551

Re: Christiaan Bonkoffsky

luk paard wrote:

De reus zou (maar dit is hoegenaamd nog helemaal niet zeker) van Aalst zijn! Bouhouche en Beijer zouden vergadert hebben met de reus aldaar?

Het is niet geweten of Bonkoffsky al dan niet aan de overval in Aalst heeft deelgenomen. Het enige dat men daarover kan zeggen is dat de dag van de overval hij wettig afwezig was op zijn werk. That's all.

luk paard wrote:

Liquidaties (mensen naar Delhaize gelokt?)

Het is niet mijn theorie of hypothese, ik heb namelijk geen hypothese of veronderstelling, maar een mogelijkheid zou kunnen dat er meerdere elementen meespeelden, een en-en verhaal dus (voorbeeld: en we plegen een overval en we maken willekeurige slachtoffers en we maken niet-willekeurige slachtoffers en we wachten tot de eerste politieagenten aangekomen zijn en we beschieten die ook en-en-en). Wie zal't zeggen, ik alvast niet want ik heb het raden er naar.

luk paard wrote:

Ik bedoel: Bonkoffsky is herkend, heeft bekend, maar er is eigenlijk nog niets bewezen! Bouhouche en Beijer waren verschillende keren bij Bonkoffsky te gast (thuis bij de ouders en broer) maar niks bewijst dit!

Bonkoffsky zou enkel herkend zijn op de parking van Delhaize in Overijse. Een ooggetuige zegt Bonkoffsky te hebben herkend, een andere ooggetuige zegt dat hij er niet Bonkoffsky in heeft herkend. Bonkoffsky heeft nooit bekend. Bonkoffsky heeft tegen zijn broer gezegd, volgens diezelfde broer, dat hij bij de Bende Van Nijvel zat. Diezelfde broer zegt ook dat hij Bouhouche en Beijer te gast heeft gezien bij Bonkoffsky toen deze nog bij zijn ouders woonde. Eerlijk, bekijk de gezichten van Bouhouche en Beijer in de jaren '70 & '80, en dan bedoel ik niet de gezichten van Bouhouche met aviator-zonnebril. Je moet al een extreem sterk fotografisch geheugen hebben om die hun gezicht er na jaren nog uit te halen. Wat mij vooral opvalt is dat alles omtrent Bonkoffsky "staat of valt" met de getuigenis van de broer van Bonkoffsky . Bonkoffsky heeft overigens nooit (tot zover de gekende info) gezegd dat hij "de reus" was. Indien het effectief juist is wat hij tegen zijn broer zei, kon hij dus even goed "logistiek verantwoordelijk" zijn.

luk paard wrote:

Nog een aantal zogenaamde bendeleden zijn te Aalst gezien maar tot nu toe is daar geen enkel bewijs van.

Toch wel. Enkele "verdachten" zijn "in de periode rond de overval" (enige uren er voor bijvoorbeeld) in Aalst en zelfs in Delhaize gezien. Er is zelfs bewijs en bevestiging door de betrokken persoon van. Het is mogelijk dat die persoon naar Delhaize is gelokt om zo een dwaalspoor aan te maken. De betrokken persoon denkt mogelijk ook dat hij opzettelijk naar Delhaize is gelokt om nadien de schuld te krijgen. Er zijn verschillende meningen over dit, iedereen heeft z'n eigen mening wel. Mijn mening is echter onbelangrijk omdat deze enkel gebaseerd zou zijn op een "gok" of een "ik denk dat". Met "ik denk dat" raken we geen stap verder, behalve als men tot doel heeft om een fictieverhaal te schrijven. smile

luk paard wrote:

Tenzij natuurlijk al wat ik hier op het forum lees werkelijk waar is.

Hahahahaha goei'ke. smile

Op dit forum staat veel juiste maar ook veel onjuiste "gegevens". Het is voor iedereen om uit te maken waar hij geloof aan hecht en waar niet. Er staan op dit forum een berg aan juiste informatie zoals effectieve feiten. Effectieve namen van mensen die een of andere functie hadden toen, enzoverder. Ik heb op dit forum reacties in topics gelezen met informatie die regelrechte onzin zijn, ik heb reacties gelezen met informatie die ik niet wist, double-check'te en juist bleken te zijn. Ik heb invalshoeken gelezen die interessant waren als mogelijkheid en invalshoeken die voor mezelf onjuist werden beoordeeld of oninteressant waren. Het is dus van belang dat je de informatie die je leest, juist filtert voor jezelf en jezelf bij alles vragen stelt. Ik heb zelfs onjuiste dingen in de dossiers van de parlementaire bendecommissie gelezen (onjuistheden die zeer makkelijk te controleren zijn nochtans).

luk paard wrote:

En ja, ik geloof in manipulatie en tegenkanting in het bende-onderzoek! Zeker wel!

Ik vraag me af als er iemand niet gelooft in manipulatie of tegenkanting in het bende-onderzoek? (Dit is een vraag voor de forumleden hier, is er iemand die er dus niet in gelooft (een magistraat of onderzoeker? Bij mijn weten vermoeden ze allemaal enige manipulatie of tegenwerking? Daar is iedereen het over eens denk ik?

luk paard wrote:

En eens er meer en meer doden vielen en de bende zou kunnen ontmaskerd worden hebben er misschien wel liquidaties plaatsgevonden of pogingen daartoe (zie de aanslag op hun commandant Vernaillen) en moesten er misschien zelfs politici aangesproken worden om een en ander te laten verdwijnen in een doofpot. Kortom zovele denkpistes al.)

Ter info: de aanslag op Vernaillen vond plaats op maandag 26 oktober 1981 (in de nacht van zondag op maandag). De "officiele start" van de feiten van de Bende Van Nijvel starten op 13 maart 1982. De combinatie van "meer en meer doden" & "poging tot liquidatie van Vernaillen" staat hier los van denk ik. Dat had wellicht met iets anders te maken.

luk paard wrote:

De kazernes in Etterbeek daar kwam geen burger in tenzij begeleid maar nooit alleen gelaten!

In eender welk politiegebouw kom je als burger niet "achter de schermen". Ik was "normaal burger" toen ik in Etterbeek in de kazerne ben geweest en het is niet zo dat ze daar mijn handje hebben vastgehouden of me hebben ge-escorteerd of zelfs "in de gaten hebben gehouden". Ik moest in een bepaald deel zijn en ik heb gewoon de bordjes gevolgd welke er hingen tot begeleiding naar dit deel "op eigen kracht". smile Uiteraard eerst aangemeld waar je u moet aanmelden, maar dit is in elk politiegebouw nog steeds zo veronderstel ik, en maar best.

luk paard wrote:

Dat kan dus allemaal wel kloppen en ik wil dat zeker geloven maar dat de bende vooral draaide om Aalst en omgeving dat geloof ik zo niet.

Ik heb dezelfde mening.

Non semper ea sunt quae videntur

552

Re: Christiaan Bonkoffsky

Mooie analyse FreCR. Er zijn inderdaad weinig concrete feiten aan het Bonkoffsky-verhaal. Ik volg je mening.

Re: Christiaan Bonkoffsky

Hoi FreCR, ik las jou graag en je hebt een goede kijk op deze zaak, althans in zovere wij doorheen al de mist en dit en dat aan walm (ik bedoel: de hele zaak is wansmakelijk maar nog verre van duidelijk) een goede kijk kunnen hebben. En ja, ik bedoelde mijn schrijven wel grotendeels zoals jij nu stelt hoor!

En inderdaad, de bende begon pas na die aanslag op de commandant, ik weet dat. Maar allicht was dit toch al een eerste levensteken/een van de eerste levenstekens van de bende die later de bende van nijvel zou noemen! En een commandant die mogelijk al een en ander wist moest ... de liquidatie! Kortom, ik denk dat daar al een "meeting" (lees Engels) plaatsvond!

En op dit puntje moet ik je tegenspreken: in die jaren (en ik spreek uit ervaring haha) kwam je echt in hoedanigheid van burger niet alleen de kazernes te Etterbeek binnen, aanmelden moest en dan werd je opgehaald door een planton en begeleid. Ook de andere weg op (dus bij weggaan). Echt wel! Later is dit allemaal wel soepeler geworden (geef ik toe).

Verder kan ik mij vinden in jouw mening/analyse te hier en ook mijn delen hier vloeit deels voort uit die mening.

554

Re: Christiaan Bonkoffsky

De kazerne in Etterbeek, daar kwam je zo binnen in de jaren 80. Bewaking ingang stelde niks voor.

Re: Christiaan Bonkoffsky

Hoi Tru Dat, dan hebben wij hierbij een mening die danig verschillend is, ook de ervaring dus. Een dat is niks maar verandert niets aan mijn stellige overtuiging die ik aanhaalde!

556

Re: Christiaan Bonkoffsky

Daar kon je in de jaren 80 zo binnenlopen. Ik woonde dichtbij. Bewaking was een lachertje.

Re: Christiaan Bonkoffsky

Ja Tru Dat en dan stop ik de discussie want wij denken beide gelijk te hebben en dat mag maar ik blijf dus bij mijn stelling! En ja ik spreek met enige zekerheid.

Overigens in die periode - de aanslagen ook van de CCC - was de beveiliging nog opgeschroefd met steeds een drietal rijkswachters op ronde buiten de muren, prikkeldraad en zandzakken voor de ingang en andere meestal gesloten poorten en verder zoals ik aanhaalde maar daar hebben we dus een andere ervaring mee en dat is niks.

558

Re: Christiaan Bonkoffsky

Er hoeft geen discussie te zijn. Jij zal er geweest zijn als de bewaking top was en ik als ze bijna onbestaande was. Daarom verwonderd het mij niks dat daar een hele lading wapens gestolen zijn.

559

Re: Christiaan Bonkoffsky

De beveiliging verschilde van kazerne tot kazerne. Er zijn er daar 3.

Re: Christiaan Bonkoffsky

luk paard wrote:

Ja Tru Dat en dan stop ik de discussie want wij denken beide gelijk te hebben en dat mag maar ik blijf dus bij mijn stelling! En ja ik spreek met enige zekerheid.

Overigens in die periode - de aanslagen ook van de CCC - was de beveiliging nog opgeschroefd met steeds een drietal rijkswachters op ronde buiten de muren, prikkeldraad en zandzakken voor de ingang en andere meestal gesloten poorten en verder zoals ik aanhaalde maar daar hebben we dus een andere ervaring mee en dat is niks.

In uw eerste berichtje meldt u dat u in die die periode tien tot 14 jaar was. Op die leefdtijd bezich zijn met beveiligingen van kazernes. Procedures van aanmelden en begeleding weten. Knap.