1

Op 16 december 1986 wordt een VW Passat gestolen op de openbare weg in Watermaal-Bosvoorde. De wagen zou moeten dienen voor het ontsnappingsplan [om Bouhouche vrij te krijgen]. De diefstal gebeurt via tussenkomst van Front de la Jeunesse-lid Alain Weykamp, die daarvoor een beroep doet op Maurice Lammers, de vader van WNP'er Eric Lammers. Weykamp zou de sleutels ervan hebben overhandigd aan [Anne] Quittner [de vrouw van Bouhouche], die ze doorgaf aan Beijer. Hij zou de wagen hebben ondergebracht in de box van de "Parking des Marchés", die hij kende 'dankzij zijn contacten met leden van de Staatsveiligheid".

(...) Op 6 december 1987 verwittigt Amory zijn overste Wautelet over het contact met Quittner en hetgeen gezegd werd over de box. Daags daarop wordt een huiszoeking verricht in de box. In de box wordt een VW Passat gevonden, die gestolen blijft op 16 december 1986. Het blijft dat de betalingen voor de huur van de box gebeurden door Beijer.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube