Topic: Koningslo: 6 Januari 1983

Inbrekers in politiebureau Koningslo

Uit het politiekantoor van Koningslo-Vilvoorde werden tijdens de nacht van woensdag op donderdag radiotoestellen, jassen van agenten en matrakken geroofd. De daders probeerden ook de brandkast te openen maar slaagden daar niet in. De radiotoestellen en jassen werden in de buurt teruggevonden, maar de matrakken zijn nog zoek.

Bron: Het Laatste Nieuws | 7 januari 1983

Werden deze matrakken gebruikt tijdens de overval in Ukkel op 25 februari 1983 en in Halle op 3 maart 1983?

Beschrijving van de feiten in Ukkel (bron website CWB):

Twee mannen verlaten een voertuig en gaan de Delhaize van Ukkel binnen. De eerste draagt twee wapens en bedreigt het personeel en de klanten. De tweede dader, is drager van een matrak, en begeeft zich naar het bureau van de directie. Hij neemt de aanwezige kassierster bij de schouder en duwt haar naar de brandkoffer. Hij beveelt haar deze te openen. Zij heeft de sleutel niet. Vervolgens vernielt hij de telefoon met een matrak.

Beschrijving van een dader in Halle (bron website CWB):

Dader met matrak: 1m85 - atletisch gebouwd - donkere huidskleur - zwarte bivakmuts met bleke randen, vermoedelijk van gele kleur met openingen voor de ogen, de neus en de mond.

2

Re: Koningslo: 6 Januari 1983

Matrakken van politie gestolen te Koningslo

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag zijn onbekenden binnengedrongen in het politiebureau aan de Romeinsesteenweg te Koningslo (Vilvoorde). (*) Zij hebben er enkele deuren opengebroken alsook de kasten van de agenten. Een poging om de brandkast te openen mislukte evenwel. De daders wisten er beslag te leggen op enkele radioposten, op jassen en op matrakken.

De radioposten werden door de agenten op zowat 200 meter van het politiebureau onder een boom teruggevonden. Een speurhond van de rijkswacht die later werd ingezet vond in de buurt ook de jassen van de agenten terug maar de matrakken werden voorlopig niet teruggevonden. De speurhond volgde een spoor tot aan de Kwakkelstraat. Daar hiel het op.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Januari 1983

(*) Locatie (bij benadering) » Google Maps

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube