Eén van de Farcy's verbleef in Beersel. Ik geloof in woonwagenpark. Komen uit Noord-Frankrijk, net over de grens bij Menen.

Een bijl, een riotgun en carnavalsmaskers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”

De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Net als vorige week speelt deze zwarte bladzijde zich af in Beersel. De Bende bevestigt in het Delhaize-warenhuis hoe meedogenloos ze zijn. Het lijkt een generale repetitie voor Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Er vallen één dode, verschillende gewonden en tal van aanwezigen raken getraumatiseerd. Nu nog durven sommigen niet te praten. “Hun gedrag wees op pure arrogantie naar de speurders toe”, zegt kenner Guy Bouten. “‘Zoek het het maar uit’, moeten ze gedacht hebben.”

Lees hier het hele artikel » www.hln.be

Ik lees nu dat 3 daders opgepakt waren maar na 23 uur opnieuw vrijgelaten onder druk van Deprêtre? Ondanks getuigen 2 van de 3 mannen geïdentificeerd zouden hebben? Ze zouden dag voordien ook al opgevallen zijn door het personeel toen ze waarschijnlijk hun verkenningsronde deden (op basis tattoo, wijnvlek, gestalte?). 2 jonge mannen van ongeveer 1m90 waarvan één met de wijnvlek in de nek. De derde, een oudere man van 1m75 met tattoo van skelet op onderarm.

Ik herinner me ook nog een post - ik denk over Beersel - van iemand die zijn vrouw afzette op parking voor boodschappen. Hij heeft dan toevallig gezien dat zijn vrouw op bepaald moment niet in de winkel was - maar boven op de parking - instructies stond te geven aan andere persoon. Voor (verkenning?) of tijdens overval herinner ik me niet meer. Aangezien parking met verdiep vermoed ik dat het over Beersel ging.

144

LEO wrote:

Met een riotgun op een hoofd schieten ... Hoogst ongewoon volgens mij.

Hmmmm, ik denk dat U eens wat beter in het oog gaan moeten houden.

The truth nothing but the truth

145

LEO wrote:

Met een riotgun op een hoofd schieten ... Hoogst ongewoon volgens mij.

Dit gebeurde wel op één van de dodelijke slachtoffers, Leo.