In de uitgebrande Santana die, na de overval op Dekaise, teruggevonden werd in de Korporaaldreef in Ukkel, werd een brievenweger gevonden.

Bron: Verslag eerste bendecommissie

Het gaat dus om een weegschaal om brieven te wegen. Jan Rosseel heeft de weegschaal mogen fotograferen. De foto was te zien op zijn fototentoonstelling in Antwerpen. Het zag er vooral een heel verroest en oud ding uit.

Noch bij Dekaise noch in Maubeuge werd zulke weegschaal gestolen. Vanwaar kwam dan de weegschaal en waarom bevond deze zich nog in de Santana, die nochtans van vele onderdelen ontdaan was (geen achterbank meer, geen hoofdsteunen, geen buit, geen papieren van Dekaise, geen kledingstukken, …)?

Merovinger wrote:

Vanwaar kwam dan de brievenweger?

Ik heb geen idee of er een verband kan zijn met het volgende:

Françoise Durvin, die bij de Zeemacht werkzaam was, zal ook bekennen aan het verhandelen van de documenten (gestolen NATO-telexen) te hebben deelgenomen en daarenboven wat klein bureelmateriaal te hebben gestolen ten voordele van de WNP. Zij verliet deze organisatie in de loop van 1982.

Bron: Verslag eerste bendecommissie

3

Dat noem ik nu het betere speurwerk.

Was er een voorkeur voor postmateriaal en keukengerief van de gasten? Postzak (Delhaize), brievenweger. Keukengerief: Schalen of borden die werden meegenomen tijdens de moord op die conciërge, achteraf moord in een restaurant, ... Wie heeft er nu interesse in zulke dingen? Tenzij die brievenweger voor drugs? Zie er anders niet veel nut in?