Re: Thierry Sliman

Het is de oude man die een tatoeage had. Hij was kleiner maar zwaar gebouwd.

152

Re: Thierry Sliman

Mededeling van DH Adam:

Charleville, in de jaren 80, wisten men wie de daders waren van de aanslagen in België

Op 5 april, na het horen van Annick A. (ex-metgezel van Xavier Sliman, wiens rapport u na een interview ontving), besloten we, F. en ik, om te lunchen in een klein restaurant in de buurt van het station van Charleville. Het is duidelijk een familierestaurant en stamgasten, gerund door een paar van bepaalde leeftijd en erg vriendelijk. Onze middag stond in het teken van het lokaliseren en ondervragen van een zekere Anita M. die de metgezel was geweest van Thierry Sliman. We wisten dat ze in dit deel van het station woonde. Op het moment van het betalen van de rekening vraag ik de baas of hij toevallig deze zogenaamde M. niet zou kennen. Hij vertelt ons dat deze naam haar iets zegt en dat ze in een van de drie gebouwen in de buurt moet wonen. Vervolgens stelt hij ons de vraag waarom we op zoek zijn naar deze Anita M. Ik leg hem dan uit dat we uit België komen en dat we onderzoek doen naar dodelijke aanslagen die tussen 1982 en 1985 in België hebben plaatsgevonden waarbij in totaal 28 mensen om het leven kwamen.

Zonder een naam te hebben genoemd, zal deze restaurateur ons in deze termen vertellen: "Maar hier in Charleville vermoedden we destijds wie de auteurs waren". Op onze vraag naar de namen zal hij ons in deze bewoordingen vertellen: "Er waren alleen de twee Slimans om deze misdaden te plegen. In die tijd waren ze vaker in België dan in Frankrijk maar hier had niemand durven spreken, we wisten wat we achteraf konden verwachten."

Deze restauranthouder is zeer eervol bekend bij de politie van Charleville, met wie hij in contact staat. Wij zijn in het bezit van zijn achternamen, voornamen, adres, gsm-nummer ... Met zekerheid zal hij zijn verklaringen bevestigen als de Belgische justitie geïnteresseerd zou zijn. Daarom plaats ik onze Onderzoekscel als ontvanger.

JPA

Re: Thierry Sliman

Vooralsnog neem ik aan dat het op 7 oktober 1982 gepleegde telefoontje van de bij de destijds bij gendarmerie als betrouwbaar bekend staande getuige, welke getuige Xavier Sliman - de broer van Thierry Sliman - aanwees aan dader van de op 30 september 1982 gepleegde overval op de Waverse wapenhande(laar) Dekaise, is binnengekomen in het gebouw van de rijkswacht van het dorp Agimont, gelegen in de gemeente Hastière.

Weblink naar de foto van het rijkswachtgebouw te Agimont » blog.seniorennet.be (“la Brigade de Gendarmerie d'AGIMONT -District de DINANT - dans les années 1970”)

Wie van bijvoorbeeld de toenmalige rijkswacht kan met de naam van die als betrouwbaar bekend staande getuige op de proppen komen?

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

Re: Thierry Sliman

Het is onmogelijk om nieuwe verdachten te onderzoeken. Bob zal de geschiedenis ingaan als een van de daders van de moorden. Gelukkig voor hem geloven de Thais niet dat hij schuldig is. Ons gerechtelijk systeem overtuigt nergens.