11

Re: Overijse: 15 Mei 1985

Wapenhandelaar ondervraagd in verband met zaak-Mendez

Uitgerekend op de dag dat het van Cassatie het beroep van ex-BOB’er Madani Bouhouche verwierp, lekte uit dat enkele van de bij Juan Mendez op 15 mei 1985 gestolen wapens via die Bouhouche bij de bende van Patrick Haemers terechtkwamen. Een wapenhandelaar heeft dit aan de gerechtelijke politie verklaard.

Die wapenhandelaar, een zekere Louis D. zou, aldus geruchten in het Brusselse gerechtsgebouw, door het parket van Nijvel zijn opgepakt in het kader van de zaak-Mendez. Op dit parket van Nijvel ontkende gisteren de procureur des Konings Jean Deprêtre de aanhouding. Onderzoeksrechter Luc Hennart, die het onderzoek leidt in dit dossier, wilde geen commentaar verstrekken.

Confrontatie

Niettemin werd vernomen dat de wapenhandelaar in kwestie door de Nijvelse onderzoeksrechter werd ondervraagd, maar dat er geen reden was om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

De affaire omtrent Louis D. kwam aan het licht, nadat op 18 december van vorig jaar een zekere Roland D. in de kraag werd gevat. Die verklaarde dat hij de wapens van Mendez in bezit kreeg via twee contacten: Georges B. en de reeds geciteerde Louis D.

Tijdens een confrontatie met Roland D. heeft Louis D. zich laten ontvallen da hij op zijn beurt de gestolen wapens had gekregen van Madani Bouhouche. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 Januari 1992

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube