111

Aangezien het handvat los zat van de rest, zou het heel erg misschien de Franchi Spas 12 kunnen zijn?

» YouTube

112

En nog meer wonderbaarlijke vondsten: een hoop munitie waaronder 9mm hollow point, allerlei laders, een AK47, een Scorpion, pistolen, revolvers, een riot gun, een M16, een Fal, etc etc

» YouTube

En dit in Anderlecht aan het kanaal met geolocatie 50.840720, 4.320549 en 50.843976, 4.324476

113

Bende van Nijvel-tipgever Peter Thilij doet voor het eerst zijn verhaal: “Ze deden niets met onze info en nu word ik met de dood bedreigd”

Had een tip over een vuurwapen zeven jaar geleden al voor een doorbraak kunnen zorgen in het Bende van Nijvel-onderzoek? Tipgever Peter Thilij (58), die politie en parket de weg wees naar de uzi, weet zeker van wel. Maar... er gebeurde niets mee. Nu hij doodsbedreigingen krijgt, wil Peter met dit gesprek zijn naam zuiveren, en hij toont ons bewijzen. “Anders wordt de waarheid weer toegedekt”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’.

» www.hln.be

114

Magneetvissers leveren vermoedelijk wapen Bende van Nijvel in bij politie

HLN was erbij: “We doen dit niet voor de beloning van 250.000 euro”

Een uzi van de rijkswacht die mogelijk gebruikt is door de Bende van Nijvel is terecht. Afgelopen weekend hebben Nederlandse magneetvissers het machinepistool, dat ze eind oktober in Damme hebben opgevist, braafjes binnengebracht bij de politie. “Maar we doen dit niet voor de beloning van 250.000 euro.” Of het wapen daadwerkelijk van de rijkswacht is geweest en of er een link is met de Bende van Nijvel zal nu snel blijken.

115

Kan dat een rijkswacht Uzi zijn? Volgens de magneetvisser staat hij vol Hebreeuwse tekens. De Uzi is origineel een Israëlisch wapen gefabriceerd door Israël military industries maar is ook onder licentie gemaakt door FN. Het Belgisch leger en rijkswacht had de FN versie.

116

howitzer wrote:

Kan dat een rijkswacht Uzi zijn? Volgens de magneetvisser staat hij vol Hebreeuwse tekens. De Uzi is origineel een Israëlisch wapen gefabriceerd door Israël military industries maar is ook onder licentie gemaakt door FN. Het Belgisch leger en rijkswacht had de FN versie.

Het kan een rijkswacht UZI zijn, maar de kans lijkt me zeer erg klein dat het hier om een wapen gaat met relevantie naar het onderzoek van de Bende van Nijvel.  Hoewel degelijk wetenschappelijk onderzoek nodig is om dat uit te kunnen sluiten.

Het is vreemd dat de magneetvissers een wapen boven halen uit de LEOPOLDVAART en niet uit de Damse vaart!
Dit terwijl op hun plan wel degelijk de Damse Vaart getekend staat.
Bovendien was er toch wel net toevallig een cameraploeg van VTM bij dit glorierijk moment aanwezig.

Gek dat de meeste journalisten dit niet opmerkten, je moet echter niet zoveel geografische kennis hebben maar wat logisch verstand.

Bovendien is de Damse Vaart afgedamd aan de Siphon, er loopt geen brug DWARS over het water van de Damse Vaart daar!

Had ik al eerder gezegd:

Tiens wrote:

Er wordt heel de tijd gezegd dat bovenstaand wapen uit de Damse Vaart gehaald geworden is... Dat klopt niet. Maar dat hadden jullie uiteraard ook allemaal al opgemerkt.

Dit is de bewuste locatie » osm.org

Dit kan je zien op de beelden op het filmpje » www.hln.be Op 00:21 zie je een wit gebouw met een houten constructie.

Dit kan je hier ook zien » Google Maps

Dit gebouw is het restaurant Siphon. Op het filmpje halen onze magneetvissers het wapen uit het Leopoldkanaal en NIET uit de Damse Vaart. Zegt al genoeg over de journalistieke correctheid (of de vondst werd geënsceneerd voor de journalisten van VTM).

117

Het is makkelijk na te trekken via het serienummer of het een rijkswacht uzi is maar volgens mij waren dat FN uzi’s.

118

Als dit artikel juist is kan de gevonden uzi in ieder geval geen exemplaar gestolen door Mendez zijn.

» pnws.be

119

Vanaf dag 1 was het duidelijk dat het filmpje en foto op HLN niet het wapen toonde dat al eerder door John (een van de magneetvissers werd bovengehaald). Ook de locatie is niet die van de eerdere vondst.

Ondertussen werd een nieuw filmpje op hun YouTube-kanaal geplaatst waarin ze de Uzi komen inleveren op het politiecommissariaat. Hierin komt de uzi zelf nog even mooi in beeld. Hier de link (vanaf 6m48s) » YouTube

P.s. reeds mijn gehele leven interesse in dit dossier en ook al jaren een stille meelezer op dit forum en geheel toevallig ook een volger van het eerste uur van de magneetvisser Timohdie. Pas nu geregistreerd. Groeten!

120

Die kan in ieder geval niet lang in het water hebben gelegen.