661

Re: Madani Bouhouche

Ik stel mij al lang de vraag of hij daar alleen was. Omwille van de tegenstrijdige of onvolledige berichten hierboven en omdat ik echt niet geloof dat de bewuste boom splinters heeft afgeschoten die Bouhouche onherkenbaar hebben achtergelaten, laat staan dodelijk heeft getroffen, stelde ik mij volgende vragen:

Was Bouhouche ter plaatste ook zijn hout aan het klieven? Is zijn kliefbijl daar ter plaatse aangetroffen? En als hij er 1 zou bezitten (zucht) is deze dan in zijn woning aangetroffen?

Ik geloof zeker dat het Bouhouche was die daar is aangetroffen. Ik twijfel alleen hard aan zijn doodsoorzaak.

Volgens het gezegde: 3 bewaren best een geheim als 2 ervan dood zijn.

662

Re: Madani Bouhouche

Dit lijkt mij toch een dubieus ongeval dat Bouhouche is overkomen. Enerzijds was hij volgens ex-collega's heel intelligent en berekend.

En als hij zijn huisje altijd met hout verwarmde en hij die 5 jaar regelmatig bomen heeft omgezaagd dan moet hij hierin toch een grote ervaring hebben opgedaan. Natuurlijk, de beste boomveller kan eens extreme pech hebben. Zijn ex-collega's hadden ook ooit gezegd dat hij soms in een geweldige colère kon schieten waarbij er geen rem meer op stond. Als hij bij het zagen aan zijn laatste eik enkele keren vast kwam te zitten of dat het op een andere manier niet wou lukken, is hij misschien in een Franse colère geschoten en gaan proberen te forceren en daarbij de veiligheid uit het oog verloren met het noodlottige gevolg. Een gebuur had hem ook tevoren gewaarschuwd.

Anderzijds: het laten zien aan een gebuur dat hij met zijn kettingzaag gevaarlijk te werk ging kan ook een manipulatie geweest zijn van deze meester-manipulator om een dodelijk ongeval aannemelijk te maken als hij een onherkenbaar lichaam zou achterlaten. Als hij in de periode voor het ongeval regelmatig niet thuis was dan was hij misschien al in zijn nieuwe verblijf waar hij een eenzaat had laten verdwijnen.

663

Re: Madani Bouhouche

Waar Bouhouche nu zit? Misschien heeft hij de identiteit overgenomen van de persoon die als lijk moest dienen.

664

Re: Madani Bouhouche

Wat ik nou niet begrijp is dat zij, die letterlijk en figuurlijk bovenop de zaak zaten, zoals een Eddy Vos, te kakken worden gezet met 'hypotheses vanuit de eigen luie stoel', dat Bouhouche nog zou leven, terwijl niets, maar dan ook helemaal niets daarop wijst. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

665

Re: Madani Bouhouche

Vanuit mijn eigen luie stoel heb gelezen op dit forum dat het juist Vos was die zich liet ontvallen, toen hij hoorde dat Bouhouche gecremeerd  was, dat het kon dat hij nog leefde. Het feit dat absoluut niets erop wijst dat hij nu nog in leven is kan dat geen bewijs zijn dat zijn oude plan, dat hij ooit aan iemand verklapt heeft, perfect gelukt is?

666

Re: Madani Bouhouche

Uw (oud-)collega Vos kan zich dat in eerste instantie hebben laten ontvallen, maar voor zover zulks het geval is geweest, is hij daarop teruggekomen. Dat Bouhouche niet is geveld en gedood door de eik, is hetzelfde als het roken van een slechte pijp.

Overigens zou ik in uw geval de luie stoel willen vervangen door een rokersstoel. Ere wie ere toekomt.

667

Re: Madani Bouhouche

Ik ben geen (oud)-collega van de heer Vos. U heeft in mijn bovenstaande post de termen 'ex-collegas ' en 'zijn ex-collega 's' verkeerd begrepen. Het ging over ex-collegas van Bouhouche bij de Rijkswacht. Er wordt dikwijls herroepen maar vaak zit in de eerste spontane reactie een kern van waarheid. U zit ook fout wat mijn rookgewoonten betreft: ik rook geen slechte pijpen. (Zelfs geen geestverruimende pijpen). Zelfs geen sigaretten. Ik krijg wel eens een sigaar van mijn vrouw maar die rook ik niet op. Voor uw gemoedsrust kunt u het er misschien op houden dat ik een goedgelovige fantast ben. Als u toch mijn luie stoel wilt vervangen breng dan liever een canapé mee.

668

Re: Madani Bouhouche

Darty wrote:

Wat ik nou niet begrijp is dat zij, die letterlijk en figuurlijk bovenop de zaak zaten, zoals een Eddy Vos, te kakken worden gezet met 'hypotheses vanuit de eigen luie stoel', dat Bouhouche nog zou leven, terwijl niets, maar dan ook helemaal niets daarop wijst. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Darty, jammer dat iemand die er prat op gaat ‘advocaat’ te zijn en ‘te pas of te onpas’ aanschopt tegen zowat ieder onderzoek wat plaats heeft gevonden rond de gebeurtenissen van de Bende, zonder dossierkennis, een zo stellige mening poneert.

Kijk Darty, er is hier in juridische termen sprake van een ‘alternatief scenario’. Dat moet u als advocaat, bekend voorkomen. En nog wel een scenario dat gezien kan worden als een tenlastelegging voor moord. Namelijk, iemand die vermoord kan zijn om zijn plaats in te nemen.

Het is een alternatief scenario, maar is het ook een redelijk scenario? We zullen zien:

  1. Een redelijk scenario moet geen fysieke onmogelijkheden bevatten. Het is zeker niet fysiek onmogelijk. Het gezicht was grotendeels weggeslagen, er zijn geen vingerafdrukken of DNA afgenomen. Het kon dus eender wie zijn.

  2. Een redelijk scenario moet enige aansluiting hebben bij beschikbaar bewijs in het dossier. Ontbreekt dat in het geheel, dan verdient het alternatief scenario geen serieuze aandacht. Dat scenario heeft, zoal ik gisteren al stelde wel degelijk aansluiting bij het bewijs in het dossier. Weet je het nog? Het ging hier om een ex-rijkswachter, veroordeeld voor moord, verdacht van meerdere moorden, in staat om een lichaam te laten verdwijnen, hij was een specialist in vermommingen en het neerleggen van valse sporen. Een man die zelfs bij trainingen en instructies, zowel tijdens als na de sessies, van een afstand naar de ‘Scene’ ging staan kijken, hoe het er in de ogen van buitenstaanders uit zou zien. Een man die bekend staat om het manipuleren van bewijs en omstandigheden.

  3. Een redelijk scenario moet een goed verhaal zijn. Dat wil zeggen dat het moet voldoen aan de eisen zoals hierboven.

  4. Er moet geen bewijs zijn dat bij voorbaat de juistheid van het alternatieve scenario onmogelijk maakt. Dat bewijs is er niet, dus nog steeds verder met het onderzoek.

  5. Het scenario is een redelijk alternatief en verdient serieus nader onderzoek. Dat serieuze onderzoek is er ondanks de vele vraagtekens nooit geweest, dus wat let ons, voor zover dat nog mogelijk is?

Vertel nu eens Darty: Op grond van je ervaring als advocaat, je kennis van het ‘deeldossier Bouhouche’, de omstandigheden en de reden van zijn verblijf in Fougax-et-Barrineuf, steeds onderbroken door vele uitstapjes naar Brussel en Spanje. Daarbij nog de combinatie van en met zijn vriend Alain Weykamp en hun constructie rond de Gîtes in Fougax. Doe je een dergelijke uitspraak (zonder tegenbewijs) vanuit een onderliggend gevoel en je ervaring als advocaat in soortgelijke gevallen? Of ben je toch niet de professionele onderzoeker die je pretendeert te zijn en werp je nu jezelf op als het ‘orakel’ van het forum, die geen tegenspraak kan of wil dulden?

669

Re: Madani Bouhouche

Insider, ik denk dat jij net als ik niet gelooft in de dood van Bouhouche en je hebt daar heel goede argumenten voor.

Re: Madani Bouhouche

Insider wrote:

Het is zeker niet fysiek onmogelijk. Het gezicht was grotendeels weggeslagen, er zijn geen vingerafdrukken of DNA afgenomen. Het kon dus eender wie zijn.

Wie beter dan een zoon kan zijn vader erkennen? Ken je het principe van "Ockhams scheermes"? Het is de stelling dat de hypothese gekozen moet worden die de minste aannames bevat en de minste entiteiten veronderstelt, wanneer er verschillende hypotheses zijn die een verschijnsel in gelijke mate kunnen verklaren. De hypothese die je verdedigd is: "het was Bouhouche niet". Te gemakkelijk, kom met bewijzen wie het dan wel was.

Insider wrote:

Dat scenario heeft, zoal ik gisteren al stelde wel degelijk aansluiting bij het bewijs in het dossier. Weet je het nog? Het ging hier om een ex-rijkswachter, veroordeeld voor moord, verdacht van meerdere moorden, in staat om een lichaam te laten verdwijnen, hij was een specialist in vermommingen en het neerleggen van valse sporen. Een man die zelfs bij trainingen en instructies, zowel tijdens als na de sessies, van een afstand naar de ‘Scene’ ging staan kijken, hoe het er in de ogen van buitenstaanders uit zou zien. Een man die bekend staat om het manipuleren van bewijs en omstandigheden.

Zijn verleden, hoe chaotisch het ook was, is zijn verleden. Hij woonde daar al 5 jaar. Zou een man zoals Bouhouche zoveel jaar nodig hebben om zo een scenario te bedenken. Een paspoort naar Paraguay en de zaak was al lang opgelost.

Insider wrote:

Er moet geen bewijs zijn dat bij voorbaat de juistheid van het alternatieve scenario onmogelijk maakt. Dat bewijs is er niet, dus nog steeds verder met het onderzoek.

Het scenario is een redelijk alternatief en verdient serieus nader onderzoek. Dat serieuze onderzoek is er ondanks de vele vraagtekens nooit geweest, dus wat let ons, voor zover dat nog mogelijk is?

Ok, alternatieve scenario. Vertel mij hoe die eruit ziet. Nog niemand heeft me een antwoord gegeven op mijn vraag: En wat is je scenario over de de enscenering van het ongeval?