Re: Beersel: 7 Oktober

Een bijl, een riotgun en carnavalsmaskers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”

De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Net als vorige week speelt deze zwarte bladzijde zich af in Beersel. De Bende bevestigt in het Delhaize-warenhuis hoe meedogenloos ze zijn. Het lijkt een generale repetitie voor Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Er vallen één dode, verschillende gewonden en tal van aanwezigen raken getraumatiseerd. Nu nog durven sommigen niet te praten. “Hun gedrag wees op pure arrogantie naar de speurders toe”, zegt kenner Guy Bouten. “‘Zoek het het maar uit’, moeten ze gedacht hebben.”

Lees hier het hele artikel » www.hln.be

Re: Beersel: 7 Oktober

Ik lees nu dat 3 daders opgepakt waren maar na 23 uur opnieuw vrijgelaten onder druk van Deprêtre? Ondanks getuigen 2 van de 3 mannen geïdentificeerd zouden hebben? Ze zouden dag voordien ook al opgevallen zijn door het personeel toen ze waarschijnlijk hun verkenningsronde deden (op basis tattoo, wijnvlek, gestalte?). 2 jonge mannen van ongeveer 1m90 waarvan één met de wijnvlek in de nek. De derde, een oudere man van 1m75 met tattoo van skelet op onderarm.

Ik herinner me ook nog een post - ik denk over Beersel - van iemand die zijn vrouw afzette op parking voor boodschappen. Hij heeft dan toevallig gezien dat zijn vrouw op bepaald moment niet in de winkel was - maar boven op de parking - instructies stond te geven aan andere persoon. Voor (verkenning?) of tijdens overval herinner ik me niet meer. Aangezien parking met verdiep vermoed ik dat het over Beersel ging.

143

Re: Beersel: 7 Oktober

LEO wrote:

Met een riotgun op een hoofd schieten ... Hoogst ongewoon volgens mij.

Dit gebeurde wel op één van de dodelijke slachtoffers, Leo.

144

Re: Beersel: 7 Oktober

Ook ik word nu door amateurspecialist voor een idioot verweten. 2025.

Ik zal dit bericht nog eens "the end"-gewijs een heel belangrijke tip geven voor de 'ontmaskering', te vinden op het forum hier. Iets wat je uiteraard aan de vakmensen van het Federaal Parket moet overlaten. En ondanks alle berichten in de media en alle stupiditeiten van sommigen hier... deze mensen werken erg goed en sereen verder!

Deze persoon behoorde tot de commissie die zich bij de supermarktketen Delhaize verantwoordelijk was voor de veiligheid in de filialen. Hij had daarvoor contact met een bepaalde rijkswachter. Een bekende associatie met de Bende Van Nijvel die hem fataal werd.

2025

145

Re: Beersel: 7 Oktober

Xavica, doel je met 2025 op de verjaring van het dossier of met een mogelijk proces dat er zit aan te komen? Persoonlijk ben ik geneigd te geloven dat het huidige speurdersteam echt z'n best doet achter de schermen en al veel verder staat dan we denken.

146

Re: Beersel: 7 Oktober

Er valt zoveel te zeggen over de crapuleuze daden van de 'Bende van Nijvel' en sorry als ik met dit opnieuw in herhaling val, maar het valt me zo op:

"Het duurt twee dagen vooraleer de onderzoekers dichtbij de Delhaize, de achterbank van de door de killers gebruikte zwarte VW Golf GTI ontdekten."

"De daders vluchtten destijds met een rode Golf GTI met nummerplaat FGK-991. Vier dagen later, op 6 oktober 1983, werd diezelfde Golf gezien op een Renault garage in Namen. De Golf had dezelfde nummerplaat, maar het autootje was inmiddels zwart gespoten."

"De Golf speelde een behoorlijke rol bij overvallen, gepleegd door leden van de Bende van Nijvel. De auto werd immers nog een tweede keer gebruikt, namelijk tijdens hun overval op de Delhaize in Beersel. Toen werd er wel een andere nummerplaat op de Golf bevestigd."

"Bij de aanslag op de Delhaize in Beersel op 7 oktober 1983, één dode, DDC) gebruikte de Bende ook een Volkswagen GTI. Daar heeft men gezien dat de wagen was uitgerust met een soort hendel die de man vooraan toeliet om de achterdeur te sluiten."

De contradictie: enerzijds merk je dat ze hun aanslagen goed voorbereid moesten hebben (inside informatie over de kogelwerende vesten, hun overvalwagen op voorhand op een speciale manier inrichten, ...). Anderzijds merk je dat ze op moment van hun actie toch behoorlijke fouten maken (flagrant opvallend verkeerd parkeren en ondanks alle moeite en tijd van hun wagen te voor te bereiden dan toch vlakbij de plaats van de overval bewijsmateriaal van deze wagen dumpen, ...). Planners en uitvoerders, verschillende mensen dus?

147

Re: Beersel: 7 Oktober

J&B wrote:

Planners en uitvoerders, verschillende mensen dus?

Daar heb je wat!

Re: Beersel: 7 Oktober

Tenzij het deponeren van de bank vrijwillig is, om een verdachte uit Ohain vrij te pleiten.

Re: Beersel: 7 Oktober

Ben wrote:

Eén van de daders van de overval in Beersel had een opvallende wijnvlek op linkerachterzijde van zijn nek. Deze vlek had een ovale vorm en was ongeveer 3 cm op 5 cm groot. De man was 1m90 groot en had kort, zwart haar.

Zo'n vlek kan een tijdelijk fenomeen zijn, bv. bij mensen met fammm syndroom na een injectie met melanotan 2, in combinatie met zonnebank nadien. Zie » europepmc.org

Het zou verklaren waarom tot dusver niemand geïdentificeerd kon worden aan de hand van dit nochtans opvallend kenmerk. Zie ook m'n andere bijdrages aan dit forum vandaag.

150

Re: Beersel: 7 Oktober

Het kan natuurlijk ook een zuigzoen zijn.