161

Merovinger wrote:
Ben wrote:

(...) Van Camp was in levensgevaar en werd naar het ziekenhuis van Ottignies gereden. Één kogel was dwars door zijn hoofd gegaan. Kort daarna, nog voor twee uur in die nacht, kreeg een bediende in de kliniek een anoniem telefoontje van een man die Frans sprak met een Waals-Brabants accent. Zijn stem was niet jong, wel autoritair. "Er is daar bij u iemand met een kogel in zijn lijf." De man zei nog iets onbegrijpelijks, in de zin van: "Het is de wagen van Eigenbrakel." "Nee," zei de bediende. De beller wond zich op en schakelde over op het Waals: "Dan komen we hem afmaken." Hij hing op.

Er was niemand gekomen. Om 4u50 overleed de restauranthouder.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Het was mij nog niet eerder opgevallen dat het om het ziekenhuis van Ottignies ging. Is het toeval dat Jean-Paul Dauphin toen in Ottignies woonde? Kan hij de beller geweest zijn?

Ook Guy Van Vinck woonde in Ottignies en kende Dauphin.

De man zei nog iets onbegrijpelijks, in de zin van: "Het is de wagen van Eigenbrakel."

Wat als dit over de vraag gaat welke ziekenwagen er reed? Zowel Lekeu en als Van Vinck kenden de streek goed en hadden iets met ziekenwagens.

Hoe kunnen de daders weten dat hij nog niet dood was? Door mee te luisteren op de frequenties van de nooddiensten? En is daarom de vraag over de wagen?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Ben wrote:

De dader (in het restaurant, red) is nerveus en dreigt. Hij eist de sleutels van het voertuig Porsche (eigendom van de heer Van Camp) en van de Alfa Romeo (eigendom van een personeelslid). Beide voertuigen staan geparkeerd op de parking van het restaurant. De dader ontvangt de sleutels van het voertuig Alfa Romeo. Vervolgens eist de dader ook de inhoud van de kassa en, om zijn eisen kracht bij te zetten, vuurt hij eenmaal met zijn wapen in de deur van de ijskast.

Bron: Cel Waals Brabant

Ook in het Frans staat op de website van de CWB: Il reçoit d’un employé les clés de l’Alfa.

Waar is die sleutelbos gebleven? De daders zijn enkel weggereden met de Golf en hebben de Alfa Romeo laten staan. Wat hebben ze dan met die sleutels van de Alfa Romeo gedaan? Hebben ze de sleutels in het restaurant laten liggen? Of hebben ze de sleutels van de Alfa Romeo buiten net vóór hun vlucht ergens in de struiken gegooid? Of hebben ze die later ergens (in een vuilnisbak, kanaal, bos, ...) gedumpt?

163

Overval Trois Canards, 2 of 3 daders:

Ben wrote:

Catherine Van Camp: "De mannen schreeuwden naar elkaar, ik weet niet in welke taal. Het leek Arabisch, zeker geen Europese taal. Die andere dader heb ik trouwens op geen enkel moment te zien gekregen."

Ben wrote:

Zijn aangezicht was bedekt met een elastisch masker, dat een oude man voorstelde, met slecht ingeplante tanden en een blauw oog. Hij droeg roze handschoenen van het soort dat gedragen wordt om de vaat te doen. Zijn blauwe broek liep onderaan wijd uit. Zijn pistool met een nogal lange loop maakte geen gerucht.

Ben wrote:

De onderzoekers betwijfelen dit omdat in Ohain een masker van een oude man en een masker van Moshe Dayan en/of Kadhafi werd gebruikt.

Ben wrote:

De man die in de keuken zeven mensen onder bedwang hield, wordt omschreven als tamelijk groot (1m70-1m80), heel zenuwachtig en van normale lichaamsbouw met een aankomend buikje. Hij sprak Frans met lichte tongval en hij zou ook in een vreemde taal die niemand begrepen heeft een zin hebben uitgesproken. De getuigen dachten dat die taal Arabisch was.

Volgens mij is dit een andere dader(s) dan van voorgaande feiten. Eerste en enige keer dat die wapens gebruikt zijn. En de persoonsomschrijving kleding en masker is anders dan bij andere feiten. Ook de zenuwachtigheid doet dit vermoeden.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

164

Ben wrote:

Kort daarna, nog voor twee uur in die nacht, kreeg een bediende in de kliniek een anoniem telefoontje van een man die Frans sprak met een Waals-Brabants accent. Zijn stem was niet jong, wel autoritair. "Er is daar bij u iemand met een kogel in zijn lijf." De man zei nog iets onbegrijpelijks, in de zin van: "Het is de wagen van Eigenbrakel." "Nee," zei de bediende. De beller wond zich op en schakelde over op het Waals.

Met alle elementen op een rij te zetten, acht ik de kans heel groot dat de beller Lekeu is. Het vragen naar de wagen en het overschakelen van Waals-Brabants naar Waals!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

165

Op basis van wat ik lees in Fijnaut en Verstraeten: Van Camp zou kunnen vermoord zijn in de context van kunsthandel, heling van gestolen kunst. Dat is een hobby van Farcy.

166

Fijnaut en Verstraeten verzwijgen altijd netjes de relevante namen, in casu Fourez-Dewit wordt gesproken van een notaris, zonder Lefère te noemen, in casu Van Camp wordt gesproken over iemand, zonder Rossignol te noemen. Niettemin is de lectuur soms verhelderend: Van Camp draaide al sinds 1975 veel van zijn omzet in het zwart, dat geld werd belegd bij Rossignol. In combinatie met kunsthandel, zie vorige post, denk ik dan het volgende: vaak wordt een kunstwerk in pand gegeven, wanneer iemand geld meegeeft om een criminele transactie mee te verrichten.

Via wie liepen de geldstromen, Jacques Fourez?

168

In het rapport Godbille staat Van Camp in het lijstje vrienden van ... Patrick Haemers. Godbille somt nadien ook wat vrienden van Van Camp op, o.a. ... generaal Beaurir.

169

Trojan wrote:

In het rapport Godbille staat Van Camp in het lijstje vrienden van ... Patrick Haemers.

Dat lees ik nergens.

Trojan wrote:

Godbille somt nadien ook wat vrienden van Van Camp op, o.a. ... generaal Beaurir.

De exacte tekst uit het rapport van Godbille:

Jacques Van Camp recevait en son établissement diverses personnalités et s'etait à cette occasion lié d'amitié avec Aldo Vastapane, le lieutenant-général de gendarmerie Beaurir, l'avocat Ronald Rossignol (ce dernier étant également connu de notre office pour diverses escroqueries). Son père était vice-président du Club de football d'Anderlecht, le même club que celui auquel appartenait Jurion, reconverti dans la restauration de luxe à Beersel (restaurant dont le concierge, Jos Van Eynde (*), a également été assassiné par des personnes ayant un lien avec les tueries du Brabant Wallon.)

Jacques Van Camp, qui était architecte à Woluwe-Saint-Lambert s'était comme Jurion, reconverti dans la restauration de luxe à Ohain: il avait été entre autres l'architecte de Aldo Vastapane.

(*) De correcte naam is José Vanden Eynde.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

170

Geen spoor in moord op restaurateur

Het onderzoek in de moord op Jacques Van Camp, de exploitant van het restaurant Les Trois Canards te Ohain, die zondagochtend door onbekenden werd neergeschoten, verliep ook gisteren nog moeizaam. De gerechtelijke politie van Nijvel heeft immers nog geen enkel spoor gevonden in deze zaak. Ook is nog altijd geen verband gevonden met de dodelijke schietpartij op een Colruyt-parking in het Nijvelse, waarbij twee weken geleden drie doden vielen. Het enige aanknopingspunt blijft het moordwapen. Het wapen waarmee Van Camp werd gedood is immers een 7.65 mm, en dus van hetzelfde type als het wapen dat op de Colruyt-parking te Nijvel van de vermoorde rijkswachter werd afgenomen.

Bron: Het Nieuwsblad | 4 oktober 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube