1

Topic: Pierre Mandelli

Pierre (Pierrot) Mandelli, geboren in Charleville op 12 november 1949. Hij woont aan de rand van de stad; ik ken zijn adres. Hij is op dezelfde wijze als Gambini betrokken bij de feiten die de bende [Sliman] ten laste worden gelegd. Hij begin zich sociaal te engageren en richtte een vereniging op die als doel heeft voormalige gevangenen te helpen re-integreren. Hij is zeer moeilijk om met hem in contact te treden. Een RTBF-journaliste waagde tevergeefs ettelijke pogingen. Ze kreeg hem heel kort aan de lijn; daarbij gaf hij toe contacten te hebben gehad met de bende [Sliman] maar benadrukte dat hij sedert 1980 alle banden met de broers Sliman verbroken had. Dat laatste is manifest onjuist aangezien ik over politionele documenten uit 1982 beschik waarbij Pierrot wordt geïdentificeerd als betrokkene in een grootschalige diefstal met de broers Sliman en de broers Masson.

In dit korte gesprek beschreef Pierrot Thierry Sliman als oncontroleerbaar en in staat om op elk ogenblik iemand te doden. Als de bende op rooftocht troon kreeg Thierry Sliman daarom vaak een ongeladen wapen. In het korte gesprek gaf Pierrot ook toe dat hij in het verleden veelvuldig poker gespeeld hadden, maar nooit met een van de broers Sliman. Verder gaf hij nog een pittig detail mee: toen hij zelf deel uitmaakt van de bende, had Thierry Sliman een bijnaam: Emile Buisson. Meer wilde Pierrot hierover niet kwijt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Pierre Mandelli

Zijn vrouw Madeleine werd ook veroordeeld voor medeplichtigheid aan bepaalde gebeurtenissen uit de jaren 70.

Re: Pierre Mandelli

Pierre Mandelli is op 29-12-2023 op 74 jarige leeftijd overleden.

» www.libramemoria.com

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

Re: Pierre Mandelli

Tatoeage op de linker onderarm van wijlen Pierre Mandelli, die zich naar eigen zeggen in de jaren 80 zou hebben gedistantieerd van het criminele milieu, met de condoleances aan zijn nabestaanden.

https://i.postimg.cc/rwYtPB8N/Screenshot-20240105-160953-Gallery.jpg

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.