Topic: Sanering van Brussel voor EU

De bende als exstreem-rechts doodseskader, die een sfeer moesten scheppen om de nodige politieke en economische veranderingen ondersteunen.

De corrupte greep op de macht van bepaalde conservatieve en vrijzinnige krachten moest worden gebroken, de nieuwe neoliberale wereldorde diende zich vanuit Wall Street aan.

Staatsterreur van een staat in een staat, waarin de excessen van de oude macht die terugging tot WOII werd opgeruimd, geleid door 'graalridders' en bevolkt vanuit de extremiteiten van de oude stey-behind netwerken die oude rekeningen vereffenden.

Een boven ons hoofd besliste, opgedrongen zuiveringsactie, of het ultieme 'Belgische' compromis? De manipulatie van het onderzoek, die onverminderd doorgaat, suggereert dat de strijd nog steeds voortduurt. We zullen moeten afwachten of het doel de middelen heiligt.

Re: Sanering van Brussel voor EU

Vandaag in HLN:

Met de moord op conciërge José Vanden Eynde in ‘Auberge du Chevalier’ in Beersel deed de Bende van Nijvel ook het Belgische voetbal op z’n grondvesten daveren. Speurders vonden in het restaurant immers ook de zwarte boekhouding van Jef Jurion, en dat markeerde het begin van het grote omkoopschandaal tussen Standard en Waterschei.

Waarom zou een bende de corruptie in het voetbal willen aankaarten? Het past denk ik wel in mijn hypothese over een 'grote schoonmaak' rond corruptie- en chantagedossiers.