Zolang ze naar de uitvoerders gaan zoeken, (die nu bijna allemaal dood zijn) waarvan ze binnenkort wel zullen zeggen dat iemand die nu al dood is een Bouhouche of Haemers er bij betrokken zou geweest zijn om zo ons wat gerust te stellen. Gaan we niet verder komen, de uitvoerders wat hun prioriteit is, (wat ook wel begrijpelijk kan zijn, als je effectief denkt dat er geen bovenliggende opdrachtgevers zijn en dit banditisme is) zullen we er nooit achter komen hoe het 100% zat, mss kunnen ze ons nu nog 10% duidelijkheid geven. En zelfs dat zou al hoog zijn.

En dan heb ik het over Bouhouche bij de overval van Dekaise en Haemers bij de overval in Aalst.

Waarom heeft dat onderzoek 14 maanden moeten duren?

Enkele cellen volstaan tegenwoordig om DNA-analyses te doen, ook coderende. Daaruit  kan men alvast minstens de etnische origine afleiden. En als die origine bv. Berbers zou zijn staat men al een stuk verder, want dat is het meest unieke genoom ter wereld.

In 2012 slaagde men er al in om uit die bloedvlek een volledig DNA-profiel te isoleren. En zeven jaar later, met betere technieken, zou dat niet meer mogelijk zijn? Terwijl men aan de lopende band 'cold cases' oplost met bloed dat al tientallen jaren bewaard wordt ...

Dat het materiaal nu, na de passage in Lyon, waardeloos geworden is: dat is allicht de enige zekerheid.

253

Eerst zeiden ze dat het DNA nog te intact was om een jaar in het water gelegen te hebben. Nu schiet er opeens bijna niets van over.

254

Altijd hetzelfde. Hogerhand is te machtig en het mag gewoon niet uitkomen. België is echt een schurkenstaat.

255

Ik vraag me af: het dna in de taxi van Angelou, Beersel, De Saab tubo in Nijvel, de vingerafdrukken, enz. ... zijn die dan allemaal verdwenen? Als dit zo is kunnen we nu zeker zijn dat dit dossier nooit meer opgelost zal worden.

256

Op gans dat arsenaal inbeslaggenomen materiaal zal dan toch wel vergelijkbaar DNA zitten zodat ze kunnen filteren. Denken ze nu echt dat wij dom zijn.

257

Heel opmerkelijk dit! En dan te bedenken dat in Nederland inmiddels al veel cold cases zijn opgelost met minimale DNA sporen.

258

Waar zijn de journalisten om dit te publiceren?

259

Enkel Het laatste Nieuws en La Derniére Heure hebben er een klein stukje aan gewijd. Voor de rest is het onopgemerkt gebleven.

260

Na meer dan 35 jaar ... » Nieuws