Ik heb toevallig een artikel gevonden die volledig aansluit bij mijn hypothese. Dit beaamt nogmaals hoe alles met elkaar verbonden is. De wapen- en drugtrafiek vind ik interessant. Ik zie gelijkenissen met een reportage uit Nederland Gladio waarbij vermoed wordt dat de "overheid" - tak SV - de afnemers zijn. De wapenhandelaars zorgen voor certificaten die de wapens moeten vergezellen naar het land van bestemming waar ze nooit aankomen, maar wel in de "zwarte markt" belanden en gebruikt worden voor oa overvallen.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2 … van-nijvel

Naar mijn bescheiden mening hebben Bultot, Lekeu en Lhost stukken van de puzzel gegeven, ook al dekken ze zichzelf natuurlijk in.
Deze link van Peter de Vries Nederland vertelt in detail hoe het ginder onderzocht is. Besluit is hetzelfde. Niemand wordt gestraft. Verwijzingen naar België
https://www.youtube.com/watch?v=V4TtP2XRYbY&t=189s

http://i33.servimg.com/u/f33/09/03/15/13/12100910.jpg
https://dsocdn.akamaized.net/Assets/Ima … nijvel.jpg

Halla Jean-Pierre, zware crimineel, deed af en toe mee aan bendeovervallen

Welke?

ja, das de vraag; en aan de speurders om nog eens uit te zoeken. Misschien heeft de directeur van Delhaize Aalst hem in de ogen gekeken ipv Michel Libert? Zou ook beter passen in het plaatje met Patrick Haemers die David gezien heeft. Tyack weet hier vast meer over, maar als ze iets zal, lossen is een andere vraag. Ik sluit WNP en Michel Libert niet uit ; maar in een andere formatie en eerdere gebeurtenissen '82 -'83.

Over Jean-Pierre Halla bestaat er al een topic » Forum

Mijn persoonlijke mening:
Ze werden ingezet voor verschillende opdrachten met verschillende motieven.
Daardoor werden soms dezelfde wapens gebruikt.

Een professionele huurmoordenaar die uitblinkt in zijn vak voert zijn opdrachten met precisie uit en wordt nooit gevat. Om die reden is het niet makkelijk om een juist beeld te schetsen van het ‘huurmoordenaarsmilieu’.

Een groep criminologen van de Birmingham City University in het Verenigd Koninkrijk ondernam toch een poging. Ze analyseerden krantenartikels, gerechtelijke dossiers en een reeks ‘off the record’-interviews met informanten om tot een typologie van Britse huurmoordenaars te komen. In totaal onderzochten ze 27 moorden of moordpogingen tussen 1974 en 2013, gepleegd door een totaal van 36 huurmoordenaars (waaronder één vrouw).

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de job van een huurmoordenaar weinig overeenkomsten toont met wat wordt getoond in films. Zo kiezen de meeste huurmoordenaars voor een saaie setting in plaats van een donkere, rokerige kroeg en worden ze vaak ingehuurd door mensen met zwakke motieven. Nog een aantal vaststellingen?

De gemiddelde huurmoordenaar …
… is goedkoop. De gemiddelde vraagprijs is 15.180 Britse pond (omgerekend 18.261 euro). Het hoogste bedrag dat gevraagd werd, was 100.000 pond (120.270 euro), het laagste 200 pond (240,5 euro). "De meerderheid van de betaalde moorden worden voor zeer kleine bedragen gepleegd. "
… werkt op dinsdag. De tweede dag van de week blijkt de populairste dag om een moordpoging te ondernemen. De onderzoekers benadrukken echter wel dat deze bevinding niet statistisch significant was.
… gebruikt een geweer. Van de 35 onderzochte slachtoffers bleek 25 neergeschoten te zijn. De overige slachtoffers werden neergestoken, doodgeslagen of gewurgd.
… wordt ingehuurd omwille van een fout gelopen zakendeal of rivaliteit. "De overige redenen waren: geschillen tussen bendes of georganiseerde criminele netwerken, meningsverschillen tussen scheidende koppels, gevallen van persoonsverwisseling of uit wraak."
… voert zijn opdracht uit in een saaie buitenwijk, vaak in openlucht, waardoor voorbijgangers vaak getuige zijn van de daad.


4 basisprofielen

De studie tracht ook een beeld te schetsen van de verschillende types huurmoordenaars. De onderzoekers kwamen tot vier basisprofielen, ingedeeld volgens skills en ervaring. De meeste misdaden worden gepleegd door de eerste drie categorieën.

De beginneling
is geen expert in het uitvoeren van de perfecte moord. Hij wordt meestal ontmaskerd dankzij forensisch bewijs.
De amateur
is een stuntelige idioot, die moordt omdat hij wanhopig op zoek is naar geld.
De knecht
is een pak meer ervaren dan de beginneling en heeft vaak toegang tot vuurwarpens en criminele netwerken. Toch kan hij er ook een knoeiboel van maken in het heetst van de strijd. De knecht wordt vaak gevat omdat hij in dezelfde buurt als het slachtoffer woont.
De meester
maakt geen fouten zoals andere onervaren huurmoordenaars. Hij arriveert, doodt en vertrekt onmiddellijk.

De onderzoekers speculeren dat deze huurmoordenaars paramilitaire ervaring hebben, over strafrechtelijke expertise beschikken en niet in dezelfde regio als hun slachtoffers wonen, waardoor ze minder worden betrapt door de lokale politie. "Ze leven in de schaduw – bijna zoals geesten – en daarom is het onmogelijk om echt een concreet beeld van hen weer te geven."

Aangezien de meeste 'meesters' nooit betrapt worden en er bijgevolg over hen nauwelijks informatie valt te vinden, beseffen de onderzoekers maar al te goed dat hun onderzoek een groot aantal beperkingen vertoont. "Het is best mogelijk dat sommige huurmoordenaars zó goed zijn in hun vak dat de dood van hun slachtoffers niet eens verdacht lijkt en men uitgaat van een natuurlijke oorzaak."

Bron: Psmag.com & Express.be

Bedankt voor deze uiteenzetting. Kan zo maar zijn dat in de eerste periode onze bekende rijkswachters een structuur hebben opgezet richting gepakte boefjes, van meedoen of brommen.

29

Huurmoordenaars werken alleen, niet in groep. Alhoewel sommige moorden in de rand van de Bende van Nijvel wel door huurmoordenaars kunnen gepleegd zijn, bv. Montel, ...

Interessant artikel waar toevallig de grote namen nogmaals samenhangen. Zo'n mensen kunnen zich ALLES permitteren

http://www.standaard.be/cnt/gl23alm3