffen foto’s was de man onder meer te zien in het gezelschap van de dan al overleden Saoedische koning Faisal, de vroegere Libanese president Gemayel, PLO-leider Yasser Arafat en onze prins.

Het is trouwens een extreem slimme zet van de onderwereld om een lid van het koningshuis te misbruiken als bescherming. Bovendien schnabbelen ze daar in Laken nog een beetje bij. Is het verwonderlijk dat Laurent – die zijn vader haat – op een bepaald moment zelf op zoek ging naar de duistere zaken van zijn vader (ja, Laurent is wel degelijk de zoon van de prins). Politici die de prins – de latere koning – beschermden, werden uiteraard rijkelijk beloond. Hetzelfde met de magistraten en rechters. Het maakt de definitieve doorbraak in het Bendedossier er zeker niet makkelijker op.

Een bron op het forum over de Bende: “Dat het koningshuis hier bij betrokken was, is en blijft voor mij één van de hoofdredenen waarom dit enigma nog steeds niet ontrafeld is.” Dat is overigens ook de visie van David Van de Steen die slachtoffer werd in Aalst.

Met de informatie van Smets kunnen de puzzelstukken nu eindelijk netjes in elkaar geschoven worden. Nu is er enkel moed en lef nodig. De speurders kunnen alvast beginnen met de voormalige vriendin van de Delhaizebestuurder. De vrouw is nog steeds actief in de beruchte Aarschotstraat.

Bron » pnws.be

48

Re: Koningshuis

Wijlen Jean-Pierre Van Rossem zoog niet alles uit zijn duim ...

49

Re: Koningshuis

Het was niet alleen de toenmalige prins die betrokken was. Vergeet vooral de toenmalige koning niet, samen met zijn uitgekookte vrouwtje.

Re: Koningshuis

Is dit hét element waardoor waarheid over Bende (nog) niet mag bovendrijven

Het wordt weleens vergeten: het dossier van de misdrijven van de Bende van Nijvel (golf 1: 82 en 83 en golf 2: 85) is de grootste cold case in ons land met slachtoffers zoals David Van de Steen die vandaag nog steeds op de waarheid wachten.

» pnws.be