Rovers vluchten met 1,8 miljoen uit postwagen in Lier – Villabewoners bang voor aanbellende postmannen

Vier gemaskerde en gewapende gangsters hebben dinsdagochtend [6 augustus 1985] op de Aarschotsesteenweg, te Lier, een postwagen van Antwerpen X overvallen en 1,8 miljoen geroofd. Bij hun vlucht hadden de onverlaten duidelijk het geluk aan hun zijde. Villabewoners, bij wie de overvallen postmannen hulp waren gaan vragen, dachten immers met inbrekers te doen te hebben en hielden zich afzijdig. Daardoor verstreken kostbare minuten.

De feiten. Twee postbedienden waren dinsdagochtend om 3u30 in Antwerpen X met hun postwagen vertrokken om de postkantoren in de Kempen te bevoorraden. Even voor 4u werd hun wagen echter, op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van de Coca Colafabrieken, klemgereden door een witte BMW.

Twee met bivakmutsen gemaskerde kerels duwden er – dreigend met een revolver – de deur van de postwagen open. De begeleider werd naar de BMW gebracht, terwijl twee andere bandieten de bestuurder dwongen de postwagen naar de Netedijk te rijden.

Bron: Het Laatste Nieuws | 7 augustus 1985

In totaal waren er dus vier gangsters. Ik ben niet 100% zeker maar vermoed dat deze overval hetwerk was van de Bende van Baasrode.