Re: Becker-clan

fipilip wrote:
Trojan wrote:

Anyhow, i am resting my case for today, maar msschn moet Ben maar een keer een draad starten voor elk lid van de clan Becker afzonderlijk, naar analogie met de WNP ledenwaslijst.

De Becker-clan is zeer ruim. Er zijn makkelijk een 1000-tal namen. De Staerke behoort ook tot die clan. Er is een parallel met de Bende van Nijvel maar natuurlijk zijn de personen verdacht van de moord in Anzegem en op Laurette De Rudder niet de Bende van Nijvel. Wel zit het er dik in dat andere leden van die clan wel tot de Bende van Nijvel behoren. Vandaar dat ik de parallel trek. Het is altijd een warboel als zij moorden, met verwarrende alibi's, ongekende verblijfplaatsen, verwarrende namen.

Zie de moord op Valère Valcke en de moorden veertien dagen later. Leden van clan De Staerke waren verdacht maar de speurders geraakten er niet wijs uit.

Zie ook archives.lesoir.be. Een Didier Bogaert doodt een Albert Bogaert, broer van Leopold Bogaert. Men vindt Didier niet meer terug. Niet makkelijk, want er zijn binnen dezelfde familie meerdere Didiers, Alberts en Leopolds. Neven van elkaar met dezelfde naam en ongekende verblijfplaats.

Interessant.

Men heeft Balou destijds als verdachte geschrapt, de vraag is waarom.

Becker meent men verschillende keren te hebben herkend, op momenten die naar mijn mening interessanter zijn dan tijdens de overval waarbij de herkenning imo werd geïnterfereerd door maskers.

Ik lees dat de Beckers dossiers hadden over belangrijke personen, en Balou zou hebben gezegd dat hij kan moorden zo vaak als hij maar wil, want altijd beschermd. Toch meer dan een banale zigeuner familie, deze clan?

Behalve de herkenning ben ik ook van mening dat Becker 100% in het profiel van Killer past (zeker de eerste golf). Iemand die verklaard heeft te genieten van het doden, dat is precies wat we zoeken. Die eerste feiten, dat lijkt vaak geweld omwille van het geweld, het opzoeken van kicks.

Hoge mate van impulsiviteit ook als je het mij vraagt, en laat het eerste feit Maubeuge ook gelinkt zijn aan de Beckers. Wel veel toeval dat dit kleine onbekende dorpje een link blijkt te hebben met deze bende verdachten.

Becker eind '83 gearresteerd, einde van eerste golf + later allerlei feiten van buitensporige gruwelijkheid waarvan de Beckers verdacht worden. Feiten die aan de moord op VDE doen denken ook. Het is niet dat je in België honderd bendes hebt die dergelijke feiten plegen. Becker ook voor jaren spoorloos na '84?

Connecties met het De Staerke milieu ook (en Farkas), zit je ook al snel bij Moussa + Balou gesignaleerd met Louvaert tijdens eerste golf. Is toch allemaal niet niks.

Ze zijn blijkbaar met velen, en onderling inwisselbaar, misschien zou het niet opvallen als er eens eentje verdwijnt, zou het mysterie van de kogel uit '85 verklaren.

Zijn maar bedenkingen, al is het maar om wat tegengewicht te geven in tijden waar het al WNP is wat de klok slaat.

22

Re: Becker-clan

Is dat er ook eentje van de Becker-clan?

Ontsnapte aangehouden te Anderlecht

De 28-jarige Henri Becker die donderdag om 4u in de morgen uit het Sint-Pietersziekenhuis te Brussel was ontsnapt, werd door de rijkswacht te Brussel aangehouden te Anderlecht waar de kerel bij zijn familie een toevlucht had gezocht. Becker, die in het hospitaal aan zijn bed was vastgebonden, had zich weten vrij te maken en was in nachtkledij de straat op gevlucht. Zodat hij bij zijn familie aankwam verfde hij zijn haar. Toen hij tegenover de rijkswacht stond, gaf hij aanvankelijk een valse identiteit op maar werd niettemin herkend.

Becker, die te Vorst zat opgesloten wegens poging tot doodslag, was naar het Sint-Pietersziekenhuis overgebracht na een poging tot zelfmoord.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 December 1979

En ik vermoed dat diezelfde Henri Becker een jaar later nog eens in de krant stond:

Foorkramer wilde van dak springen te Vorst

Nadat hij, zaterdagmorgen omstreeks 2u15, op het dak van zijn woning aan de Driesstraat te Vorst, was geklauterd, dreigde de 32-jarige Henri Becker, een foorkramer, naar beneden te springen als de plaatselijke politie hem zou aanhouden. Becker had immers kort voordien een caféklant en de uitbater van een café met een scheermes bedreigd. Als gevolg van de dreigementen had de uitbater de politie van Vorst verwittigd en toen deze ter plaatse verscheen, was Henri Becker op het dak van zijn woning geklommen.

Via een aanpalend huis geraakten enkele agenten ook op het dak. Ze maanden toen Becker aan zich over te geven. Maar de man riep de politie toe dat hij naar beneden zou springen indien ze hem in de boeien zouden slaan. De politie liet dan een hoge brandweerladder aanrukken en Becker gaf zich over. Na ondervraging werd hij ter beschikking van het gerecht gesteld.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Juli 1980

En in 1991 stond hij vermoedelijk voor de laatste keer in de krant:

Eén dode en vijf gewonden bij aanrijding in Quaregnon

Bij een zwaar ongeval met drie wagens in het Henegouwse Quaregnon is één man om het leven gekomen en werden vijf anderen gewond. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van 'La Chasse des Bonniers' en van de weg naar Baudour. De aanrijding was bijzonder fel en één der auto's vatte vuur.

Henri Becker, uit de Rue Nouvelle Chasse 106 in Jemappes, stierf tijdens zijn overbrenging naar het ziekenhuis. De andere vijf mensen werden met min of meer zware verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 September 1991

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Re: Becker-clan

fipilip wrote:

Zie ook archives.lesoir.be. Een Didier Bogaert doodt een Albert Bogaert, broer van Leopold Bogaert. Men vindt Didier niet meer terug. Niet makkelijk, want er zijn binnen dezelfde familie meerdere Didiers, Alberts en Leopolds. Neven van elkaar met dezelfde naam en ongekende verblijfplaats.

Didier Bogaert zorgde voor valse papieren voor Georges Lacroix (broer van Philippe Lacroix).

24

Re: Becker-clan

(...) Bij de uiteindelijke arrestatie van Abdeslam, gisteren dag op dag 8 jaar geleden, was Dirk Schockaert een van de agenten van de vele speciale eenheden die in de buurt op observatie lagen. Ook hij geraakte in zijn carrière betrokken bij een vijftiental interventies waarbij het weinig scheelde.

“Een overval waarbij de dader een pistool tegen je hoofd houdt, dat vergeet je nooit”, zegt Schockaert. “En in Charleroi werden we ooit onder vuur genomen door de Becker-bende. Ze schoten vanuit hun gestolen voertuig. Als je nadien de kogelgaten in de auto ziet, prijs je jezelf gelukkig dat het goed is afgelopen. Het is een speciaal leven.”

Bron: De Morgen | 19 Maart 2024

Ik zou wel willen weten wie van de Becker-clan betrokken was bij die schietpartij en hoe die juist verlopen is.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

25

Re: Becker-clan

Het gewelddadig verleden van de Becker-clan

De leden van de nomdadenlan Becker uit de streek van Bergen hebben stuk voor stuk een bijzonder zwaar gerechtelijk verleden. De Beckers en hun aanhang pleegden diefstallen en gewapende overvallen bij de vleet. Officieel werkten de leden van de nomadenfamilie de voorbije jaren als voddenraper, schroothandelaar of mandenvlechter maar velen onder hen maakten van de misdaad hun hoofdverdienste.

De Becker-clan raakte in Vlaanderen vooral bekend na de brutale roofmoord op cafébaas André Maroy (69) in herberg "'t Oud Gemeentehuis" in Kaster bij Anzegem op 4 mei '91. De Kasterse cafébaas Andre Maroy wilde die avond zijn hond nog even te eten geven toen vier gewapende mannen hem plots in de nek sprongen.

Toen hij tien minuten later nog niet terug binnen was, ging zijn vrouw Elza Desmet een kijkje nemen. Ook zij werd door de vier vastgegrepen en geslagen. Ze sleurden haar de achterkeuken binnen en knevelden haar met stropdassen. De overvallers doorzochten heel het huis en gingen op de loop met 170.000 frank. Elza Desmet kon zich bevrijden en de rijkswacht verwittigen.

De speurders vonden André Maroy dood in een schuurtje. Hij lag met zijn aangezicht tegen de grond en was met een elektrisch snoer gekneveld.

Een week later pakte de BOB van Kortrijk vier verdachten op. Drie waren leden van de zigeunerfamilie Becker: Jean-Claude, Fernand en Emile. En de vierde was de Fransman Farik Haichour. Alle vier werden ze vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen.

Nochtans had het gerecht na de feiten in het café een stuk chocolade gevonden waar één van de verdachten zijn tanden had ingezet. De tandafdrukken kwamen perfect overeen met die van Emile Becker. Uiteindelijk oordeelde het gerecht dat dat geen afdoende bewijs was.

Vier andere leden van de Becker-clan, onder wie peetvader Jean Becker, werden in '89 in Brussel wel tot zware straffen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij meer dan 30 diefstallen. Bij één van die diefstallen kwam een vrouw van 90 om het leven toen ze slecht ten val kwam.

Bron: Het Nieuwsblad | Marc Eeckhaut | 8 Juni 1999

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube