Walter Van Steenbrugge (1964, Oudenaarde) is een Belgisch advocaat, auteur en strafpleiter.

Van Steenbrugge verwierf bekendheid naar aanleiding van de moord op veearts Karel Van Noppen. In deze zaak uit 2002 was hij advocaat van verdachte Alex Vercauteren, die door de rechtbank levenslang opgelegd kreeg voor het opdracht geven tot de moord op Van Noppen op 20 februari 1995.

Naar aanleiding van deze zaak schreef Van Steenbrugge het boek De affaire Justitie waarin hij kritiek uit op de wijze waarop het onderzoek is uitgevoerd. Hij verwijt onder andere assisenvoorzitter Edwin Van Fraechem en VRT-verslaggeefster Siel Van der Donckt dat zij partijdig zouden hebben gehandeld. Verder bepleit hij in het boek een aantal justitiële hervormingen, waaronder afschaffing van de levenslange benoeming van magistraten en een betere samenstelling van de volksjury. Ook pleit hij voor meer loon en betere werkomstandigheden voor cipiers en drugshonden bij de ingang van gevangenissen om drugssmokkel tegen te gaan.

Van Steenbrugge was advocaat van de van dopingmisbruik beschuldigde wielrenner Iljo Keisse. Hij kon een vrijspraak bekomen.

Bron: Wikipedia

In het dossier van de Bende van Nijvel is hij sinds mei 2016 de advocaat van de kinderen van Jan Palsterman die vermoord werd aan de Delhaize van Aalst.

2

Walter Van Steenbrugge: “Ik heb heel belangrijke informatie over de Bende van Nijvel gekregen”

Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge leeft er de jongste maanden iets in verband met het dossier van de Bende van Nijvel. “Ik heb de jongste weken enorm veel bruikbare informatie gekregen. Daar beginnen veel mensen te praten. Ook mensen die tot de rechterlijke orde behoren”, zegt hij in De afspraak.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Waardevolle tips in bende-onderzoek stromen binnen, zegt advocaat Van Steenbrugge

Volgens de raadsman van de familie Palsterman, advocaat Walter Van Steenbrugge, is het optimisme van zijn cliënte niet onterecht, integendeel. Er beweegt wel degelijk heel veel ten goede in het onderzoek, zo verklaart hij. Waardevolle en betrouwbare tips die zelfs los staan van de eventuele verklaringen van de opgepakte ex-speurders.

Bekijk hier de reportage » www.tvoost.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Iets meer dan een jaar tussen jouw beide berichten.. Blijkbaar hebben de tips die bij hem toestromen nog niet al te veel opgebracht.
Of toch niet veel zichtbaars voor ons..