281

Re: Jean Bultot

Hoe ze dat kunnen regelen hebben? Bedoel je nu dat die stukjes half verbrand waren of bedoel je dat ze dat papiertje konden bemachtigen?

282

Re: Jean Bultot

Deze papieren waren nog niet klaar met branden. Als een wandelaar op dit moment niet langskomt, worden ze nooit gevonden.

In het geval van manipulatie (om Bultot te impliceren), geeft degene die manipuleert ook een plaats aan de politie. Dit is het Bois de La Houssière. En wat doen de moordenaars na Aalst? Ze keren terug naar het Bois de La Houssière. Ik geloof dus niet in manipulatie.

283

Re: Jean Bultot

Hoe ze dat kunnen regelen hebben? Bedoel je nu dat die stukjes half verbrand waren of bedoel je dat ze dat papiertje konden bemachtigen?

Wat je ook bedoelde, het was een zeer goede vraag. Hebben jullie al eens een inventaris gemaakt van alle dwaalsporen? Want dan kan en moet je je natuurlijk de vraag stellen, met hoeveel "personeel" waren ze eigenlijk om al die dingen te kunnen organiseren? Want er waren namelijk niet alleen de dwaalsporen maar ook nog de bedreigingen achteraf. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de boetes die Petje kreeg achteraf ivm zijn nummerplaat op een andere wagen. Om nog te zwijgen van de vluchtroutes naar het buitenland met andere identiteit enz. enz. ...

Wat zou het geven moesten we artificiële intelligentie op het dossier (en alle zijdossiers) loslaten heb ik mij al dikwijls afgevraagd?

Hoe dikwijls zijn er half verbrande documenten te vinden?

't Zal waarschijnlijk toeval zijn maar zelf heb ik ooit dit gevonden:

Het begon met een goed georganiseerde overval op de woontoren Brasilia in de Brusselse wijk Schaarbeek. In "Brasilia" was een complete callgirl-organisatie gevestigd. De eigenaresse hiervan, de 48-jarige ex-mannequin Lydia Montaricourt, beter bekend als madame Claude, had 150 meisjes van vele nationaliteiten in dienst. Madame verhuurde deze meisjes voor 650 gulden per nacht aan haar vele klanten.

De klanten zullen nu wel met angst de toekomst, tegemoet zien. De politie vond namelijk bij madame Claude een halfverbrande klantenlijst. Deze zal langs chemische weg nog wel leesbaar gemaakt kunnen worden. Volgens de spraakzame Claude telt zij onder haar klanten artsen, advocaten, hoge ambtenaren, industriëlen, professoren, hoge NAVO-autoriteiten en zelfs bisschoppen en andere kerkelijke gezagsdragers. Het vermogen van de uit Frankrijk afkomstige dame wordt op 18 miljoen gulden geschat en die zijn veilig opgeborgen in Zwitserse bankkluizen.

Ik probeer hier mee gewoon te illustreren dat AI heel wat verbanden zou kunnen leggen die wij niet zien. En die af en toe zeer nuttig zouden kunnen zijn. Ook het omgekeerde daarvan zou nuttig kunnen zijn. Zijn sommige verbanden dwaalsporen.

284

Re: Jean Bultot

fenix wrote:

Wat je ook bedoelde

Sorry fenix, ik spreek geen Vlaams. Ik legde uit dat de manipulatie om Bultot erbij te betrekken onmogelijk uit te voeren was.

Daarnaast doen pasfoto's en treinkaartjes denken aan de inhoud van een portemonnee. Maar er is geen overgebleven portemonnee. Wat aangeeft dat het is geleegd. En wanneer krijg je een portemonnee terug? Als je je eigen kwijt bent. Jean Bultot had de zijne een maand eerder verloren.

285

Re: Jean Bultot

fenix wrote:

Hebben jullie al eens een inventaris gemaakt van alle dwaalsporen ? Want dan kan en moet je je natuurlijk de vraag stellen , met hoeveel "personeel" waren ze eigenlijk om al die dingen te kunnen organiseren? Want er waren namelijk niet alleen de dwaalsporen maar ook nog de bedreigingen achteraf. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de boetes die Petje kreeg achteraf ivm zijn nummerplaat op een andere wagen. Om nog te zwijgen van de vluchtroutes naar het buitenland met andere identiteit enz. enz. ...

Het napraten en onderschrijven door vele forumleden met als gevolg een eindeloze zinloze herhaling van sporen die inderdaad vals waren/zijn en oa aangebracht door corrupte (en daartoe zelfs veroordeelde) rijkswachters én leden van de GP en overijverige journalisten die dit overnamen zonder verificatie.

Nog een voorbeeld:

De man die aan de basis ligt van die opgravingen, is Marnette. De commissaris was uit eigen beweging naar Neufchâteau gekomen als specialist zedenzaken. (...) De eerste week in Neufchâteau vinden Marnette een foto uit een oude videocassette die bij de pedofiel Ramackers is gevonden en waarop een man die vaag op Dutroux lijkt een onbekend klein meisje verkracht. Ramackers zat in de gevangenis na een veroordeling tot levenslang omdat hij minstens drie kleine meisjes uit vierdewereldgezinnen had gekocht en misbruikt.

Marnette stelt een proces-verbaal op en vraagt aan rechter Connerotte Ramackers te verhoren. Maar dan analyseert een andere groep speurders de foto die Marnette voorlegde. Zij dateren de foto in de jaren '70, toen Dutroux nog een jongen was. Marnette kon onmogelijk te goeder trouw zijn geweest. Connerotte en Bourlet staan van dan af wantrouwig tegenover hem.

Xenophon wrote:

Heel dat dossier Pinon, het veronderstelde kindermisbruik door een kringetje onbestemde 'hooggeplaatsten' en al de complottheorieën die ermee samengaan is een fantasie, in stand gehouden door personen die in een eigengemaakte alternatieve realiteit leven en m.i. psychiatrische hulp nodig hebben.

Al een aantal keer onderzocht en aangetoond maar dat is vergeefse moeite, de aanhangers zijn niet vatbaar voor ratio. Vroeger geloofden ze in waarzeggers en hekserij, nu zijn het complottheorieën over een imaginaire 'dark state' gerund door pedofielen, vaccins die hen vergiftigen etc.

Correct. Ik gaf opniew duiding dat de Roze Baletten én het dossier Pinon geen uitstaans hebben met de zogeheten Bende van Nijvel, dat is uitbreid weerlegt maar toch kwamen de eerste reacties kwamen onmiddellijk om dit opnieuw en opnieuw en opnieuw te proberen te weerleggen.

Zelfs André Pinon gaf reeds lang geleden toe dat hij fout was:

Op bevel van de onderzoeksrechter werd Dr. Pinon door de gerechtelijke politie opnieuw ondervraagd op 1 september 1981. In zijn verklaring geeft André Pinon toe dat de feiten die hij aanbracht wellicht overdreven zijn. Hij zegt verder dat hij nu klaarder ziet in deze zaak en dat hij zich rekenschap geeft dat hij overdreven krediet verleend heeft aan de beweringen van zijn raadsman zonder zelf persoonlijk de feiten na te gaan. De antwoorden die hij kreeg van zijn raadsman versterkten bij hem de idee dat er materie was tot schandaal, maar hij ziet in dat de zaak wellicht overdreven is. Schade heeft hij echter aan niemand willen berokkenen.

Desondanks blijven velen hier geloven en roepen dat Elvis nog steeds leeft en dat we met z'n allen voorgelogen worden. Onder het mom van vrije meningsuiting moet deze onzin onophoudelijk hier blijven gepost worden, het verwijderen ervan zou de 'believers' alleen maar sterken in hun foutieve overtuiging dat het schandaal onder de mat moet blijven liggen.

Daarover, heb ik ook een sterk vermoeden wie de heer Adam - op dezelfde manier à la Marnette - informatie bezorgde als zouden de heren Sliman deel uit gemaakt hebben van de zogeheten 'Bende van Nijvel', niet toevallig dezelfde persoon die het onderzoek naar de 'Bende van Nijvel' contesteerde met het valse gerucht dat Jean Bultot in het Home van Durme zou gewerkt hebben.

Dit is niet waar:

thomas2 wrote:

GP-commissaris Peelos: "Er werd ons vrij recent gemeld dat tijdens een van deze orgieën twee minderjarigen om het leven kwamen."

Bovenstaande is onjuist, er heeft zich helaas inderdaad een 13-jarige jongen die toen geplaatst werd in het home Van Durme zelfmoord gedaan. Maar dit was NIET op een van de orgieën die plaats gevonden hebben en waar inderdaad enkele - toen - bekende personen aanwezig waren.

Chantage en in diskrediet willen brengen van bekende personen is van alle tijden. Marnette en vele van zijn collega's hadden daar een groot aandeel in. Zo lag Marnette in 1996 bijvoorbeeld aan de basis lag van een vals pedofilie-dossier tegen Elio Di Rupo. Het eindeloos repeteren van deze - inmiddels uitvoerig aangetoonde - foute informatie is dan ook erg triest en pijnlijk voor de betrokken.

Eenieder hier moet écht maar eens de moeite proberen te doen, hoe het moet zijn om valselijk en publiekelijk - want hier online - beschuldigd te worden van pedofilie etc. Eenieder hier weet bv ook dat er een vrouw (het zijn niet allen mannen die verschrikkelijk daden begaan) kinderen laten verhongeren heeft. Hoe zou je je voelen als je daar met naam en toenaam hier ten onrecht zou van beschuldigd worden?

Je hoort hier en elders niet onderzoeker en rechter te spelen, dat komt - gelukkig - het gerecht toe. En ook het feit dat het gerecht in het dossier 'de Bende van Nijvel' inderdaad tot dusver geen resultaten geboekt heeft, geeft je dat recht niet. Het zou een enorme meerwaarde zijn moesten al deze zaken door de forumbeheerder standaard geduid worden als 'verkeerd'. Maar onder het mom van 'vrije meninsuiting' moet alles mogen en kunnen blijkbaar.

Gelukkig verloopt het onderzoek naar 'de Bende van Nijvel' ondertussen daarom heel wat serieuzer en serener.

286

Re: Jean Bultot

De moordenaars staken kleine stukjes papier in brand, biddend dat iemand ze de volgende dag zou vinden. Wetende dat deze kleine stukjes papier in het bos zouden worden gevonden, en dus dat de plaats bekend zou zijn bij de politie, kozen ze ervoor om zich daar na Aalst te verstoppen. Dat geloof ik niet in.

Tiens wrote:

Gelukkig verloopt het onderzoek naar 'de Bende van Nijvel' ondertussen daarom heel wat serieuzer en serener.

Ja, maar naar aanleiding van het werk van internetgebruikers op het Waalse forum moest Bultot opnieuw door de rechter worden gehoord over deze "papiertjes". Hij overleed daarvoor.

287

Re: Jean Bultot

In plaats van biddend af te wachten tot iemand die papiertjes vind kan je natuurlijk ook de plaats bewaken. Hier op het forum staat ergens een getuigenis van een forumlid dat ter plaatse geweest is, volgens hem kwam je daar zonder problemen terecht door bandensporen te volgen.

Anderzijds is het ook zo dat kolonel Marlair een gesprek had met Bulthot over deze affaire.

288

Re: Jean Bultot

Ik weet wat JML trachtte te zeggen want het is ook mijn insteek: je kan het vinden en rapporteren van die stukjes papier, cheques en andere voorwerpen door een werkelijk onschuldige buitenstaander niet 'organiseren'. Dat zou enorm snel complex en in de feiten onbeheersbaar worden.

Vergelijk met analoge situaties: de theorie dat de slachtoffers van 'Aalst' allemaal ter plaatse werden gelokt om op een specifiek moment te worden geliquideerd in wat een 'overval' leek.

Of Léon Finné die elders zou gedood geweest zijn waarna zijn lijk werd gedropt als 'overvalslachtoffer'.

Forget it: dat wordt van een onbeheersbare complexiteit, er zijn een miljoen zaken die verkeerd kunnen gaan en waar de daders geen controle over kunnen hebben.

Wilden ze Bultot 'erin luizen' dan waren er véél eenvoudiger methodes die hem in dikke problemen zouden gebracht hebben en waarbij ze zelf de regie hielden.

289

Re: Jean Bultot

Je vergeet altijd opnieuw dat logica en simpliciteit niet van toepassing zijn in bende overvallen. De "Bende" die in Aalst staat te wachten om door te rijden, is dat logica?

Aan een kassa met kleine centjes sleuren en sleuren, is dat logica. Warme wapens bewaren is dat logica? Slachtoffers opbellen is dat logica? Hoeveel bladzijden wil je dat ik zo doorga?

290

Re: Jean Bultot

fenix wrote:

De "Bende" die in Aalst staat te wachten om door te rijden, is dat logica?

Simpel, hun auto wou niet starten.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube