Re: Ali Aarrass

Was die persoon Claude Dubois?

52

Re: Ali Aarrass

Dat is het mysterie. De levenswandel en het overlijden in de gevangenis van Arrasse is identiek aan het levensverhaal en het overlijden van Claude Dubois in de gevangenis. Ik heb een sterk vermoeden dat het hier om één en dezelfde persoon gaat. Feit is wel dat bij de begrafenis op het doodsprentje de naam Arrasse gedrukt stond.

Re: Ali Aarrass

Een foto staat er spijtig genoeg niet bij Bely, maar hij is weer in het land.

Belgisch-Marokkaanse Ali Aarrass terug in België na jaren cel in Marokko wegens terrorisme

De Belgisch-Marokkaanse Ali Aarrass, die twaalf jaar in een Marokkaanse cel doorbracht wegens terrorisme, is woensdag in België aangekomen, zo heeft het comité Free Ali Aarrass vandaag aan Belga bevestigd. De 58-jarige man, die steeds zijn onschuld staande heeft gehouden, kwam in april vrij.

De vijftiger landde woensdag op de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs, waar hij door zijn familie werd opgewacht en naar België gebracht.

Ali Aarrass werd in april 2008 in Melilla opgepakt, een Spaanse enclave aan de Noord-Afrikaanse kust, voordat hij twee jaar later aan Marokko werd uitgeleverd om er berecht te worden. Hij werd tot een gevangenisstraf van vijftien jaar veroordeeld wegens lidmaatschap van een terreurgroep, een straf die in beroep tot twaalf jaar werd verlaagd. Aarrass hield steeds vol dat hij onschuldig is.

Bron: Het Laatste Nieuws | 18 juli 2020

Re: Ali Aarrass

Dus u zegt dat Ali eigenlijk Claude Dubois is? Of gewoon gelijkaardige levenswandel?

55

Re: Ali Aarrass

Laat ons Misverstanden vermijden. Ali heeft per toeval dezelfde familienaam “Arrasse”. De Arrasse die ik bedoel had als voornaam Claude. In het Vilvoordse is het een publiek geheim dat deze Arrasse betrokken was bij de Bende van Nijvel. Hij was destijds uitbater van de “Top Ten”. En van daaruit komt het spoor naar racketeering van Delhaize duidelijk op de voorgrond.

Re: Ali Aarrass

Dus Bely, de uitbater van de TopTen, door ons gekend als Claude Dubois werd begraven en op zijn doodsprentje stond de naam Arrasse.

Deze Claude Dubois heeft hier een apart topic, het spoor waar Bely naar verwijst. Toevallig was die naam op zijn doodsprentje dezelfde naam als de man veroordeeld voor terrorisme (zij het met andere schrijfwijze).

***De Top Ten bevond zich in Vilvoorde, plaats waar mogelijke bendeleden af en toe kwamen.

Re: Ali Aarrass

Hier gaat het om de enige echte Ali Aârrass :

(voor het geval iemand geïnteresseerd zou zijn in een ' rencontre')


https://www.amnesty.be/evenement/rencontre-avec-aarass

Jeudi 24 juin 2021

Amnesty International vous invite, le 24 juin à 20 h 00, à une rencontre avec Ali Aarrass.

Ali Aarrass est libre depuis avril 2020 et a rejoint, en juillet 2020, le sol belge.

De nationalité belgo-marocaine, Ali Aarrass a été détenu au Maroc à partir du 14 décembre 2010, après avoir été renvoyé de force au Maroc par les autorités espagnoles. Il a déclaré avoir été placé au secret et torturé pendant 12 jours dans un centre de détention secret.

En septembre 2014, Amnesty International a remis au ministre marocain de la Justice et des Libertés une pétition ayant recueilli 216 500 signatures dans le monde, lui demandant d’exécuter la décision du Groupe de travail sur la détention arbitraire et de mener une enquête impartiale et indépendante sur les actes de torture qu’Ali Aarrass dit avoir subis. En décembre 2015, à l’occasion du cinquième anniversaire de son renvoi forcé vers le Maroc, Ali Aarrass a remercié dans une lettre rendue publique toutes les personnes qui lui ont écrit, pour lui avoir donné de la force et de l’espoir de manière ininterrompue.

Après 10 années de prison, Ali Aarrass a enfin été libéré.

La rencontre avec Ali Aarrass aura lieu via Zoom. Le lien pour y accéder sera envoyé par e-mail à toutes les personnes inscrites.

INSCRIPTIONS VIA LE FORMULAIRE SUIVANT

58

Re: Ali Aarrass

Of die Ali, nu wel of niet betrokken is bij de BvN maakt voor mijn vraag niet zoveel uit. Kan iemand mij uitleggen waarom deze viespeuk, vooral bij de linkse media, zoveel positieve aandacht krijgt? Hij wordt in 1 keer als slachtoffer neergezet. Terwijl hij, als alle aantijgingen mbt terrorisme juist zijn, hij wat mij betreft aan de hoogste boom van Marokko of België zou mogen hangen!

Re: Ali Aarrass

Spanje heeft hem indertijd uitgeleverd aan Marokko voor terrorisme.

Dat doen de Spanjaarden niet zomaar.

De relaties tussen Spanje en Marokko zijn niet denderend, en dat waren ze toen ook al niet.

Het is volstrekt onbegrijpelijk dat deze kerel hier ooit de naturalisatie heeft kunnen verkrijgen, net zoals alle andere leden  van de bende Belliraj.

60

Re: Ali Aarrass

Inderdaad onbegrijpelijk en die Amnesty International, daar begrijp ik helemaal niets van,
doen die niet aan fact-checking ...?