11

Re: Beersel: Inbraken en overvallen 1980-1982

Iets buiten de regio Beersel en iets na de periode van dit topic, maar toch interessant:

Reeks inbraken te Sint-Pieters-Leeuw en te Asse

De rijkswachtdistricten Halle en Asse hebben de jongste tijd af te rekenen met talrijke inbraken, diefstallen en vandalenstreken. In Sint-Pieters-Leeuw werd op vier plaatsen ingebroken. Zo werden in het gemeentelijk sportcomplex te Zuun, beschadigingen aangebracht, alsook voedingswaren en drank gestolen. In het postgebouw drongen onbekenden binnen, maar zij konden geen buit meenemen.

Bij het bloemenbedrijf Clauwers, in de Vagevuurstraat, bleet het bij een poging en in het tuincentrum aan de Postweg word uiteenlopend materiaal gestolen, waaronder twee boomzagen.

In de streek van Asse werden te Affligem een autoremorque en benzine gestolen. Bij Carlos Van der Straeten, wonende Nieuwbaan 13 te Ternat, werd de deur geforceerd maar zijn de daders op de vlucht gedreven. In het district Asse alleen werden tijdens het voorbije weekend een 10-tal inbraken en diefstallen vastgesteld. Bij een postoverval te Lombeek werd de dader zonder buit op de vlucht gedreven.

Het aantal inbraken en diefstallen neemt dus geweldig toe. Anderzijds is het een feit dat auto-eigenaars nogal onvoorzichtig zijn en bv. hun aktetas in de wagen achterlaten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 November 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube