1

Topic: Lummen: 8 December 1983

Juwelier beroofd te Lummen

Donderdagavond hebben te Lummen drie onbekenden een brutale overval gepleegd op juwelier Ickmans, die zijn zaak heeft naast het gemeentehuis. De buit zou 5 miljoen fr. bedragen. Even na 19u kwamen twee mannen de optiek- en juwelierszaak in het centrum van Lummen binnen en bedreigden eigenaar Ickmans met hun wapens. Er zou een paar keer geschoten zijn en Ickmans werd tegen de grond geslagen. Vervolgens kraakten de overvallers de etalage en roofden de tentoongestelde juwelen, waarvan de waarde schommelt tussen de 4 en 5 miljoen fr.

Ichmans was intussen naar buiten gestrompeld en ging in het café vlakbij om hulp vragen. Terwijl de caféklanten naar buiten liepen kwamen de overvallers al uit de winkel met een zak vol buit. Ze ontsnapten met een rode Volkswagen Golf, waarin een medeplichtige had zitten wachten. Tot nog toe is er van hen geen spoor.

Bron: Gazet van Antwerpen | 10 December 1983

In dezelfde periode werden wel meer juwelierszaken op brutale en gewelddadige manier overvallen. Zo was er op 16 november een overval op een juwelierszaak in Jumet en op 1 december was er de overval in Anderlues.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube