1

Topic: Sint-Agatha-Berchem: 21 December 1988

Dit is de bewuste overval op een juwelier waarbij o.a. Bruno Vandeuren betrokken was.

Overvallers in Agatha-Berchem weg met 8 miljoen

Woensdag omstreeks 19u werd een gewapende overval gepleegd op de juwelierszaak van Hendrik Deville, Koning Albertlaan 20 in Sint-Agatha-Berchem. De twee overvallers, die een carnavalsmasker droegen en waarvan één een riot gun in de hand hield, bedreigden de juwelier en sloegen hem neer. Daarna haalden ze het ganse uitstalraam en de toonruimte leeg en stopten de buit in een grote linnen zak. Bij hun vlucht sloegen ze Hendrik Deville een tweede maal tegen de grond.

De schoonzoon van de juwelier schot vanuit een venster op de eerste verdieping naar de twee vluchtende daders die echter ontkwamen met een rode VW Golf GTI. Vermoed wordt dat de wagen werd gestolen in het Brusselse. Volgens de beschrijving zijn de daders twee jongeren tussen 18 en 20 jaar.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 December 1988

Vrouw medeplichtig aan overval op Brusselse juwelier

De onderzoeksrechter te Brussel plaatse een zekere Marie-Rose onder aanhoudingsbevel omdat ze betrokken was bij de overval, woensdag omstreeks 18u50, in een juwelierszaak aan de Alberlaan te Sint-Agatha-Berchem. De daders maakten 8 miljoen aan juwelen buit.

Op het ogenblik dat twee mannelijke gangsters nar binnen kwamen, bevond Marie-Rose zich zogezegd als klant in de winkel, samen met de 65-jarige juwelier en diens schoondochter. Een van de indringers was gewapend met een riot gun terwijl zijn metgezel een grote zwarte zak in de handen hield.

De man met het vuurwapen hield de aanwezigen in bedwang en verplichtte zogezegd Marie-Rose de tentoongestelde juwelen in de zak te stoppen. Het tweetal ging er met de juwelen vandoor aan boord van een rode VW Golf.

Terwijl de overval nog bezig was wist de schoondochter van de juwelier ongemerkt de winkel te verlaten. Ze verwittigde haar man, die zich in een kamer achter de winkel bevond. De zoon begaf zich toen naar de tweede verdieping waar hij een longrifle greep. Toen de overvallers de straat opliepen, vuurde hij op hen zonder ze evenwel te raken.

Achteraf werd Marie-Rose ondervraagd door de gerechtelijke politie van Brussel. Het feit dat ze hulp had geboden aan de twee daders kwam zeer verdacht voor.

Donderdag ging ze tot bekentenissen over. Dankzij de verklaringen van de vrouw wordt gehoopt de twee mannelijke daders terug te vinden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 24 December 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube