1

Op de avond van 9 april 1988 brak een dief in bij de zaakvoerders van slagerij "Meert" in de Sterrestraat 240 te Lokeren. De slachtoffers werden gewekt door het geluid dat de dader maakte bij het openen van de deuren. De dader vluchtte met 7000 Belgische frank en een oude Ford Fiesta van de slachtoffers.

Politieagent Yves Kuypers neemt ter plaatse de leiding over de aangifte. Later die avond zag hij het gestolen voertuig en zette de achtervolging in naar de parking van de danszaal "Do Re Mi" in de Hillarestraat in Lokeren. De voortvluchtige opende onmiddellijk het vuur op de agent, die dodelijk in de maag werd geschoten. De dader wist te vluchten. Tijdens zijn ontsnapping stal hij een Citroën 2CV in Berlare.

Het lichaam van Yves Kuypers wordt gevonden door de klanten van de danszaal die de hulpdiensten waarschuwen. Helaas is het te laat voor de officier die niet gered kan worden. Yves Kuypers, geboren te Avelgem op 16 mei 1956, was slechts 31 jaar oud. Als vroom katholiek had hij een bedevaart gemaakt van Lokeren naar Lourdes in slechts 21 dagen.

Enkele jaren later gaf een Marokkaanse man, die op het punt stond België te worden uitgezet, de feiten toe. Het lijkt er echter op dat dit een valse bekentenis was om uitzetting te voorkomen. Tot op heden is de misdaad niet opgelost.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Kan er iemand mij duidelijk maken wat al deze feiten met de bende te maken hebben? Ik zie door het bos de bomen niet meer.

3

ikbenhetbeu73 wrote:

Kan er iemand mij duidelijk maken wat al deze feiten met de bende te maken hebben? Ik zie door het bos de bomen niet meer.

Het staat niet voor niets onder "andere feiten". Deze posts van betreffen allemaal moorden op rijkswachters of politieagenten, hetgeen een paralel kan zijn met misdaden van de Bende.