1

Topic: Francis Lus

In november 1975 werd Francis Lus - op dat moment woonachtig in Jette - veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor een wapendiefstal. In de nacht van 8 op 9 november 1974 ontvreemdden vier gangsters - waaronder Francis Lus - voor ruim 1 miljoen frank aan vuurwapens en munitie uit de winkel van een wapenhandelaar te Brussel.

Toen Lus en een andere gangster enkele tijd nadien in het bezit van gestolen voorwerpen door de Brusselse stadspolitie werden betrapt, kon in de bagagekoffer van hun voertuig de buit aan gestolen wapens integraal worden teruggevonden.

In maart 1980 werd Lus opnieuw veroordeeld. Dit keer voor de verkoop en verbruik van heroïne. Lus was op dat moment 25 jaar en had geen werk en geen gekende woonplaats.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Francis Lus

De wapenwinkel die bestolen werd in november 1974 lag in de Schildknaapstraat. Gaat dus waarschijnlijk over de winkel Lecocq et Hoffman.