Ik snap de schok en het sarcasme niet. Ik heb het interview vluchtiger gelezen en wil me baseren op het boek in plaats van wat anderen ervan maken.

Toch is alles wat ik tot nog toe gelezen heb grotendeels in lijn met hoe ik de Bende zie. Je mag er dan wel gekscherend over doen, van dat amateuristisch schieten en slechte auto's stelen is gewoon op waarheid gebaseerd. De overvallers in '83 leken soms op een stel klunzen. Losstaand of ze al dan niet in opdracht handelden, is het duidelijk dat voor minstens een deel van de aan lager wal geraakten buit belangrijk was. Als de bewuste Willy D. is wie we denken dat het is, komen we voor de eerste golf opnieuw uit bij de restauranthouder, de garagist, de junkie en nog een aantal andere kleine figuren.

Het zou sommige buit verklaren, het soms geringe geld, koffie, pralines en dergelijke. De profiler kwam destijds tot dezelfde conclusie. 

Met voortschrijdend inzicht ga ik ervanuit dat Mevrouw Geens doelt op het feit dat ze er achter is dat de Bende niets te maken heeft met een staatsgreep. Zelf zie ik het ook zo; mijn nietige mening hoeft niet van waarde te zijn maar iemand als Paul Ponsaers -toch niet bepaald een dommerik- was al eerder tot die conclusie gekomen.

Waar Geens misschien nog steeds tekort schiet is 1985; teneinde ze zelf aangeeft hier niet meteen een motief te zien (nogmaals we zullen eerst het boek moeten lezen alvorens conclusies te trekken). In het verleden was Geens geen fan van wat ik noem 'de Aalsterse verhalen'. De bewuste Aalsterse garagist wordt zelfs niet één keer genoemd in 'Beetgenomen' en de verhalen rond het grote vrouwencomplot van Aalst werd door de dame in het verleden imo te vaak weggelachen. Ik denk dat ze goed zit mbt drugs en wapens maar de rol van seks/vrouwen/overspel etc onderschat voor de laatste golf.

...al lijkt de tweede golf in de eerste plaats op een grote opruim actie van mensen die wel eens teveel konden weten omtrent het drugs & wapens verhaal. De bankier, het gezin dat in de buurt woonde van de verdachte garage, en niet te vergeten Mendez die wist dat zijn dagen waren geteld na Aalst.

En de Bende Farcy ligt volgens mij veel dichter bij Beijer en Bouhouche / ARI als vele hier vermoeden...

En dan zitten we ook in het milieu van bars (uitgebreid netwerk tot in Nederland - zowel hetero als homobars), garagisten, restaurateurs, broer café-uitbater in Kortrijk, kunst / antiekmilieu,...

+ ze hadden in elke 'comfortzone' een onderkomen.

Eén van hen is nog altijd restaurateur.

Een andere nog steeds auto-industrie, immo, postbusbedrijven op Avenue Louise, met links naar Italië, Dubai,...

Gekend als foefelaar, maar dan wel eentje met een jetset leven.

445

@Fenix : zie "Beetgenomen" pagina 424 : HG citeert Walter De Bock : "Het verhaal van de bende van Nijvel moet helemaal herschreven worden". Ze snapte het toen niet, misschien nu wel.

446

Spectator Of Life wrote:

maar iemand als Paul Ponsaers -toch niet bepaald een dommerik- was al eerder tot die conclusie gekomen.

Lees pagina 128 en vervolgens pagina 135 eens van Dupont - Ponsaers. Twee verschillende weergaven met het aantal afgevuurde kogels op het slachtoffer. Geen van beide betreft het juiste aantal. De dader (schutter) heeft een handtekening achtergelaten en had kennis in het gebruik van het desbetreffend wapen. Er is bijgevolg nog een zeer opmerkelijke vaststelling dat in het dossier voorkomt maar waarover nog met geen woord is gerept in alle berichtgevingen over de BVN.